maanantai 27. heinäkuuta 2020

Kihlakuvauksissa

Pari viikkoa sitten päästiin vihdoin ottamaan meidän kihlakuvat! Yleensä mulla on surkea arpaonni, mutta nyt onnetar kerrankin suosi ja voitin toukokuussa Häämessut netissä-arvonnasta turkulaisen Valokuvaaja Sonja Siikasen kuvauslahjakortin. Olimme T:n kanssa haaveilleet kunnon kihlakuvista jo etukäteen, joten tämä tuli kuin tilauksesta ja päätimme käyttää lahjakortin kihlakuvaukseen. Meidän molempien aiemmat valokuvauskokemukset rajoittuvat rippi- ja ylppärikuviin ja puhuimmekin yhdessä siitä, että elämässä on loppujen lopuksi aika harvoja hetkiä, jotka ikuistetaan ammattikuvaajan toimesta - halusimme ehdottomasti tämän olevan yksi niistä. 

Olimme sopineet Sonjan kanssa kuvaustreffit keskiviikkoillalle, ilta-auringon aikaan. Nappasimme hänet kyytiin Turun keskustasta ja ajoimme Liedon Vanhalinnaan, joka on upea vanha kartanomiljöö vain noin 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta. Emme olisi itse tätä edes keksineet kuvauspaikaksi, mutta Sonja osasi sitä ehdottaa meille, kun kerroimme haaveilevamme miljöökuvista jossain luonnon keskellä, maalaismaisemissa. Toiveenamme oli, että kihlakuvista välittyisi jo vähän häidemme maalaisromanttista tunnelmaa.

Halusimme kuvista kesäisen rennot, joten valitsin itse ylleni uuden Nanson pilkullisen luottomekkoni ja Minna Parikan puputennarit. Rakastan kukkia ja halusin ehdottomasti kuviin myös kesäisen kukkaseppeleen. Tilasin seppeleen Kukkakauppa Piia Jaalasta ja se oli ihan täydellinen! Tilauskin hoitui tosi kätevästi heidän instatilinsä kautta, mitä itse arvostan suuresti sillä inhoan eri paikkoihin soittelua ja tilausten tekemistä puhelimitse (varmaan joku trauma puhelinasiakaspalvelussa työskentelyn jäljiltä :D). T:llä puolestaan oli yllään musta pikeepaita, siniset rennot chinot ja ruskeat nahkakengät. 

Etenkin minä olin etukäteen jännittänyt miten osaisin olla luonnollisesti kameran edessä, mutta Sonja onnistui kyllä loistavasti pitämään tunnelman rentona ja ohjaamaan meitä. Kuvasimme ylhäällä huipulla noin tunnin verran ja meillä oli tosi hauskaa! Saimme myös tuijotella toistemme silmiin enemmän kuin varmaan ikinä aiemmin. Ilta-aurinko paistoi kauniisti ja taivas oli pilvetön.

Saimme kuvausten jälkeen heti mukaamme yhden polaroid-kuvan ja lopuista kuvista Sonja linkkasi meille  koevedosgallerian sähköpostilla heti kuvausten jälkeisenä päivänä, supernopeaa palvelua! Niistä saimme sitten valita meidän mielestä onnistuneimmat otokset. Joku siellä ruudun toisella puolellakin ehkä haaveilee kihlakuvista tai muuten vaan pariskuntakuvauksesta ja voimme lämpimästi suositella Sonjaa kuvaajaksi. Tällainen vajaan tunnin mittainen parikuvaus kolmella valmiilla kuvalla maksaa 200€ (eli itse saimme puolet kuitattua lahjakortilla ja puolet maksoimme itse). Lisäkuvia voi myös halutessaan ostaa 25€/kpl hintaan. 

Sonja on todella lahjakas kuvaamaan ja oli onnistunut saamaan esiin meidän parhaat puolet. Ihania kuvia oli niin paljon, että valinta oli todella vaikea ja pohdimme sitä useamman päivän ajan. Lopulta päädyimme ostamaan tuon kolmen kuvan päälle vielä viisi lisäkuvaa. Valittuamme kuvat koevedoksista Sonja toimitti meille lopulliset, muokatut versiot ja vielä yllätykseksi pari omaa suosikkikuvaansa, meidän valitsemien lisäksi! Ajatuksena on myös teettää näistä muutama paperiversio, lähinnä vanhemmillemme ja isovanhemmillemme, siitä lisää myöhemmin.

Ihanaa päästä jakamaan nämä täällä bloginkin puolella, näistä tuli meidän mielestä niin upeita ♥ 
Pakko myös sanoa, että nyt hääkuvien ottaminen ei jännitä enää yhtään niin paljon, koska ollaan vähän jo harjoiteltu kameran edessä olemista yhdessä ja tiedetään nyt, minkä tyylisistä kuvista pidämme. Voimme lämpimästi suositella Sonjaa kuvaajaksi, hän on aivan ihana tyyppi, loistava kuvaaja ja hoiti myös kaiken yhteydenpidon erinomaisesti ja nopeasti!











Kaikki postauksen kuvat: Valokuvaaja Sonja Siikanen  (ig: @sonjasphoto, Facebook: Valokuvaaja Sonja Siikanen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti