maanantai 8. helmikuuta 2021

13 x Ystävänpäivän suloiset lahjaideat

Tämän viikon sunnuntaina vietetään jälleen ystävänpäivää! Kenellekään ei liene epäselvää, että minä rakastan kaikkia mahdollisia juhlapäiviä, joten ystävänpäivä ei missään nimessä ole poikkeus. Tykkään muistaa omia läheisiäni itse tehdyillä korteilla ja pienillä yllätyksillä, sillä ne ovat minulle luonteva keino osoittaa välittämistä. Tämän korona-ajan keskellä olen sitä mieltä, että tekee ihan hyvää katsella maailmaa välillä vaaleanpunaisten linssien läpi ja siksi blogissa vietetäänkin tämä viikko ystävänpäivätunnelmissa! 

Jenkkiperinteessähän ystävänpäivä nähdään nimenomaan rakastavaisten päivänä ja romanttisena juhlana, mutta itse tykkään ajatella sen enemmänkin rakkauden juhlana, jolloin voi muistaa niin omaa puolisoa, kuin ystäviä ja kaikkia muitakin läheisiä. 

Note: Jos inhoat ystävänpäivää, älä siis lue blogia tällä viikolla! :D Tosin voit kyllä tämän viikon aikana bongata kivoja treffi-tai lahjaideoita, joita voi hyödyntää muutenkin kuin ystävänpäivänä... Lue siis sittenkin!

Ensimmäiseksi halusin koota teille ideoita pieniin ystävänpäivälahjoihin, joilla voi ilahduttaa vaikkapa ystävää, kollegaa, naapurin mummoa tai omaa puolisoa. Osa näistä sopii loistavasti myös esimerkiksi kaasojen kosintaan! 

1. Itse tehdyt sydänkonvehdit

Sydämenmuotoiset suklaakonvehdit on helppo valmistaa silikonisen jääpala-tai suklaamuotin avulla. 

Murskaa amerikan pastillit (tai mitkä vaan muut valitsemasi karkit) rouheeksi ja ripottele muottien pohjalle yhdessä nonparellien kanssa. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa tai matalalla teholla, välillä sekoittaen mikrossa. Lusikoi sula suklaa muotteihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. 

Jos itse tehdyt konvehdit tuntuvat liian työläiltä, tsekkaa Chjokon ihanat ystävänpäiväherkut!

Kuva: // Unsplash, Jennifer Pallian
Kuva: // Unsplash, Mathilde Langevin

2. Rakkauskupongit

Rakkauskuponkien ideana on lahjoittaa läheiselle yhteistä aikaa tai tekemistä! Kuponki voi oikeuttaa vaikkapa hierontaan, kotona valmistettuun kynttiläillalliseen, kahvihetkeen kaupungilla, yhteiseen kävelyretkeen, leffailtaan tai vaikkapa lastenhoitoapuun. Kupongit voi askarrella itse tai suunnitella vaikkapa Canvalla ja tulostaa tai lähettää sähköisessä muodossa. 

3. Samissukat

Sukat ovat käytännöllinen ja yleensä aina tarpeeseen tuleva pienen budjetin lahja! Vielä hauskempaa tästä tulee, jos hankit teille samanlaiset sukat. Itse olen viime aikoina ihastunut erityisesti Happy Socksin hauskoihin värikkäisiin sukkiin (myydään verkkokaupan lisäksi ainakin Citymarketissa) joista löytyy myös erityisesti ystävänpäiväteemaan sopivia kuvioita ja NordicBuddiesin ihaniin muumisukkiin. Tai miten olisi omalla kuvallasi tai lemmikin kuvalla varustetut sukat?! :D Olemme vitsailleet näistä kotona, joten kaikessa kauheudessaan tekisi melkein mieli tilata joskus tällaiset!

4. Kukkakimppu

Kauniit leikkokukat ilahduttavat aina! Käy ostamassa kukkakimppu paikalliselta yrittäjältä tai ilahduta kauempana asuvaa ystävää tilaamalla hänelle kukkalähetys kotiin eKukan tai Interfloran kautta. Myös kuivakukka-asetelma tai kimppu on ihana ja pitkäaikainen lahja. Itse ihastuin näihin Blomma Creativesin 10€ suloisiin minikimppuihin!

Kuva: // Unsplash, Alexandra Gorn
Kuva: // Unsplash, Annie Spratt
Kuva: // Unsplash, Shawn Ang

5. Rakkauskirje

Oletko koskaan kirjoittanut puolisollesi perinteistä rakkauskirjettä? Sain itse T:ltä ensimmäisen seurusteluvuotemme aikana synttärilahjaksi rakkauskirjeen, joka on yksi kalleimmista aarteistani! Luen sitä edelleen usein. Jos kirjoittaminen tuntuu haastavalta, voit aina lainata esimerkiksi lempirakkauslaulusi sanoja tai googlata ihania rakkausrunoja. 

Kuva: // Unsplash, Laura Chouette
Kuva: // Unsplash, Debby Hudson
Kuva: // Unsplash, Priscilla Du Preez

6. Tuoksukynttilä 

Ihanan tuoksuinen kynttilä piristää talven keskellä! Ihania kynttilöitä löytyy pienemmälläkin budjetilla, esimerkiksi Finnmarilta. Liitä mukaan teemaan sopivalla tervehdyksellä varustettu kortti, esimerkiksi "Burning Love" tai "With warm thoughts". 

Kuva: // Unsplash, Steph Cruz
Kuva: // Unsplash, Tammy Gann

7. Kynsilakka 

Laadukas kynsilakka on ihana pieni yllätys kosmetiikkaa rakastavalle! Esimerkiksi Essien kynsilakat ovat kestäviä ja riittoisia ja sävyjen joukosta löytyy jokaiselle jotakin. Jos kumppanisi tai ystäväsi pitää minun laillani vaaleanpunaisesta, valitse ystävänpäiväteemaan sopiva ihana punaisen sävy. 

Kuva: // Unsplash, Pin Adventure Map
Kuva: // Unsplash, Element5 Digital
Kuva: // Unsplash, Element5 Digital


8. Lautapeli tai suoratoistopalvelun tilaus kukaudeksi

Lahja, josta on jaettua iloa! Yllätä läheisesi uudella lautapelillä, jota voitte pelailla yhdessä tai hanki lahjaksi yhden kuukauden tilaus suoratoistopalveluun, niin voitte nauttia yhteisestä leffaillasta.

9. Moikon ystävälapaset

Muistatteko 90-luvulla kovassa huudossa olleet ystäväkorut, joissa kaula-tai rannekoruissa oli sydämen puolikkaat ja niitä ostettiin yhdessä kavereiden kanssa? Bongasin Moikon verkkokaupassa sydänlapasista 2 yhden hinnalla tarjouksen ja nämä muistuttivat minua jotenkin niistä! Eli ystävyyslapaset aikuiseen makuun! :D 

10. Rakkauskaakao

Yllätä parempi puolisko tai ystävä ihanalla itse tehdyllä kaakaolla! Maailman paras kaakao valmistuu tällä Hanna Gullichsenin reseptillä

Tarvitset: 

100 g tummaa suklaata paloina
1 rkl sokeria
1 pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko
3 dl maitoa
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Laita suklaapalat, sokeri, vaniljatanko ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä hitaasti ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kuumenna ja vispaa kaakaota, kunnes se on vaahtoavaa. Ota vaniljatanko pois. Kaada kaakao mukeihin ja nostele päälle kevyesti vispattua kermaa. 

Viimeistele teemaan sopivasti vaaleanpunaisilla nonparelleilla ja sydämenmuotoisilla vaahtokarkeilla! Maistuu niin aamu- kuin iltapalanakin ja etenkin yhteisen ulkoiluretken jälkeen. 

Kuva: // Pixabay, Jill Wellington 

Kuva: // Unsplash, Magda Fou
Kuva: // Unsplash, Karly Jones


11. Sydämenmuotoiset mokkapalat

Loistava vaihtoehto vaikkapa työkavereiden ilahduttamiseen (testattu on :D)! Leivo pellillinen mokkapaloja ja koristele ne vaaleanpunaisilla sydännonparelleilla. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa mokkapaloista sydämenmuotoisia piparkakkumuotin avulla ja asettele kauniisti tarjolle. 

12. Arnoldsin sydänmunkit

Jos et itse ole jauhopeukalo, suuntaa Arnoldsiin! Noh, ne sydämenmuotoiset täytetyt munkit nyt vaan ovat niiiiiiiiin hyviä!

Kuva: // Pixabay, Zaaruli


13. Ystävänpäiväsmoothie

Ihana vaaleanpunainen ystävänpäiväsmoothie valmistuu nopeasti ja sopii hyvin niin aamu-, väli-, kuin iltapalaksikin!

Tarvitset: 

250 g pakastemansikoita ja/tai -mustikoita
Banaanin
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl kaurahiutaleita tai chia-siemeniä
Tilkan kauramaitoa

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta sileäksi. Tarjoile kauniista juomalaseista ja viimeistele halutessasi ripottelemalla kaurahiutaleista tai chia-siemenistä sydämenmuotoinen kuvio smoothien pinnalle. Ja oikeastihan mukaan voi heittää oikeastaan mitä vaan, mutta marjat nyt sattuvat tekemään smoothiesta söpön vaaleanpunaisen. 

Kuva: // Unsplash, Kat von Wood
Kuva: // Unsplash, Alex Loup

Ja lopuksi: ystävänpäivä on loistava tilaisuus kiittää ystäviä ja osoittaa, että välität heistä. Aina ei vaadita suuria eleitä, vaan toista voi ilahduttaa vaikkapa yllätyspuhelulla tai WhatsApp-viestillä. Netistä löytyy lukuisia hauskoja kuvia ja memejä, joita voi liittää viestin kylkeen. Pienikin teko saattaa todella piristää jonkun läheisesi päivää! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti