maanantai 17. huhtikuuta 2023

Suunnittelupalaveri valo- ja videokuvaajien kanssa

Toissa viikolla pidimme etänä suunnittelupalaverin yhdessä valokuvaajamme Sannin (Sanni Hirvonen Photography) ja videokuvaajamme Joonaksen (Joonas Nyrhinen Tmi) kanssa. Videopalaverin toteutimme jälleen Google Meet:in välityksellä. Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että on järkevintä järjestää palaveri porukalla, kun molemmat kuvaajat kuitenkin ovat paikalla koko päivän ja kaipailevat samoja tietoja. Tämä oli tosi hyvä idea ja palaverista jäi meille super kiva fiilis! Sanni ja Joonas vaikuttavat molemmat myös aivan ihanilta tyypeiltä ja heidän seurassaan tulemme varmasti viihtymään hyvin koko juhlapäivän. 

Palaverissa kävimme läpi muunmuassa seuraavia asioita: 

  • Hääpäivän aikataulu ja suuntaa antavat kellonajat
  • Logistiikka - miten siirrytään paikasta toiseen
  • Aamun valmistautumishetken kuvaus: monelta, missä ja minkä tyyppisiä
  • First look- ja potrettikuvaukset ennen vihkimistä (missä otetaan, paljonko kannattaa varata aikaa, missä kuvataan sateisella säällä) 
  • Vihkitilaisuuden sisältö
  • Saapuminen juhlapaikalle ja alkumaljat
  • Ryhmäkuvat (keiden kanssa halutaan ottaa ja suurinpiirtein monelta, tähän liittyen saimme myös hyvän vinkin, että ryhmäkuvien kokoonpanot kannattaa miettiä ennalta valmiiksi ja tiedottaa kaasoille ja bestmaneille, jotta he voivat infota kyseisiä vieraita) 
  • Häävideoiden kesto ja sisältö
  • Häävideoiden musiikki
Toisen kaasoni avustuksella löysimme myös täydellisen paikan potrettikuvauksia varten! Kyseessä on Kaarinan puolella sijaitseva Tuorlan kartano ja sen kaunis pihapiiri. Kaasoni opiskelee tällä hetkellä Liviassa, jonka toimipiste sijaitsee samassa pihapiirissä ja hän kävi erään koulupäivän jälkeen ottamassa meille kuvia mahdollisista kuvauspaikoista. Tuorlan kartanon alue näyttää meistä tosi kauniilta myös näin huhtikuussa, kevään kynnyksellä ja pihapiiristä löytyy monta erilaista kuvauspaikkaa. 

Kartanon päärakennuksen sisäänkäynti näyttävine pylväineen ja toisen kerroksen parvekkeineen on upea ja sopivan rouhea - päärakennuksen luota avautuu myös puiden reunustama pihatie. 


Myös tämä vanha kivinavetta sopisi loistavasti kuvien taustalle: 


Lisäksi alueelta löytyy vanha mylly ja tunnelmallinen pieni kivisilta. Niin ja tietysti vielä yksi hauska ja uniikki paikka, nimittäin Tuorlan observatorio!


Yksi suosikkipaikkani alueella on myös vanha huvimaja, joka oli juuri viime vuonna kunnostettu ja saanut päälleen uuden maalikerroksen. Katetussa huvimajassa saamme hyvin otettua potrettikuvia sateisellakin säällä. 


Päädyimme tosiaan siihen, että haluamme käydä ottamassa potrettikuvat jo ennen vihkimistä ja tässä yhteydessä on mahdollista ottaa myös first look-kuvat ja videota. Haluamme myös, että rakas Aapo-koiramme on mukana muutamissa potrettikuvissa. Vihkimisen jälkeen ajattelimme vielä käydä ottamassa muutamia kuvia hääauton kanssa, jotta kaikki vieraat ehtivät ensin siirtyä rauhassa juhlapaikalle. Tämän osalta mietimme kuvauspaikaksi Turun linnaa, johon on vihkikirkoltamme Mikaelinkirkolta vain 5 minuutin ajomatka. 

Ollaan ihan superinnoissamme hääkuvista ja -videoista jo etukäteen, eikä malteta odottaa lopputulosta! Jaan ehdottomasti kuvia ja videota sitten tänne bloginkin puolelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti