tiistai 26. toukokuuta 2020

Diy: Shadow box

Kuinka moni on kuullut shadow boxeista? Nämä taitavat olla kovempaa huutoa jenkkien keskuudessa, mutta itse olen aivan ihastunut näihin ja haaveilen tekeväni omien häidemme jälkeen tällaisen itselleni muistoksi. Suoraa suomennosta on vaikea keksiä, mutta ehkä diorama tai asetelma kuvaisi tätä parhaiten. Näitä voi siis rakentaa muistoksi oikeastaan minkä vaan teeman pohjalta, olen nähnyt esimerkiksi häitä, polttareita, lapsen ensimmäistä elinvuotta ja rakasta harrastusta kuvaavia bokseja. 

Tässä siis vähän inspiraatiota millaisen shadow boxin voisi halutessaan häiden jälkeen koostaa ja mitä se voisi sisältää! 

1. Hanki sopiva kehys


Shadow boxin voi rakentaa esimerkiksi syvään kehykseen tai lasikantiseen puulaatikkoon. Itse bongasin Ikeasta jo sopivan budjettiversion: Kasseby-vitriinkehyksen. Myös Etsystä hakusanalla "shadow box" hakemalla löytyy suhteellisen edullisesti useita ihania versioita, esimerkiksi tämä ja tämä

2. Suunnittele sisältö

Shadow boxin sisällön voit valita aivan vapaasti itse! Shadow boxiin voi tallettaa esimerkiksi kuivatun hääkimpun tai osia siitä, save the date-kortin ja/tai kutsukortin ja ohjelmalehtisen tai menukortin, muutaman onnistuneen valokuvan hääpäivästä, sukkanauhan, häissä käytetyn hiuskorun tai mitä vaan ikinä keksitkään. 

3. Valitse tausta ja kiinnitä sisältö 

Kehyksen mukana tulee usein valmis taustapahvi, mutta halutessaan tämän voi koristella esimerkiksi kauniilla kuviopaperilla tai pitsikankaalla. Kun olet suunnitellut miten haluat asetella esineet kehyksen sisälle, voit kiinnittää ne kehykseen esimerkiksi kuumaliiman tai rautalangan avulla. 

4. Valitse paikka

Halutessasi voit kiinnittää shadow boxin esille esimerkiksi makuuhuoneen seinälle tai laittaa sen pystyyn lipaston päälle. Voit itse valita haluatko säilyttää boksia pysty- vai vaaka-asennossa. Boksin sisältöä voi halutessaan täydentää ja lisätä esimerkiksi kuvan tai jonkun muun muiston ensimmäisestä hääpäivästä. 



Kuva: Pinterest



Kuva: Pinterest


Kuva: Pinterest



Ja sitten ei muuta kuin askartelemaan! Kuinka moni innostui shadow boksista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti