maanantai 18. toukokuuta 2020

Haaveissa hääpaikka Turun seudulta



Vaikka häihimme on vielä reilusti aikaa, olemme silti aloittaneet sopivien juhlapaikkojen kartoittamisen. Itselleni tuli jopa pienenä yllätyksenä se, miten aikaisin suosituimmat juhlapaikat varataan ja nyt kun korona on pakottanut useat hääparit siirtämään juhlansa tältä kesältä eteenpäin, täyttyvät juhlapaikkojen kalenterit ennätysvauhtia. 

Olemme alusta asti olleet yhtä mieltä siitä, että vaikka tällä hetkellä asummekin Espoossa, haluamme viettää häämme Turussa, jossa T on asunut lähes koko ikänsä. Turun seudulla on lukuisia ihanan oloisia juhlapaikkoja, joiden nettisivuja olemme ehtineet jo kahlailla läpi. Hyvänä apuna tässä on toiminut Venuu.fi, joka oli itselleni tuttu jo entuudestaan, sillä olen sen avulla metsästänyt sopivia juhlatiloja aiemminkin, entisen työpaikkani tilaisuuksiin. Sivusto on helppo käyttää ja sinne voi syöttää haluamansa hakukriteerit, plussaa myös siitä, että monien tilojen kohdalla on nähtävissä myös edes jonkinlainen viitteellinen vuokrahinta. Tilojen omia nettisivuja tutkiessamme olemme nimittäin nopeasti saaneet huomata, että harvalla paikalla on hinnastoa julkisena näkyvillä. Juhlapaikalle meillä on tiettyjä kriteereitä, jotka listasin tähän alle:

Täydellinen juhlapaikka 

1. Ei sijaitse kovin kaukana Turun keskustasta, toiveissa olisi max 10 kilometrin etäisyys, jotta vieraiden on helppo siirtyä kirkolta juhlapaikalle
2. Juhlapaikalla saa juhlia yli puoleen yöhön, mieluiten klo 1-2 saakka yöllä
3. Juhlapaikalle saa tuoda omat alkoholijuomat (tämä karsii kaikki anniskeluoikeudelliset paikat pois, esimerkiksi Kupittaan Paviljonki olisi muuten ollut ihana vaihtoehto)
4. Juhlapaikka muodostuu yhdestä, isosta yhtenäisestä tilasta. Meille on tärkeää, että kaikki vieraat ovat samassa tilassa ja pystyvät seuraamaan kaikkia juhlan tapahtumia helposti omalta paikaltaan 

Lisäksi plussaa on, jos:


+ Juhlapaikan vuokraan sisältyy tai voi erikseen tilata siivouksen. Haluamme, että kukaan häätiimistämme ei joudu siivoamaan juhlapaikalla tuntikausia seuraavana päivänä. 
+ Juhlapaikka on käytettävissä koko viikonlopun, perjantaista sunnuntaihin

Muutamia kiinnostavalta vaikuttavia juhlatiloja (kuvaa klikkaamalla pääset kyseisen tilan sivuille):


Hintsan Vintti

Hintsan Vintti
Kuva: Hintsan Vintti


Ala-Lemun kartano

Kuva: Venuu.fi



Villa Roman juhlatila

Kuva: Villa Roman juhlatila



Kuralan Kylämäki/Tryskimakasiini

Kuva: Venuu.fi


Manillan vanha viinatehdas

Kuva: Manillan tehdas


Näistä ainakin osaa olisi haaveissa päästä katsomaan nyt alkukesän aikana! Paikan päällä kuitenkin vasta lopulta näkee miltä tila todellisuudessa näyttää ja tuntuuko se omalta. Jos joku teistä lukijoista on viettänyt omia häitään jossain näistä tiloista, niin olisi ihana kuulla kokemuksia! Tai jos osaatte vinkata Turun seudulta jonkun muun kivan juhlapaikan, joka voisi sopia meille, niin kaikki ehdotukset otetaan ilolla vastaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti