torstai 10. joulukuuta 2020

Joulukalenteri | Luukku 10: Mehiläisvahakynttilät häiden somisteeksi tai pukinkonttiin

Heti alkuun kiitos kaikille arvontapostaukseen osallistuneille! Suoritin arvonnan eilen ja voitto osui seuraajalle nimeltä: @mipaa ♥ Olen ollut yhteydessä voittajaan! Jos ihastuitte Kalligrafia Kaarel-pakettikortteihin, niin muistattehan, että niitä ehtii vielä pistää tilaukseen @kalligrafiakaarel-instatilin kautta tai sähköpostilla kalligrafiakaarel@gmail.com. Ehtivät vielä hyvin jouluksi! 

Tämän päivän kalenteriluukusta paljastuu jälleen diy-juttuja, vuorossa ovat itsetehdyt mehiläisvahakynttilät! Nämä sopivat loistavasti talvihäiden pöytiä somistamaan, häiden vieraslahjaksi, joulupukin konttiin tai ihan vaan omaksi iloksi. Mehiläisvahakynttilöitä polttaessa tilaan leviää ihana hunajamainen tuoksu!



Tarvikkeet: 

Mehiläisvahalevyjä
Mehiläisvahakynttilöille tarkoitettua sydänlankaa

Omat tarvikkeeni ostin Sinellistä, jonka valikoimassa mehiläisvahalevyjä löytyi neljässä eri sävyssä: keltaista, punaista, tummanvihreää ja violettia. Yhdestä levystä valmistui kaksi kapeaa kynttilää. 

Tee näin: 

1. Leikkaa kynttilää varten sydänlanka pikkuisen pidemmäksi kuin mitä mehiläisvahalevyn lyhyempi pää on.

2. Taita mehiläisvahan reuna sydänlangan ympärille niin, että se peittyy kokonaan. Vinkki: Varmista, että mehiläisvahalevy on huoneenlämpöinen, jolloin sitä on helpompi työstää. Jos vahalevy tuntuu jäykältä, voit pehmittää sitä hiukan esimerkiksi puhaltamalla siihen hetken ajan lämmintä ilmaa hiustenkuivaajan avulla. 

3. Rullaa mehiläisvahalevy haluamasi paksuiseksi (itse tein yhdestä levystä kaksi kynttilää, eli rullasin puoleen väliin ja leikkasin levyn sitten poikki terävällä veitsellä).

4. Painele sormilla kynttilän sauma sekä kynttilän molemmat päät tiiviiksi.

5. Polta kynttilöitä palamattomalla alustalla tai kynttilänjalassa.


Itse paketoin kynttilät lahjaksi kahden kynttilän setteinä! Leikkasin ruskeasta voimapaperista näille kääreet ja koristelin Tigerista hankituilla Homemade-tarroilla, sekä jouluisella puuvillanarulla. Jos nämä haluaisi antaa häiden vieraslahjaksi, voisi etikettiin tulostaa esimerkiksi oman häälogon tai hääparin nimikirjaimet. 


Hauskoja askarteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti