tiistai 29. syyskuuta 2020

Persoonalliset astiat häihin

Tänään ihastellaan astioita! Olen itse aikamoinen astiafriikki ja meidän keittiönkaapit pursuavatkin erilaisista astioista. Tätä ei yhtään ole helpottanut se, että olen viime vuosina innostunut keramiikasta ja nyt kaappeihin on siis lisäksi alkanut ilmestyä myös itse valmistamiani kuppeja ja kulhoja. 

Minulle astiat ovat tärkeä osa kattausta ja on aina yhtä ihanaa päästä miettimään millaisen kattauksen toteuttaisi, kun saa kavereita kylään tai tiedossa on juhlat. Kiinnitän myös itse paljon huomiota astioihin esimerkiksi ravintoloissa ja kahviloissa vieraillessani, on ollut ihana huomata, että monissa paikoissa on viime vuosina alkanut näkyä vähän persoonallisempiakin astioita!

Häiden kohdalla on edelleen hyvin tyypillistä, että astiat vuokrataan cateringin kautta ja toki siinä on omat etunsa, kun kaikki tulee kätevästi samasta paikasta. Perinteiset valkoiset astiat ovat toki klassisen kauniita, mutta olisi hauska nähdä myös häiden astiastoissa enemmän värejä ja eri materiaaleja. Jos teidän cateringilta ei löydy astioita omasta takaa tai haluatte panostaa ja vuokrata hiukan persoonallisempia astioita, niin haluan vinkata teille näistä muutamasta yrityksestä. Itse ajauduin miettimään tätä asiaa, kun saimme tarjouksen eräältä cateringilta, jolla ei ollut omia astioita vuokrattavana, joten päädyin tutkimaan millaisia vaihtoehtoja niiden suhteen olisi tarjolla. 


Soup

Oletko haaveillut kauniista vintage-astioista häihin? Helsinkiläinen Soup vuokraa upeita vintage-henkisiä astioita jopa 175 hengen tilaisuuksiin. Tarjolla on niin lautasia, laseja, kuin upeita maljakoitakin. Käy katsomassa kuvia astioista Soup:in sivuilta! Niin ihanan suloisia, näistä tulee hyvällä tavalla mieleen mummola!

Aarreastiat

Turkulainen Aarreastiat hurmasi minut heti kun löysin tieni heidän sivuilleen! Iskin silmäni etenkin upeisiin mustiin ruokalautasiin, kultaisiin aterimiin ja "kristallisiin" vesilaseihin. Näiden avulla voisi toteuttaa tyylikkään, mutta persoonallisen hääkattauksen. Kannattaa käydä ihailemassa ihania juhlakattauksia myös heidän instatililtään, joka löytyy nimellä @aarreastiat!

Jubilee Oy

Helsinkiläisen Jubileen astiavalikoimassa ihastuin siihen, että vuokra-astioiden joukosta löytyi omia suosikkejani, kuten Iittalan Kastehelmeä ja Marimekon Siirtolapuutarhaa. Olisi super ihana saada nämä näkymään myös häiden kattauksessa! Kotimaisten klassikkomerkkien lisäksi valikoimasta löytyy myös upeita keraamisia astioita, kuten nämä tummat rakulautaset ja pirteät oranssit rakukulhot. Myös lasien puolelta löytyy ikisuosikkejani eli Iittalan Essenceä ja Ultima Thulea. 

Castia

Turkulaisen Castian vuokrausvalikoimasta löytyy niin ikään kultaisia aterimia, rakulautasia ja -kulhoja, sekä upeita melamiinisia tarjoiluastioita. Myös lasien puolelta löytyy hauskoja vaihtoehtoja kuten oluttuopit, joita voisi hyvin hyödyntää jos häiden juomapöydästä löytyy esimerkiksi iso hanallinen olutpakkaus tai täydellisesti talvihäihin sopivat kahvalliset glögilasit. 

Jos innostuit astioiden vuokraamisesta, niin kannattaa tiedustella myös hintaa astioiden kuljetukselle ja tiskaamiselle! Näin pääsee itse aika helpolla, vaikka astiat tulisivatkin eri paikasta kuin hääruoat. 

Yksi hyvä keino metsästää häihin persoonallisempia astioita on toki myös koluta läpi kirppareita! Ihan koko hääastiastoa en ehkä tällä tyylillä lähtisi kokoamaan, mutta tämä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi viskibaarin lasien hankintaan. Lasit voivat olla erikokoisia, -mallisia ja -värisiä! Jos olet minun laillani innostunut keramiikasta, olisi yksi ihana idea myös valmistaa häihin jotain astioita itse, esimerkiksi tarjoilukulhot karkkibuffaa varten tai jos kyseessä on suhteellisen pienet häät, niin kaatimet tai maljakot pöytiin. 

Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia astioiden vuokraamisesta! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti