maanantai 21. syyskuuta 2020

Date night: 6 ruokalajin maistelumenu @ Ravintola Kolmon3n

Me molemmat rakastamme hyvää ruokaa! Vaikka usein tykkäämme laittaa ruokaa itse kotona tai tilata jotain kotiinkuljetuksella, on välillä ihana lähteä myös kunnolla ulos syömään. Monen ruokalajin fine dining-menu on myös eräänlainen elämys ja on ihana päästä maistelemaan uusia makuja yhdessä. Vuosien varrella olemme ehtineet testata Helsingissä muunmuassa Murun, Groteskin ja Naturan menut. 

Perjantaina vuorossa oli pitkään odotettu treffi-ilta ja suuntasimme nautiskelemaan 6 ruokalajin maistelumenun Kalliossa sijaitsevaan Ravintola Kolmos3en, jossa kumpikaan meistä ei ollut käynyt aiemmin. Illan tarkoituksena oli juhlistaa näin jälkikäteen T:n synttäreitä, sekä hänen teoriajaksonsa päättymistä Tampereella. 

Ravintolan kotisivuilla kerrotaan, että Kolmon3n tarjoaa korkealaatuista ja modernia pohjoismaista ruokaa, sekä kotimaisia herkkuja. Ravintola pyrkii pitämään yllä aitoa helsinkiläisyyttä ja hyödyntää lähellä tuotettuja raaka-aineita ja paikallisten pientuottajien tuotteita. Tämä välittyi annoksista hyvin ja pitkästä aikaa sattui eteen sellainen maistelumenu, jonka jokaisesta annoksesta me molemmat tykkäsimme todella paljon! Ihanien makujen lisäksi ihastuimme myös Kolmos3n loistavaan palveluun ja minä kiinnitin huomiota myös heidän upeisiin keraamisiin lautasiinsa. Ihanaa kun niin monessa ravintolassa näkyy nykyään persoonallisempia ja käsityönä tehtyjä astioita! 

Alkuun tilasimme aperitiivit (mulle lasillinen rosékuohuvaa ja T:lle alkoholiton mocktail, koska olimme autolla liikenteessä) ja kippistelimme niillä. Pian tämän jälkeen saimmekin eteemme menun ensimmäiset annokset. Maistelumenu sisälsi kaksi alkuruokaa, väliruoan, pääruoan, juuston, sekä jälkiruoan.  

Ensimmäisenä vuorossa oli paahdettu lanttusosekeitto sherrysmetanalla. Superhyvää ja sopivan kevyt aloitus! Tässä oli myös kivan syksyistä fiilistä ja heti alkoi tehdä mieli kokkailla sosekeittoa myös kotona. 

Toisena alkuruokana tarjoiltiin sokerisuolattua ankkaa savustetun selleripyreen ja Cumberlandin hillokkeen kera. Olen syönyt ankkaa useammankin kerran ja se ei ole mun henkilökohtainen suosikki, mutta tämä annos oli todella hyvä! 

Väliruokana vuorossa oli punajuuri-chevrerisottoa, josta tiesin itse tykkääväni heti kun näin annoksen. Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmällä ei vaan voi mennä pieleen.

Pääruokana tarjoiltiin savukampelaterriini hummerivaahdon kera. Tämän pääruoan olisin valinnut listalta myös itse, koska tykkään syödä ravintolassa kalaruokia. 

Ennen jälkkäriä maisteltiin suussa sulavaa sahtijuustoa näkkärin ja porkkanahillokkeen kanssa. Ihastuimme molemmat tähän juustoon, harmi kun emme muistaneet pistää tuottajan nimeä muistiin. 

Menun kruunasi Kolmos3n sekamelska! En edes tiedä mitä kaikkea annoksessa oli, mutta se oli aivan superhyvää meidän molempien mielestä. 

Meillä oli aivan mahtava treffi-ilta ja oli ihana istuskella pitkästä aikaa ravintolassa ihan rauhassa, useampi tunti vaan jutellen ja toisiimme keskittyen. Jos joku teistäkin innostui Kolmos3sta, niin 6 ruokalajin maistelumenu on vielä syyskuun ajan tarjouksessa 49€/hlö, eli vielä ehtii käymään testaamassa! Täältä löytyy lisätietoja ja varausohjeet. Näitä herkkuja muistellen on hyvä startata maanantai ja uusi viikko! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti