keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Hääteemoja: Säihkyvät uudenvuoden häät

Vuodenvaihde on loistava ajankohta myös häiden juhlimiseen! Ihmiset ovat muutenkin juhlatuulella ja vuoden vaihtumiseen liittyy aina myös tietynlaista fiilistä uuden alusta. Tällä kertaa Hääteemoja-postauksessa haaveillaan säihkyvistä uudenvuoden häistä. 

1. Teemavärit ja tunnelma 

Uudenvuoden häissä saa kimaltaa! Teemaväreiksi sopivat mielestäni loistavasti metallinsävyt: kulta, hopea ja kupari, erilaiset valkoisen sävyt ja kontrastia tuomaan esimerkiksi tumma vihreä, viininpunainen tai tumma violetti. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

2. Kattaus, pöytäkoristeet ja muu somistus

Myös häiden pöytäkattauksessa kannattaa hyödyntää teemavärejä. Valkoiset pöytäliinat ja kangasservertit luovat kattaukseen juhlavaa tunnelmaa ja niiden rinnalle sopii hyvin esimerkiksi kultaisesta paljettikankaasta valmistetut kaitaliinat. Myös kullansävyiset aterimet ja kristalliset juomalasit sopivat loistavasti uudenvuoden häiden teemaan. 
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pexels
Kultaiset yksityiskohdat, kuten kynttilänjalat, helmiketjut ja kehykset sopivat loistavasti kattaukseen. Itse ihastuin erityisesti noihin kultaisiin omenoihin :D En edes tiedä miksi, mutta ne olivat hauska yksityiskohta! Vintage-henkisiä valokuvakehyksiä olen täällä ihaillut jo aiemminkin ja niitä voi metsästää kirppareilta ja maalata sen jälkeen esimerkiksi kultaisella spray-maalilla. 
Kuvat: // CanvaPro
Kuvat: // CanvaPro
Valkoiset tuolihuput ovat helppo tapa tuoda tilaan lisää juhlavaa tunnelmaa ja niihin voi lisäksi lisätä kultaiset tai hopeansävyiset kangasrusetit. Myös juomalaseihin tai maljakoihin voi tuoda lisää kimallusta tuunaamalla niitä esimerkiksi glitter-nauhalla. Valkoiset kukat ja kultaiseksi maalatut kuivakukat ja heinät sopivat myös hyvin uudenvuoden tunnelmaan. 
Kuvat: // CanvaPro
Kuva: // Pexels
Somistukseen voi myös tuoda rennompaa biletunnelmaa esimerkiksi metallinhohtoisten ilmapallojen, discopallojen ja kultaisen serpentiinin avulla. Kultaisesta lameeverhosta saisi hauskan taustan esimerkiksi photoboothia varten. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

3. Pukeutuminen ja asusteet

Uudenvuoden häissä voi halutessaan leikitellä myös rennommalla pukeutumisella! En yleensä itse ole suuri pukukoodien ystävä, mutta tämän teeman kanssa innostuin ajatuksesta, että pukukoodi vieraille voisi olla: "Jotain kimaltavaa". Se ei edellyttäisi uuden asun hankkimista, vaan jokainen voisi tulkita sitä haluamallaan tavalla ja pukea juhliin esimerkiksi kimaltavat korvikset, rusetin tai sukat. 

Halutessaan myös hääpari voi hyödyntää teemaa omassa pukeutumisessaan. Miten olisi perinteisen hääpuvun sijaan esimerkiksi hopeinen glittermekko tai kimaltava housupuku?
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Tai miten olisi säihkyvät asusteet valkoisen hääpuvun rinnalla? Esimerkiksi glitterkorkkarit, näyttävät metallinhohtoiset statement-korvikset tai kullansävyinen pikkulaukku sopisivat loistavasti uudenvuoden morsiamen asuun. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

4. Shampanjatorni ja mimosabaari

Uuteen vuoteen kuuluu myös kuohuva! En ole ikinä itse ollut juhlissa, joissa olisi ollut shampanjatorni, mutta nyt olen alkanut ihastella niitä kuvissa. Minulle on vieläkin pieni mysteeri, miten tämä konsepti toimii ja saadaanko juoma kaadettua torniin niin, etteivät kaikki lasit ole ihan märkiä ja tahmaisia? :D Mutta näyttävä ja juhlava ohjelmanumero tämä ainakin on!
Kuva: // Pixabay
Uudenvuoden häihin sopisi myös mimosabaari (tämä on muuten kiva idea myös polttareihin!), jossa olisi tarjolla kuohuvaa, muutamaa erilaista tuoremehua, marjoja ja hedelmiä, joista jokainen voi koota haluamansa juomasekoituksen. Samalla haluan vinkata myös tammikuun Love Me Do-häämessuilla bongaamastani Henkellin alkoholittomasta kuohuviinistä, joka oli superhyvää ja josta on saatavilla sekä tavallinen, että rosé-versio. 
Kuva: // Pexels

5. Hääkakku

Ah, hääkakut! Uudenvuoden häiden kakuksi sopisi niin näyttävä, korkea kerroskakku, kuin perinteisempi kermakakkukin - teemaan sopivaa tunnelmaa saa nimittäin luotua helposti kynttilöillä ja tähtisädetikuilla. Lisäksi kakun kuorrutuksessa voi hyödyntää kullan- ja metallinsävyjä. Ihastuin myös ensimmäisen kuvan kruununmuotoiseen kakkukoristeeseen :D Todellinen kakkujen kuningatar!
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Jostain syystä omaksi suosikikseni nousi tämä sympaattinen, mandariinikoristeinen kermakakku!
Kuva: // Unsplash
Kakun lisäksi jälkiruokapöytään sopivat kultakoristeiset macaronsit, häiden teemaväreissä, tietenkin
Kuva: // Burst

6. Hääkuvat 

Uudenvuoden häiden kuvissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää tähtisädetikkuja, jotka luovat kuviin upeaa tunnelmaa. Tähtisädetikkujen kanssa voi poseerata niin vihkipaikalta poistuessa, kuin myöhemmin juhlapaikallakin. Myös ilotulitukset näyttävät upeilta kuvissa ja ovat näyttävä ohjelmanumero häävieraille, mutta henkilökohtaisesti en ole rakettien suuri fani. Jos kuitenkin haluatte häihinne ilotulituken, kannattaa ehdottomasti palkata ammattilainen hoitamaan se ja muistaa hoitaa tarvittavat luvat kuntoon. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Myös konfetti-ilmapallojen kanssa voi napata hauskoja hääkuvia!
Kuva: // Burst 
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Pixabay

Tätä postausta kirjoittaessa tuli sellainen fiilis, että olisipa ihanaa päästä joskus uudenvuoden häihin! Onko kenelläkään teistä kokemusta vuodenvaihteen häistä?

1 kommentti:

  1. Olen muutamia alkoholittomia kuohujuomia testannut mutta mikään ei ole ollut niin hyvää että olisi mennyt jatkoon. Täytyykin tota Henkelliä testata.

    VastaaPoista