keskiviikko 18. elokuuta 2021

Hääpukua metsästämässä: Ateljé Katariina Helsinki

Reilu viikko sitten itselläni starttasi vihdoin kesäloma ja olen pitänyt pientä lomaa bloginkin puolelta. Nyt kuitenkin on mielessä jo niin paljon kirjoiteltavaa, että on aika palata vähitellen blogin pariin. Ensimmäisenä ajattelin kertoa teille hääpukusovituksestani Ateljé Katariinassa, johon suuntasin heti loman alussa!

Törmäsin By Katariinan upeisiin Sis Idman-hääpukuihin jo reilu vuosi sitten, aivan hääsuunnitelmiemme alussa ja ihastuin niiden tyyliin, sekä kotimaiseen suunnittelutyöhön heti. Ihastus ei ole vuodessa laantunut, päinvastoin, joten oli hyvin selvää, että ensimmäisenä halusin suunnata sovittamaan pukuja juuri Katariinaan. 

Katariinan lippulaivamyymälä sijaitsee Oulussa ja sen lisäksi Helsingin Punavuoresta löytyy vuonna 2020 avattu tunnelmallinen Ateljé Katariina Boutique. Katariinan brändin takaa löytyvät Idmanin sisarukset Katariina ja Johanna ja yritys on perustettu jo vuonna 1992, kun Katariina loi ensimmäiset hääpuvut oman isoäitinsä muistolle. Katariinan tärkeimpiä arvoja ovat luottamus, rakkaus ja vapaus ja yritykselle on myönnetty sekä Avainlippu, että Design From Finland-kunniamerkit. Itse arvostan myös Sis Idman-malliston laajaa kokovalikoimaa (US koot 4-32, myös suuremman koon tilaaminen onnistuu sähköpostilla) ja sivuilta löytyviä selkeitä kokotaulukoita. 

Ajanvaraus hääpuvun sovitukseen hoitui helposti Katariinan nettisivujen kautta ja koska olin tutustunut mallistoihin (hyvin kattavasti, lukuisia kertoja :D) jo etukäteen, laitoin myös sähköpostilla etukäteen kyselyä löytyisikö omia suosikkipukujani sovitettavaksi tuona ajankohtana. Ensimmäiseen sovitukseen suuntaaminen oli ihanaa, mutta samalla myös jännittävää! Onneksi sain mukaan makutuomareiksi kaksi kaasoistani, eli parhaan ystäväni ja pikkusiskoni, jotka rauhoittelivat minua jo etukäteen. Näin pluskokoisena kaikista eniten tietysti jännitti se, sopiiko mikään puku ylleni ja miltä puvut näyttävät juuri minun päälläni. 

Astuessamme tihkusateen keskeltä ateljeeseen, toivotti Katariinan myyjä Sanni meidät heti tervetulleeksi ja iso osa jännityksestäni katosi samantien. Ateljé Katariinan sovitustila on kaunis ja tunnelmallinen ja kaasoillekin löytyi ikkunan edestä heti sohva, johon he parkkeerasivat odottelemaan. Minä puolestani siirryin Sannin johdattamana sovituskoppiin ja ryhdyimme heti tositoimiin. Pian astelinkin jo takaisin sovitustilaan esittelemään ensimmäistä pukua makutuomareilleni. Sis Idmanin puvut olivat luonnossa vielä upeampia kuin kuvissa ja tunnin sovitusaika hujahti ohi hetkessä. Kaikista puvuista ei ollut minulle sopivaa sovituskokoa, mutta se ei haitannut, sillä vaikka kaikissa puvuissa esimerkiksi vetoketju ei mennyt selässä kokonaan kiinni, näki sovittaessa silti puvun muodon, sävyn ja ennen kaikkea tietysti sen, miltä puvut tuntuivat päällä. Sanni oli myös ihanan luova ja osasi todella hyvin ideoida, millaisia pieniä muutoksia pukuihin voisi helposti halutessaan tehdä, esimerkiksi hihojen, tukiluiden tai laahuksen osalta. Lopulta minun ja makutuomareideni top3 suosikkipuvuiksi nousivat tismalleen samat puvut ja selkeä suosikkikin niiden joukosta löytyi - itseasiassa kyseinen puku oli ensimmäinen, jota ylleni sovitin. Toki se piti pukea uudestaan päälle vielä viimeisenä!

Pukujen lisäksi löytyi Ateljé Katariinasta inspiraatiota myös unelmieni huntuun! Siitä en vielä paljasta lisää, mutta heti kyseisen hunnun bongattuamme olimme kaikki kolme sitä mieltä, että minun oli pakko sovittaa sitä. Muutenkin sovitus vahvisti omia ennakkoajatuksiani hääpukuun liittyen: haluan puvun olevan helmasta hiukan levenevä, mutta kuitenkin aika suora ja en haaveile pitkästä ja näyttävästä laahuksesta, minulle sopivat puhtaan valkoista väriä paremmin hiukan murretut vaaleat sävyt ja sitten se kaikista tärkein - haluan, että puvussa on mukava olla koko pitkän päivän ajan ja voin niin syödä, bailata kuin käydä vessassakin helposti sen kanssa :D

En halua paljastaa teille suosikkipukujani, mutta tässä pari sovituskuvaa muista puvuista, joita kokeilin! Ihania olivat nämäkin. Ensimmäisessä kuitenkin ehkä yläosassa hiukan liikaa blingiä omaan makuuni ja jälkimmäisessä pitkät hihat, jotka valitettavasti eivät oikein sovi kaltaiselleni hikoilijalle. Talvihäihin tämä puku olisi todella kaunis valinta!

Haluan vielä ihan erikseen myös kehua Ateljé Katariinan loistavaa palvelua. Sovituskokemus Sannin kanssa oli todella rento ja onnistunut, höpöttelimme yhdessä porukalla luontevasti ja Sannin ammattitaito teki meihin vaikutuksen. Tunsin myös oloni kaikissa puvuissa todella kauniiksi ja ennakkoon tuntemani jännityskin haihtui todella nopeasti. Liikkeestä poistuessamme kuolasin vielä näyteikkunassa upeita kultaisia Morsian ja Kaaso-mukeja. Siskoni totesi, että hän ei yhtään yllättynyt siitä, että iskin silmäni niihin :D Nämä on ehkä pakko hankkia!

Siellä ne mukit komeilevat...

Puvun suhteen aion nyt pienen hetken antaa asian hautua, vilkuilla Katariinassa otettuja runsasta 80 kuvaa  (kyllä, paras ystäväni suhtautui tehtävään hyvin intohimoisesti :D) monta kertaa päivässä ja vahvistuuko fiilis suosikkipuvustani entisestään ♥ Sanni myös toivotti minut tervetulleeksi sovittamaan suosikkipukuani vielä uudestaan, niin että äitini ja kolmas kaasonikin pääsisivät mukaan, voi olla että tartun tähän ehdotukseen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti