sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Parhaat parranhoitotuotteet ja -vinkit

Ajattelin jakaa blogissa vaihteeksi myös vähän sulhasen näkökulmaa - tänään luvassa parranhoitovinkkejä ja esittelyssä muutamia Tuomaksen suosikkituotteita. Nämä tuotteet tulevat varmasti olemaan käytössä myös ensi viikolla hääpäivään valmistautuessa. Laadukkaat parranhoitotuotteet ovat myös ihana huomenlahja parrakkaalle puolisolle tai muistaminen bestmaneille!

Dick Johnson - Beard Wash

Hiuksille ja ihollekin on omat puhdistusaineensa, miksei siis myös parralle! Dick Johnsonin partasaippua puhdistaa, mutta myös kosteuttaa partaa! Raaka-aineiden joukossa on myös nokkosta, joka rauhoittaa ihoa ja vähentää allergioita. Tässä on aika voimakas ja uniikki tuoksu, josta me molemmat tykätään tosi paljon! Pumppupullo on myös tosi kätevä annosteluun ja tämä on yllättävänkin riittoisaa tavaraa, vaikka on Tuomaksellakin lähes jokapäiväisessä käytössä.


Saippuapesun jälkeen parta ei välttämättä tarvitse erikseen hoitoainetta, mutta partaöljyä sen sijaan kannattaa käyttää! Snake Oil-partaöljy tuoksuu ihan super hyvältä (huomaan aina heti, kun Tuomas on käyttänyt tätä! :D) - tuoksussa on vaniljaa, bourbonia, patchoulia ja mustaherukkaa. Partaöljy tekee parrasta pehmeän ja hyvinvoivan näköisen ja auttaa myös tehokkaasti parran hilseilyyn.


Tuomas oli aiemmin sitä mieltä, että partahöylissä ei niin ole eroa ja on ihan sama ostaako jonkun halpisversion vai kalliimman yksilön... mutta sitten hän tilasi testiin tämän höylän ja mieli muuttui :D Eron nimittäin kuulemma todellakin huomaa! Höylä tuntuu laadukkaalta ja vahvarakenteiselta ja sillä on peräti 5 vuoden takuu. Tämä on tehnyt partarajan siistimisestä paljon helpompaa, eikä Tuomas ole myöskään onnistunut yhtään kertaa aiheuttamaan tällä mitään haavoja itselleen. 


Partavaahdon levittäminen sudilla saattaa kuulostaa alkuun turhalta hifistelyltä, mutta Tuomas on kertonut, että tässäkin eron oikeasti huomaa! Parranajosaippuan tai vaahdon levittäminen sudilla ennaltaehkäisee sisään kasvavia partakarvoja, koska parranajosta tulee huomattavasti tarkempi kun partakarvat on ensin nostettu sudilla esiin. Tuomakselta löytyy Mr. Bear Familyn Pure Badger-partasuti, jonka kahva on valmistettu luumupuusta ja karvat kuulemma aitoa mäyränkarvaa (!!!) :D 

Dr. K Soap Company - Peppermint-parranajosaippua

Nimensä mukaisesti Dr. K:n parranajosaippua tuoksuu raikkaalta piparmintulta ja se luo iholle liukkaan ja ihoa rauhoittavan pinnan, mikä helpottaa parranajoa. Partasudin avulla vaahdotetaan parranajosaippua ja levitetään se sitten iholle. 

Ja lisävinkkinä, että jos haluaa oikein hifistellä (kuten oma puolisoni), niin kahden edellä mainitun kaveriksi kannattaa vielä hankkia partasudille metallinen teline ja parranajosaippualle teräksinen saippuakulho, jossa vaahdotus (ja myös saippuan säilytys) onnistuu helposti. 


Tuomas sai Partawan tuotesetin joululahjaksi meidän ystäviltä ja etenkin Partawan partavaha on noussut jo tässä muutaman kuukauden aikana suosikkituotteiden joukkoon. Yötön yö-partavaha on öljypohjainen ja sisältää 100% luontaisia, raaka-aineita kuten suomalaista mehiläisvahaa, jojobaöljyä, arganöljyä, luomu sheavoita ja E-vitamiinia. Vaha tuo partaan pitoa ja auttaa sen muotoilussa, hoitaa partaa ja tietysti tuoksuu super hyvältä! Tuomas on käyttänyt tätä myös viiksien muotoiluun. 


Puinen Äes-partakampa on valmistettu kotimaisesta puusta ja se on viimeistelty korkealaatuisella öljyllä. Kampa on kätevän kokoinen, joten sen voi sujauttaa hääpäivänäkin puvun taskuun mukaan. Tuomaksella on myös parikin erilaista partaharjaa, mutta tästä kammasta on tullut uusi lemppari!



Kuten listasta näkyy, Tuomas fanittaa monia Dick Johnsonin tuotteita (partatuotteiden lisäksi myös hius- ja vartalotuotteita) ja luottaa Dick Johnsoniin myös parturikäyntien ja parran muotoilun osalta. Dick Johnsonilla on kahden Helsingin liikkeen lisäksi parturiliikkeet myös Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Dick Johnson on valikoitunut Tuomaksen parturikäynneille tietysti ammattitaidon ja hyvän palvelun ansiosta - mutta myös siksi, että parturintuolissa saa myös aina hyviä tuotesuosituksia ja voi shoppailla täydennystä omiin suosikkituotteisiin. Lisäksi parturikäynnin aikana saa nauttia oman maun mukaan joko kahvia tai kylmän oluen - kivaa pientä luksusta! Tuomaksella on ensi torstaille vielä varattuna aika hiustenleikkuuseen ja parran muotoiluun Kallioon Dick Johnsoniin - sitten sekä hiukset, että parta ovat freesit hääpäivää varten! <3

Ja vielä tiivistettynä tärkeimmät vinkit parranhoitoon: 

  • Käytä puhdistuksessa nimenomaan parralle tarkoitettuja tuotteita, esimerkiksi tavallinen shampoo on usein parralle liian kuivattavaa ja aiheuttaa hilseilyä
  • Muista kosteutus! Laadukas partaöljy pitää parran kauniina ja pehmeänä
  • Muista harjata/kammata parta säännöllisesti, jotta saat irtokarvat pois ja karvat asettuvat paikoilleen
  • Partavaha on paras apu parran ja viiksien muotoiluun 
  • Jos kaipaat inspiraatiota siihen, minkä mallinen parta sopisi sinulle, käänny ammattilaisen puoleen! Kun parta on leikattu oikeaan muotoon ammattilaisen toimesta, on mallin ylläpitäminen itse helpompaa. Myös Pinterestistä löytyy eri hius-ja partamallien yhdistelyyn paljon inspiraatiota! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti