sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Hetki morsiamelle -tilaisuus @ Kultaseppä Kulmala

Perjantaina luvassa oli odotettua ohjelmaa, sillä suuntasimme ihanan hääkaverini ja bloggaajakollegani Sonjan (matchista_morsian) kanssa Kultaseppä Kulmalan Hetki morsiamelle-tilaisuuteen kuulemaan lisää sormusten teettämisestä, Kultaseppä Kulmalan tarinasta, sekä tietysti ihastelemaan heidän upeita, uniikkeja korutuotteitaan.  

Saavuimme Sonjan kanssa paikalle posket pakkasesta kirkuvan punaisina ja tyylikkäästi muutaman minuutin myöhässä, mutta Kultaseppä Kulmalan Pekka ja Jaana ottivat meidät avosylin vastaan. Oli ihana päästä pitkän ja kiireisen työviikon jälkeen hetkeksi keskittymään johonkin aivan muuhun - nimittäin upeisiin koruihin! Saimme eteemme lasilliset samppanjaa ja ihania suklaita ja sen jälkeen pääsimme kuulemaan hiukan lisää Kultaseppä Kulmalan toiminnasta. 


Pekka ja Jaana kertoivat molemmat valmistuneensa Lahden Muotoiluinstituutista (mistä tietysti entisenä lahtelaisena innostuin suuresti :D) ja Kultaseppä Kulmalan valmistaneen asiakkailleen uniikkeja, kotimaisena käsityönä valmistettuja koruja jo yli 20 vuoden ajan. Pekan ja Jaanan lisäksi yrityksessä työskentelevät lahjakkaat kultasepät Ella ja Petteri, jotka pääosin vastaavat korujen valmistamisesta. 

Kultaseppä Kulmalan korujen ytimessä ovat suomalainen käsityö, korkea laatu ja tinkimätön ammattitaito ja niissä yhdistyvät moderni tyylikkyys, sekä kunnioitus perinteitä kohtaan. Korujen valmistukseen käytetään jaloimpia metalleja, tarkkaan valikoituja timantteja sekä upeita värillisiä jalokiviä. Myös materiaalien eettisyys on aina ollut yritykselle tärkeä arvo ja niiden alkuperä pyritäänkin jäljittämään mahdollisimman tarkasti. Kultaseppä Kulmalan korut valmistetaan heidän omalla verstaallaan Helsingin Ullanlinnassa ja valtaosa niistä on uniikkeja kihla- ja vihkisormuksia. Lisäksi Kulmalalta löytyy myös omia korumallistoja, joista pääsee lukemaan lisää täällä. Myös täysin asiakkaiden toiveiden mukaisesti suunniteltuja mittatilauskoruja valmistetaan paljon. 

Kuultuamme hiukan Kultaseppä Kulmalasta ja heidän tarinastaan, pääsimme seuraavaksi siirtymään illan kohokohtaan, eli upeiden timanttien ja jalokivien ihailemiseen. Pekka ja Jaana esittelivät meille valikoimastaan löytyviä upeita värillisiä jalokiviä, joita me Sonjan kanssa ihastelimme aivan hullaantuneina. Meidän suosikeiksi nousivat etenkin sinisen ja vaaleanpunaisen sävyissä kimaltavat kivet. Oli myös mahtavaa päästä kyselemään eri kivistä ja materiaaleista, sekä niiden kestävyydestä ja ominaisuuksista alan todellisilta asiantuntijoilta. 

Yksi Sonjan suosikeista oli tämä upea sinisen sävy!
Ja me molemmat ihastuimme tähän pinkkiin sydämenmuotoiseen kaunokaiseen! Tämä olisi niin suloinen ja romanttinen valinta vaikkapa kihlasormukseen... etenkin jos kosinta tapahtuisi ystävänpäiävänä!
Ihailimme myös tätä upeaa pisaranmuotoista solitaire-sormusta. Pekka ja Jaana ennustivat, että pisaran ja ovaalin muotoiset kivet tulevat jatkossa kasvattamaan suosiotaan entisestään
Mieleen jäivät myös nämä näyttävät Carmosier-sormukset, joiden safiirit loistavat sinisen, keltaisen ja oranssin sävyissä. Sormusten kuvat ja hintatiedot löytyvät myös Kultaseppä Kulmalan nettisivuilta.
Tiesittekö, että timantteja on olemassa myös värillisinä versioina? Me emme tienneet, ennen tätä! Tässä upeassa sormuksessa sivuilla loistavat laventelin sävyiset safiirit ja keskellä kaunis timantti.

Oli todella mielenkiintoista päästä tutustumaan myös liikkeen yhteydessä sijaitsevaan verstaaseen, jossa Kultaseppä Kulmalan korut valmistuvat. Pekka kertoi meille sormusten valmistamisesta ja pääsimme  näkemään muutamia tällä hetkellä työn alla olevia töitä. Kultasepän työ on todellakin pikkutarkkaa ja ammattitaitoa vaativaa käsityötä. 


Jos timantit ja jalokivet eivät ole sinun juttusi, valmistaa Kultaseppä Kulmala myös upeita kivettömiä sormuksia, niin kullasta kuin platinastakin. Tässä muutamia omia suosikkejani!

Kultaseppä Kulmala valmistaa myös koruja Lapin Tankavaarasta huuhdotusta kullasta, joten heiltä on mahdollista saada myös täysin kotimainen koru. Yksi näistä on kotimaisesta kullasta valmistettu Saana-sormus, jonka sivuprofiili noudattelee Saana-tunturin huipun muotoa. 
Lisäksi ihastuin näihin Lohko-sormuksiin, joita on saatavissa niin puna-, valko-, kuin keltakultaisenakin. Kultaseppä takoo sormuksen hinnan erityisesti tähän suunnitelulla vasaralla ja yhden sormuksen muotoilu vaatii yli 100 vasaran iskua. Jokaisen sormuksen pinta on uniikki ja sileä reunus tuo koruun upean kontrastin. 
Lohko-sormus on saatavissa myös platinasta valmistettuna. Nämä sormukset olisivat upea ja näyttävä pari!
Erityisesti mieleeni jäi tämä tilaustyönä valmistettu upea, kolmesta osasta koottu sormus, jonka keskiosan kierrekuvio on värjätty tummemmaksi. 
Lopuksi istahdimme vielä hetkeksi pöydän ääreen pohtimaan kaikkea näkemäämme ja miettimään millaiset sormukset voisivat sopia omien kihlasormustemme rinnalle. Minähän olen vähän haaveillut vaaleanpunaisista kivistä, mutta murehtinut sitä, että kestäisikö morganiitti tai turmaliini vuosikymmenten ajan päivittäisessä käytössä. Tämän vuoksi oli ihanaa kuulla, että safiirejakin on saatavilla vaaleanpunaisen sävyissä - tätä en ollut aiemmin tiennyt. Pekka ja Jaana vahvistivat, että kovuudeltaan ja kestävyydeltään timanttia ei ole voittanutta, mutta esimerkiksi safiirit ovat jo kovuusluokaltaan sellaisia, että soveltuvat hyvin kihla- ja vihkisormuksissa käytettäviksi. 

Nämä pienet vaaleanpunaiset safiirit varastivat minun sydämeni! Niin kaunis sävy, en saa näitä mielestäni 
Tiedustelimme myös, miten ajoissa pitäisi olla, jos yksilöllisen sormuksen teettäminen olisi haaveissa. Pekka vinkkasi, että liian ajoissa ei kannata olla, sillä silloin valintojen tekeminen sormuksen suhteen voi tuntua hankalalta. Toisaalta kesäsesonki on myös Kultaseppä Kulmalalla kaikkein kiireisintä aikaa, joten ihan häiden allekaan ei prosessin aloittamista kannata jättää. Pekka suositteli, että loistava ajoitus tilaustyönä toteutettavan sormuksen suunnittelemiselle on noin 12-6 kk ennen häitä. 

Illan päätteeksi Jaana vielä puhdisti kihlasormuksemme ja pääsimme suuntaamaan kotiin ihanan kimmeltävien ja puhtaiden sormusten kanssa. Poistuimme liikkeestä inspiroituneina ja ajatukset sormushaaveiden täyttäminä. Taisipa käydä niin, että me molemmat saimme vähän uudenlaista ajatusta tuleviin vihkisormuksiimmekin. Uniikin, toiveiden mukaisesti valmistetun vihkisormuksen teettäminen alkoi kieltämättä houkuttaa!

Jos tekin harkitsette sormuksen teettämistä ja haluatte kuulla siitä lisää, suosittelen olemaan rohkeasti yhteydessä ja kyselemään prosessista. Moni saattaa arkailla ammattilaisten lähestymistä, mutta heiltä todella saa parhaat neuvot ja näkemyksen asiaan. Ja jos tekin haluatte päästä ihastelemaan Kultaseppä Kulmalan uniikkeja koruja, niin ei muuta kuin varaamaan oma aikanne! 

Hetki morsiamelle-tilaisuuksia järjestetään helmikuussa vielä ainakin seuraavina ajankohtina: 

Perjantai 12.2. klo 16-18 ja 18:30-20
Lauantai 13.2. klo 11-13 ja 13:30-15
Perjantai 19.2. klo 16-18 ja 18:30-20

Ja ihan kuin olisin ollut kuulevinani, että tilaisuuksia jatkettaisiin vielä maaliskuun puolellakin, eli rohkeasti vain tiedustelemaan vapaita aikoja ja seuraamaan Kultaseppä Kulmalan Instagram-tiliä @goldsmithkulmala! Hetki morsiamelle-tilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia, jolloin liike on varattu vain teidän käyttöönne ja hääparin tai hääseurueen on mahdollista uppoutua korujen maailmaan täysin omassa rauhassa. Lisäksi pääsette tutustumaan myös verstaaseen ja kuulemaan miten uniikkikorun suunnitteluprosessi etenee. Kirsikkana kakun päällä on tarjolla vielä samppanjaa ja pientä makeaa. Tilaisuudet ovat maksuttomia. 

Iso kiitos vielä Kultaseppä Kulmalalle ihanasta häähumun ja korujen täyteisestä illasta! Tällaiset yksityistilaisuudet ovat ihan parhautta näin koronan keskellä, kun mitään isompia häämessuja ei ole mahdollista järkkäillä. Ehkä me tapaamme vielä... ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti