keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Vinkkejä hääbändin etsintään

Lupailin teille edellisessä postauksessa, että seuraavaksi kerron mihin vaihtoehtoon me häiden musiikin suhteen päädyimme. Aiheesta löytyikin niin paljon kirjoitettavaa, että päätin jakaa tämänkin vielä kahteen erilliseen postaukseen. Tänään siis luvassa muutamia vinkkejä hääbändin etsintään!

Me olimme T:n kanssa alusta pitäen yhtä mieltä siitä, että haluamme häihimme live-musiikkia ja nimenomaan bändin. Me molemmat rakastamme livemusiikkia ja normaaliaikoina (eli siis aikana ennen koronaa) tykkäämme käydä yhdessä eri bändien keikoilla. Itse ihastuin livemusiikkiin myös asuessani vuoden Irlannissa, sillä siellä livemusiikkia oli tarjolla pubeissa lähes joka ilta. 

Jo viime kesänä, hääpäivän lukkoon lyötyämme, päätimme lähteä tutkailemaan eri vaihtoehtoja ja tutustumaan bändeihin. Tässä vinkattuna miten me etenimme bändin metsästyksessä!


1. Tutustukaa erilaisin bändeihin

Buukkaa bändi

Täytä hakutiedot (ajankohta, paikkakunta, henkilömäärä ja tapahtuman laji) ja siirry selailemaan hakuusi sopivia bändejä - paljon tämän helpommaksi ei bändin etsintää voi tehdä! Toki bändejä pääsee selailemaan myös ilman hakuehtojen täyttämistä, tällöin voit tutustua kaikkiin yhtyeisiin. Bändin profiilista löytyvät perustiedot, keikan hinta, keikkakuvia- ja videoita, asiakasarvioita ja -palautteita, sekä keikkakalenteri ja biisilista. 

Sivusto oli meidän mielestä todella toimiva ja teki bändien vertailemisesta helppoa. Iso plussa oli myös suuntaa antavat hintatiedot, jolloin oli helppo nähdä mitkä yhtyeet olivat linjassa suunnittelemamme budjetin kanssa. Samoin asiakkaiden kirjoittamat arviot ja biisilista olivat kiva lisä! Jos mieleinen yhtye löytyy, voi bändille lähettää tarjouspyynnön sivuston kautta ja sen jälkeen halutessaan tehdä varauksen. 

Häämusiikki.com

Tätä sivustoa olen hehkuttanut blogissa jo monet kerrat, mutta kertaus on opintojen äiti! Sivuston toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Heikki Laaksonen, joka itse soittaa suositussa hääbändissä nimeltä Lauri ja Pehmeät Vävyt - hän jos kuka tietää siis parhaat vinkit ja toimintatavat hääjuhlien musiikin osalta. Sivustolta löytyy kattava valikoima erilaisia hääbändejä ja vihkitilaisuuteen sopivia esiintyjiä ja näiden profiileista kaikki perustiedot, ääninäytteitä, keikkavideoita- ja kuvia, sekä biisilistoja. Sivuston kautta voi myös halutessaan lähettää kiinnostaville esiintyjille yhteydenottopyynnön. 

Hääbändien ja -esiintyjien lisäksi sivustolta löytyy paljon hyödyllisiä vinkkejä häämusiikin suunnitteluun ja kattavasti listattuna suosituimpia häämarsseja, -virsiä, -valsseja ja -tansseja, sekä vihkitilaisuuteen sopivia kappaleita. Sivuston HääHelppi-osiosta löytyy myös valmiita häihin sopivia Spotify-listoja, sekä Nuotinnuspalvelu, josta voi tilata nuotit haluamaansa kappaleeseen, vaikkapa juuri siihen omaan suosikkihäämarssiin. 

Facebookin hääryhmät

Yksi hyvä kanava hääbändin metsästykseen ovat Facebookin hääryhmät! Liity oman häävuotesi ryhmään (Häät 2021, Häät 2022 jne.) ja kuvaile sinne, millaista bändiä etsitte, mikä on budjettinne ja milloin häitänne juhlitaan. Näin bändien edustajat voivat olla suoraan yhteydessä ja myös muut ryhmäläiset voivat vinkata omia suosituksiaan. Toki aina voi liittyä myös edellisen vuoden hääryhmään ja kysellä sieltä suosituksia jo häitään juhlineilta pareilta!

Gikker

Gikker on melko tuore, kesäkuussa 2020 avattu, esiintyjien etsimiseen suunniteltu verkkopalvelu, joka oli mukana myös kevään Häämessut netissä-näytteilleasettajien joukossa. Gikker ei ole keskittynyt pelkästään hääbändeihin, vaan tarjoaa erilaisia esiintyjiä kaikenlaisiin juhliin ja tapahtumiin. Bändien lisäksi palvelusta voi etsiä häihin myös muita esiintyjiä, esimerkiksi stand up-koomikoita, sirkustaiteilijoita tai taikureita. Täyttämällä etusivulla paikkakunnan ja ajankohdan, saat ehdotuksia esiintyjistä ja näet myös alkaen hintatiedot. 

Kun olet löytänyt mieleisesi esiintyjän, voit lähettää tälle varauspyynnön, jonka jälkeen esiintyjä vahvistaa varauksen ja maksaminen hoituu kätevästi Gikkerin kautta. 

Vinkki! Muistakaa myös kysellä tutuilta ja tutun tutuilta suosituksia heidän häissään esiintyneistä bändeistä ja muistelkaa onko joissain juhlissa ollut erityisesti teitä miellyttänyt yhtye. Bändejä on lukuisia ja erilaisia, kuten musiikkimakujakin ja kaikkein kätevintä tietysti on, jos olette jo itse päässeet kuulemaan kyseistä yhtyettä jonkun toisen häissä.

Kuva: // Pexels, Josh Sorenson
Kuva: // Pexels, Pixabay

2. Hankkikaa lisätietoja kiinnostavista vaihtoehdoista

Kun olette löytäneet kiinnostavia bändejä, etsikää näistä mahdollisia lisätietoja. Googlatkaa esimerkiksi löytyykö bändiltä omat nettisivut, kurkatkaa onko heillä oma Instagram-tili ja/tai Facebookissa ja kokeilkaa löytyisikö Youtubesta tai Spotifysta ehkä lisää keikkatallenteita tai -ääninäytteitä. Instagramissa voi myös kokeilla hakea #bändinnimi, josko muut käyttäjät olisivat lisänneet kuvia tai videoita bändistä. 

3. Lähettäkää tarjouspyynnöt

- Häiden päivämäärä ja soittokeikan aikataulu (= missä ja milloin toivotte bändin soittavan)
- Keikan kesto ja sisältö (onko toiveissanne esimerkiksi 2 x 45 min vai 3 x 45 min soittosetit, tai toivotteko ehkä tämän lisäksi kappaleen tai muutaman myös vihkitilaisuuden yhteyteen)
- Kustannukset ja maksuaikataulu (onko varausmaksua, milloin keikka maksetaan, sisältyvätkö hintaan myös matkakulut)
- Peruutus / siirtämisehdot (millaisella aikataululla keikan voi vielä perua tai siirtää veloituksetta)
- Erityistoiveenne kappaleiden osalta (jos toiveissanne on esimerkiksi tietty häävalssi tai -tanssi tai muita tiettyjä kappaleita, on hyvä heti tarjousvaiheessa varmistaa, että näiden esittäminen onnistuu)

4. Tehkää valinta ja muistakaa sopia asioista kirjallisesti

Jälleen toistan itseäni, mutta muistakaa sopia keikan sisällöstä myös kirjallisesti! Oli se sitten virallinen sopimuspohja tai sähköpostiviesti, on sopimuksen sisältöön huomattavasti helpompi palata jälkikäteen, kun se löytyy myös kirjoitetussa muodossa. 

Mitä kautta te olette löytäneet bändin tai esiintyjän omiin häihinne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti