maanantai 31. elokuuta 2020

6 erilaista hihatyyliä - ihastu hihallisiin hääpukuihin!

Sateisen harmaan maanantaiaamun piristykseksi tänään taas luvassa pientä inspiraatiota hääpukuihin! Minulla on aina ollut jonkinasteinen kompleksi omien käsivarsieni kanssa, enkä yleensä tunne oloani mukavaksi olkaimettomissa asuissa tai kapeissa toppiolkaimissa. Siksi olen melko varma, että tulevassa hääpuvussani tulee olemaan jonkinlaiset hihat tai ainakin leveämmät olkaimet. 

Hihoja miettiessä, moni meistä ajattelee helposti vain täyspitkiä hihoja. Hihoja on kuitenkin olemassa nykyään todella paljon erilaisia ja niitä näkyy eri mittaisina ilahduttavan paljon myös häämuodissa. Kokosin tähän postaukseen 6 erilaista ihanaa hihatyyliä, joiden joukosta voi löytää oman suosikin!

1. Cap-hihat

Cap-hihoilla tarkoitetaan erittäin lyhyitä hihoja, jotka tulevat vain aivan vähän olkapään yli. Nämä ovat minusta ihanan romanttiset ja henkivät 20-luvun tunnelmaa! Hyvä vaihtoehto silloin, jos ei halua pukuun varsinaisia hihoja, mutta toivoo kuitenkin vähän lisää peittävyyttä yläosaan. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

2. T-paita-hihat

T-paitahihoista puhuttaessa tulee helposti mieleen se, ovatko ne liian arkiset hääpukeutumiseen. Nämä alla olevat kuvat kuitenkin osoittavat, että myös t-paitamittaiset hihat sopivat mainiosti hääpukuihin! Hihat voivat olla joko ohuen pitsiset tai sitten samaa kangasta muun puvun kanssa, kuten tuossa viimeisessä, klassisen tyylikkäässä puvussa. 
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Off-shoulder-hihat

Tämä hihatyyli on ehkä tämän hetkinen suosikkini! Off-shoulder-hihat ovat ehkä jotain olkainten ja hihojen väliltä, ikään kuin valahtaneet olkaimet, jotka kuitenkin hihamaisesti verhoavat käsivarsia. En itse ole koskaan kokeillut off shoulder-mallisia mekkoja tai edes paitoja, joten olen pohtinut näiden käytännöllisyyttä ja sitä, miten hyvin tällainen mekko pysyy päällä. Off shoulder-malli on kuitenkin mielestäni todella kaunis ja juhlava ja tästä ensimmäisestä kuvasta inspiroituneena uskon, että se voisi sopia minulle, vaikka olenkin aika rintava. 


Kuva Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

4. Perhoshihat

Toinen suosikkini: kevyet ja laskeutuvat perhoshihat! Tämä hihatyyli on mielestäni parhaimmillaan boho-tyylisissä hääpuvuissa ja pitsikirjailulla varustettuna. Toisaalta kakkoskuva osoittaa, että perhoshihat näyttävät hyvältä myös klassisen elegantissa puvussa. Itselläni on tullut vastaan myös pukuja, joissa tällaiset perhoshihat ovat irrotettavat. Niitä voisi siis käyttää esimerkiksi vihkimisessä ja potrettikuvissa, mutta ottaa illan juhlinnan ajaksi pois. Tällä tavalla saa helposti samasta mekosta kaksi erilaista versiota. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

5. 3/4-hihat

Klassiset käsivarren taitekohdan yli ulottuvat 3/4-hihat sopivat loistavasti myös hääpukuihin. 
Oma ennakkokäsitykseni näiden kohdalla oli vähän sama kuin t-paita-hihojen, sillä mielsin nämä vähän arkiseksi vaihtoehdoksi hääpukeutumisen kannalta. Näitä kuvia selatessani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että itseasiassa 3/4-hihat ovat todella elegantit ja korostavat käsivarsia kauniisti. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


6. Pitkät hihat

Jos olisimme päätyneet talvihäihin, kuten alunperin joskus haaveilimme, olisin ehdottomasti halunnut pitkähihaisen hääpuvun. Koska minulla on kuitenkin aina kuuma, luovuin siitä haaveesta sen myötä, kun hääpäivämme valikoitui elokuulle. Yritin koota tähän inspiraatiokuvia siitä, miten erilaisia pitkiä hihojakin hääpuvuissa on tarjolla: trumpettihihoja, pitsisiä hihoja, puhvihihoja - jokaiselle löytyy varmasti jotain!

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Mikä näistä tyyleistä on oma suosikkinne? :)


5 kommenttia:

  1. Nuo cap-hihat ehdottomasti!😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä aivan ihanat! Jotenkin tollaset kevyet ja romanttiset <3

      Poista
  2. Nuo cap-hihat ehdottomasti!😍

    VastaaPoista
  3. Kauniita vaihtoehtoja kaikki, itse tykkään ehkä eniten tuollaisista perhoshihoista. Omassa hääpuvussani oli aikoinaan hieman sen tyyliset. Hankin pukuni käytettynä ja vaikka häissä siihen hieman roiskui punaviiniä niin onneksi se korjaantui pesulla ja laitoin sen vielä eteenpäin seuraavalle morsiamelle täällä Helsingissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen ihastunut noihin perhoshihoihin, ovat jotenkin kivan kepeät ja rennot! <3 Onpa lohdutavaa kuulla, että tuollaiset haastavammatkin tahrat ovat kuitenkin pesussa poistuneet. Itseä jännittää juuri tuo, että mitä jos puvulle juhlien tuoksinassa roiskuu jotain :D

      Poista