tiistai 19. tammikuuta 2021

Vuoden Hääkuva 2021 - äänestä omaa suosikkiasi ja voita lahjakortti kultasepälle

Pääsimme tammikuun alussa Häät-blogiyhteisön bloggaajien kanssa esiraadittamaan Vuoden Hääkuva 2021 äänestyksen kuvia ja valitsemaan niiden joukosta omat suosikkimme finaalia varten. Tehtävä oli vaikea, sillä mukana oli todella monta upeaa kuvaa eri kuvaajilta ja jokaisen meistä piti valita niiden joukosta kymmenen omaa suosikkiamme. Tämä tehtävä oli minulle todella mieleinen, sillä rakastan kauniiden kuvien, etenkin hääkuvien katselemista ja se on myös loistava tapa löytää inspiraatiota ja uusia ideoita omiin tuleviin hääkuviin. 

Finalistit on nyt julkaistu ja äänestys on käynnissä! Oli hauska huomata, että finalistien joukkoon oli valikoitunut useampikin oma suosikkini. Kaikki finalistikuvat ovat upeita ja ansaitsevat ehdottomasti paikkansa finaalissa, mutta nostin tähän postaukseen vielä viisi omaa suosikkiani ja kirjoitin pienet perustelut siitä, miksi itse tykästyin kyseisiin kuviin!


Jami Ivanoff - Vuosi on louhittu, yhdessä
Tässä kuvassa huomioni kiinnittyi heti taivaan upean purppuraiseen ja vaaleanpunaiseen väriin. Se luo mielestäni hienon kontrastin harmaan ja kovan louhoksen ympärille. Ihastuin myös kuvasta huokuvaan symboliikkaan ja kuvan nimeen, sillä kulunut vuosi 2020 jos mikä on varmasti ollut monelle hääparille haastava ja kivikkoinen, mutta siitä on selvitty yhdessä ja rakkaus on voittanut. Tämä viestii sitä, että vaikka tie olisi välillä kivinen, kaikesta selvitään kyllä yhdessä. 

Pyry Kantonen Photography - Vuosi 2020 yhdessä (hää)kuvassa
Tässä kuvassa on lukuisia yksityiskohtia, joihin ihastuin. Ensiksikin tietysti Pälkäneen upea rauniokirkko, jonka tunnistin kuvasta välittömästi - se luo upean miljöön kuvaan. Toisena vaikuttava, tummanpuhuva taivas ja lähestyvä myrsky, mutta toisaalta myös vihkipaikalle osuvat valonsäteet ja hääparista huokuva onni. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä rakastuin myös kaasojen metsänvihreisiin mekkoihin, jotka luovat upean kontrastin rauniokirkon harmaiden sävyjen ja hääparin, sekä papin valkoisten asujen kanssa. Myös tämä kuva viestii mielestäni loistavasti häävuotta 2020, joka on ollut täynnä myrskyä ja uudenlaisia haasteita koronaepidemian takia, mutta toisaalta myös useiden hääparien onnea ja toivoa asioiden järjestymisestä. 


Miika Hämäläinen - Magical moment
Tässä kuvassa maisema, valo ja värit ovat henkeäsalpaavan kauniit! Kuva on otettu Kilpisjärvellä, mutta itselleni se toi ensimmäisenä mieleen Irlannin karut ylämaat, joissa retkeilin vaihto-oppilasvuoteni aikana. Ihastuin myös morsiamen sävytettyyn mekkoon ja kukkaseppeleeseen, sillä niidenkin värimaailma sopii täydellisesti yhteen ympäröivän luonnon kanssa. Nimi kuvaa mielestäni loistavasti kuvan tunnelmaa, se todella on taianomainen. 


Anette Sundström Photography - Life is a long and winding ride, better have the right one by your side
Tämän kuvan kohdalla minut hurmasivat iloisen riehakas tunnelma, romanttinen maalaismaisema ja ajatus siitä, että hääpari on juuri aloittanut yhteisen matkansa, aviopuolisoina. Myös kukkakimppu on todella kaunis ja sen sävyt, sekä hulmuava silkkinauha sopivat loistavasti ympäröivän maiseman väreihin. Plussaa tietysti myös siitä, että mielestäni on aina hauskaa, kun perinteisen hääauton tilalle keksitään muitakin luovia ideoita hääparin kulkupeliksi. 

Lotta Polviander Photography - Vie mut minne vaan
Tämän Lotan kuvan olin itseasiassa bongannut jo aiemminkin ja ilahduin siitä, että se löytyi kilpailuun osallistuneiden kuvien joukosta. Kuva on mielestäni todella aito ja huokuu hääparin iloa ja onnellista tunnetta vihkimisen jälkeen, kun he suuntaavat kohti yhteisen matkansa seuraavia käänteitä. Lisäksi siinä on hauskan urbaania kaupunkitunnelmaa ja se viestii hyvin omaa aikaansa - tämä on mielestäni yksi hienoimmista jutuista hääkuvissa. Ehkä joku voi katsoa tätä kuvaa 30 vuoden päästä ja naureskella, että tuolloin ne ajeli tuollaisilla sähköscooteilla?

Suunnatkaa tekin äänestämään finalistien joukosta oma suosikkinne, samalla voitte osallistua Kultajousen 100 euron arvoisen lahjakortin Kultasepänliike Suokolle! Suoraaan äänestykseen pääset klikkaamalla tästä! Jokaista kilpailukuvaa klikkaamalla, saat näkyviin kuvaajan, kuvan nimen ja kuvaajan kirjoittaman lyhyen kuvauksen. Äänestysaikaa on 31.3.2021 asti. 

Olisi myös kiva kuulla mikä finalistikuvista on teidän suosikkinne ja miksi? :)

***Postauksen kuvat saatu käyttöön Häät-blogiyhteisön kautta***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti