maanantai 16. marraskuuta 2020

Hiustaikoja ja paluu omaan väriin

Perjantaina pääsin taas istahtamaan luottokampaajani ja rakkaan ystäväni Saran penkkiin Studio Savon Ekossa Lahdessa ja luvassa oli jälleen hiustaikoja. 

Heili Bridalin Yours Truly-morsiusanalyysin myötä ajatuksissani oli alkanut pyöriä ajatus punaisten hiusten hyvästelemisestä ja omaan tumman ruskeaan hiusväriini palaamisesta. Analyysissa kerrottiin, että hiusväreissä minulla parhaalta näyttävät syvät suklaan ja kahvinruskeat tai tummanpunaiset sävyt ja että myös lämpimät mustat toimivat ihoni sävyn kanssa hyvin. Vaikka olen rakastanut räiskyvän punaisia hiuksia ja ne ovat tuoneet piristystä ulkonäkööni, alkoi myös ajatus luonnollisemmasta hiusväristä taas vaihteeksi houkuttaa. 

Lähtötilanne kampaajalle saapuessani oli tämä, punainen oli jo aika haalistunut, sillä olin jättänyt väriä ylläpitävän shampoon ja hoitoaineen pois jo paria viikkoa aiemmin. Hiukset olivat pörröiset, mikä on omalle hiukan luonnonkiharalle hiukselleni tyyppillistä. 

Päätimme Saran kanssa aloittaa vaalennuspesulla, jolla punaista sävyä saataisiin vielä hiukan pestyä pois latvoista ja taitettua sävyä viileämmäksi. Pesun jälkeen Sara föönasi hiukseni lähes kuiviksi ja sitten leikkasi pituuksista vähän reilummin pois, itseasiassa lähes 10 senttiä. Hiukseni kasvavat todella nopeasti, vuodessa yleensä noin 15 senttiä ja halusimme päästä kuivista latvoista nyt kunnolla eroon. Eron huomasi heti raakaleikkauksen jälkeen, sillä latvat tuntuivat heti sileämmiltä eikä hius takkuuntunut enää yhtä paljon. Välivaihe näytti tältä: 

Tämän jälkeen Sara ahkeroi noin 45 minuuttia levittäessään Four Reasonsin Optima-värin läpikotaisin hiuksiini. Minä sain eteeni kupillisen ihanaa jouluisen tuoksuista chai-teetä, vettä ja konvehteja. 

Kun hiusväri oli ehtinyt vaikuttaa rauhassa, oli aika suunnata pesupaikalle. Studio Savon Ekon pesupaikka on parasta ikinä: jalat saa asettaa lepäämään pehmeälle rahille, niskan alle laitetaan pehmuste ja pesutuolissa on hierontaominaisuus, joten siinä kelpaa istuskella pidemmänkin aikaa. Pesussa käytettiin Brasilian Bond Builderin korjaavaa shampoota ja hoitoainetta. Tässä vaiheessa olin itse niin rentoutunut, että leijailin unen rajamailla :D 

Lopuksi oli jälleen vuorossa föönays, leikkauksen viimeistely ja viimeiseksi Sara vielä teki hiuksiini kauniit loivat kiharat. Ja siis katsokaa nyt tätä lopputulosta, hiukseni eivät ole aikoihin olleet näin kiiltävät ja hyvinvoivat! Väri on myös nyt hyvin lähellä omaa sävyäni, joten juurikasvuakaan ei pitäisi olla tiedossa. 

Hiusten kuntoa olisi tarkoitus ylläpitää näiden alla näkyvien tuotteiden avulla. Pesun jälkeen hiuksiin jätettävänä hoitoaineena  Living Proofin Nourishing Styling Cream ja lisäksi Brasilian Bond Buildersin Ionic Color Lock-hoitosuihke. 

Lisäksi väriä ylläpitämään aion hankkia Four Reasonsin Color Mask Toning Treatment-sarjan shampoon ja hoitoaineen sävyssä Chocolate. Sarjan tuotteet ovat tulleet tutuksi jo punaisten hiustenkin kohdalla.

Pakko sanoa, että hiusten muodonmuutos piristi kyllä omaa oloa tämän loppuvuoden harmauden keskellä! Pitäisi panostaa kauneudenhoitoon ja itseensä vähän useammin. Tämän fiiliksen innostamana innostuin buukkaamaan jo seuraavat kampaaja-ajat valmiiksi kalenteriin ja varaamaan myös kasvohoidon itselleni. Teidän instagramissa antamien suositusten joukosta löytyi ihanan kuuloinen ekokauneushoitola, jota suuntaan testaamaan joulukuun alussa! Ihanaa maanantaita ja uutta viikkoa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti