sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Hääkukat omasta kukkapenkistä?

Facebookin hääryhmistä on tullut poimittua jo paljon hyviä vinkkejä, mutta tämä on ehkä tähänastisista hauskin! Yksi morsian mainitsi, että on ajatellut säästää vähän rahaa siinä, että laittaa harsokukkaa kasvamaan omaan pihaan ja katsoo lähtevätkö ne kasvamaan ja voisiko niitä hyödyntää hääpäivänä. Äitini on varsinainen viherpeukalo (minä en valitettavasti ole tätä ominaisuutta perinyt, vaikka yritys onkin kova :D), joten innostuimme tästä heti! 

Tilasin itse morsiusharson siemenet SiemenVesan verkkokaupasta, mutta huomasin tällä viikolla, että itseasiassa niitä olisi löytynyt myös ihan meidän lähi-Prismasta ja Cittarista. Tarkoituksena on kylvää nämä nyt vanhempieni takapihalle ja katsoa kukkivatko ne ensi kesänä. Istutuksen kanssa olemme nyt vähän myöhässä, mutta näiden pitäisi siis kukkia vuoden päästä kylvöstä ja kukinta-aika olisi juuri heinä-elokuussa. Kasvaakseen tämä vaatii aurinkoisen paikan ja ilmeisesti näiden pitäisi olla monivuotisia. Rahallisesti tämä ei ainakaan ole iso satsaus, sillä siemenet maksoivat about 2€/pussi. 


Olisipa hauska jos pöytäkoristeisiin saisikin vaikka osan morsiusharsoista ihan omasta kukkapenkistä! Lisäksi tilasin myös päivänkakkaran siemeniä, sillä ne ovat myös yhtenä vaihtoehtona pohdinnassa juhlapaikan koristeiksi, muodossa tai toisessa. Päivänkakkaroita meidän takapihalla on kasvanut aiemminkin, joten niiden uskon ainakin viihtyvän. 

Onko joku teistä innostunut kokeilemaan samaa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti