torstai 24. syyskuuta 2020

Hääteemoja: 20-luvun häät

Tänään luvassa seuraava hääteemoja-postaus! Ajattelin, että voisin kirjoitella näitä aina yhden viikossa. Tämän päivän teemana on yksi omista suosikkiteemoistani eli upea ja elegantti 20-luku. Olisi niin ihanaa päästä järjestämään 20-luvun teemabileet ja mielestäni tämä teema sopii upeasti myös häihin. Kieltolakia, salakapakoita, vanhan ajan Hollywood-tunnelmaa, Great Gatsby-elokuvan fiilistä, niistä on tämä teema tehty!

20-luvun häihin juhlatilaksi sopisi upeasti joku iso koristeellinen juhlasali. Itselleni tulivat heti mieleen ainakin Turun Akatemiatalon juhlasali, Bottan juhlasali, Kiseleffin sali, G18 juhlasali, Katajanokan Kasinon Kenraalisali, Kämpin peilisali, Näsilinnan pääsali ja Noormarkun Klubin juhlasali

20-luvun häiden kohdalla teema voisi ulottua myös vieraiden pukeutumiseen ja pukukoodina olla esimerkiksi 20-luvun henkeen sopiva asu tai asusteet. Toki tämän kohdalla kannattaa ensin miettiä ovatko sukulaisenne ja ystävänne sen tyylisiä, että innostuvat pukeutumisteemasta vai koetaanko se enemmänkin ahdistavaksi. Minä olisin innoissani!

1. Pöytäkattaus 

20-luvun häiden pöytäkattauksissa saa näkyä kultaa ja kimmellystä! Valitse kattaukseen kultaiset lautaset tai aterimet ja korkeita maljakkoja tai kynttilänjalkoja. Kullan lisäksi teemaväreiksi sopivat loistavasti esimerkiksi valkoinen, musta, tummanpunainen ja tummanvihreä. Kukkien rinnalla kattauksessa voi näkyä myös erilaisia höyheniä ja sulkia, sekä kristallia. Korkeat pöytäkoristeet eivät ehkä Suomessa ole kovin tyypillisiä, mutta näissä on kyllä ihan omanlaistaan juhlavaa fiilistä ja tähän teemaan ne sopisivat loistavasti. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


2. Koristeet ja yksityiskohdat

Tämä teema saa näkyä myös juhlapaikan koristeissa ja yksityiskohdissa. Koristele esimerkiksi hääparin tuolit kauniilla helminauhalla ja silkkiruseteilla ja hyödynnä helmiä myös pöytäkoristeissa. Kirpparilta voi myös metsästää teemaan sopivia vanhoja peilejä ja kehyksiä. Ihana yksityiskohta olisi myös vanha kramofoni, josta voisi soittaa ruokailun taustalla musiikkia. Kortit ja tervehdykset voi sujauttaa suloiseen höyhenillä koristeltuun lintuhäkkiin. Lintuhäkkejä on nykyään myynnissä ihan markettienkin sisustusosastoilla, meidänkin terassilla komeilee yhden kukan "ruukkuna" sellainen. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Kutsut ja muut painotuotteet

Häiden teemavärejä kannattaa hyödyntää myös kutsuissa ja muissa häiden paperituotteissa. 20-luvun teemaan sopivat kutsuissa upeasti kulta ja tummat värit, sekä sinetit ja kalligrafialla kirjoitetut kuoret. Vieraan näkökulmasta olisi hauskaa, että häiden teemaa voisi aistia jo Save the date-ilmoituksestakin. 
Itse ihastuin myös viimeisen kuvan sulilla ja helminauhalla koristeltuihin paikkakortteihin. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

4. Ohjelmaa/tekemistä vieraille

20-luvun häihin voi keksiä paljon teemaan sopivaa tekemistä! Vieraskirjan sijasta vieraat voivat esimerkiksi kirjoittaa tervehdyksensä vanhalla kirjoituskoneella tai kauniilla sulkakynällä. 
Tähän teemaan sopisi loistavasti myös viime aikoina häissä suuressa suosiossa ollut viski- ja/tai sikaribaari, sekä salakapakka. Photoboothiin kannattaa varata hauskoja teemaan sopivia asusteita, joiden kanssa vieraat voivat napata itsestään kuvia muistoksi ja karkkibuffassakin voi näkyä kullan sävyjä ja esimerkiksi käsintehtyjä konvehteja. Jos johonkin, niin näihin teemahäihin sopisi loistavasti myös shampanjatorni, joka on jo itsessään hauska ja näyttävä ohjelmanumero vieraille. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

5. Hääkakku 

Hyödynnä häiden teemaa myös hääkakussa! 20-luvun häiden kakku voi olla todella koristeellinen ja runsas tai sitten klassisen elegantti ja graafisilla kuvioilla koristeltu. Myös kakun koristeina voi hyödyntää kukkien rinnalla erilaisia sulkiä ja strasseja. Kultainen pöytäliina viimeistelee jälkkäripöydän ja jos kakun rinnalla haluaa tarjota esimerkiksi macaronseja tai suklaata, voi ne tarjoilla kauniilta ja koristeelliselta kerrosvadilta. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

6. Hääpuku ja asusteet

20-luvun teemaa voi halutessaan hyödyntää myös hääpuvussa ja/tai hääpäivän asusteissa! 20-luvun henkeen sopivat erinomaisesti erilaiset hiuskoristeet ja pannat, sekä bird cage-hunnut. Myös hääpuvuissa näkyy usein viittauksia 20-lukuun erityisesti kirjailujen ja helminauhojen muodossa. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Onko joku muukin ihastunut 20-luvun teemaan? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti