torstai 29. huhtikuuta 2021

Hääteemoja: Värikkäät vappuhäät

Huomenna juhlitaan vappua ja koska rakastan kaikkia mahdollisia juhlapäiviä, innostuin tällä kertaa ideoimaan värikkäitä vappuhäitä! Tänä vuonna vappupäivä sattuu vielä osuvasti lauantaille, mikä olisi oikein ideaali päivä myös häiden kannalta. 

1. Värikästä kukkaloistoa

Vapputunnelmaan kuuluvat kirkkaat ja pirteät värisävyt, kuten keltainen, pinkki ja violetti. Ihastuin itse etenkin ensimmäisen kollaasin kuviin, jossa pöytiin on sommiteltu pieniä kukka-asetelmia erilaisiin pieniin maljakoihin. Lisäksi vappuhäissä voisi myös hääkimppu olla värikkään rönsyilevä ja kimpun varren ympärille kietoa harsomaista kangasta tai satiininauhoja. Vappuhäiden morsiamen ja kaasojen häälookkiin sopisivat täydellisesti myös kukkaseppeleet!




2. Tarjoilupöydän vappuherkut

Vapputeemaa olisi hauska hyödyntää myös häiden ruoka- ja juomatarjoilun kohdalla! Herkku- tai jälkiruokabuffettiin voisi koota erilaisia värikkäitä karkkeja, leivoksia, tikkareita ja macaronseja. Cocktail hourin tarjottavaksi tai hääruokailun alkupalaksi sopisivat hauskat cocktail-tikut ja juomapöytään voisi valita erilaisia herkullisen värisiä mehuja, limonadeja ja cocktaileja. 

Ja siis totta kai vappuhäiden menu sisältäisi myös munkkeja tai donitseja (vaikkapa donitsiseinältä tarjoiltuna), simaa ja kuohuvaa! Jos haluaa repäistä, voisi alkumaljana tarjota simppaa - eli siis mimosa-tyylistä, siman ja skumpan sekoitusta. Suosittelen testaamaan tätä nyt vappuna, 50-50 annostelu on oikein sopiva!

Toinen hauska vaihtoehto olisi simabaari, jossa olisi tarjolla muutamaa erilaista simaversiota. Perinteisen siman lisäksi voisi tarjoilla vaikkapa inkiväärillä, sitruunalla ja lehtisellerillä tai greipillä maustettua simaa. 

Värikkäät sydäntikkarit olisivat hauska idea myös pieneksi vieraslahjaksi. 




3. Vapputunnelmaa värikkäillä koristeilla

Sopivatko vappukoristeet myös häiden somistamiseen? No ehdottomasti! Häiden koristelussa voi hyödyntää esimerkiksi värikkäitä ilmapalloja, pom pomeja, viirinauhoja, paperilyhtyjä, värikkäitä harsokankaita ja serpentiiniä. Vapputeema olisi loistava valinta myös diy-henkiselle hääparille, sillä teemaan sopivia koristeita on helppo askarrella itse!

Omia suosikki-ideoitani olivat esimerkiksi ohueen naruun/siimaan sidotut paperisuikaleet, jotka voi kiinnittää juhlatilan kattoon pitkinä köynnöksinä tai pystysuunnassa roikkumaan vaikkapa photoboothin taustalle. Lisäksi ihastuin värikkäiden satiininauhojen käytöstä - näitä voisi solmia niin tuolien selkänojiin, kuin pitkiin lankoihin juhlapaikan kattoa tai seiniä koristamaan. Vappuhenkisissä häissä photoboothiin voi valita hauskoja propseja tai vaikkapa vappuhenkisiä asusteita: hauskoja laseja, peruukkeja tai naamareita. 







4. Potrettikuvien karnevaalitunnelmaa

Vappufiilistä on helppo tuoda mukaan myös hääpäivän potrettikuviin poseeraamalla esimerkiksi värikkään ilmapallorykelmän tai sateenvarjon kanssa. Tuollainen monivärinen, kirkas sateenvarjo oli itseasiassa hauskan persoonallinen idea, sillä hääkuvissa tyypillisesti näkee aina vain valkoisia varjoja. Myös värikkäät savupommit olisivat näyttävä rekvisiitta hääkuviin. Nämä muuten tuntuvat olevan maailmalla yksi tämän hetken häätrendeistä - savupommeja vilahtelee jatkuvasti Instagram-feedissäni ja Pinterestin inspiraatioboardeilla. 


5. Räiskyviä juhlameikkejä

Värikkäät huulipunat ovat oma suosikkini vuoden ympäri, mutta kesän lähestyessä huomaan ihastelevani räiskyvämpiä sävyjä myös silmämeikkien ja kynsilakkojen kohdalla. Värikkään meikin avulla on helppo halutessaan tuoda omaan häälookkiin pientä persoonallista ilmettä. Lakkaa kyntesi vaikkapa turkoosin tai oranssin sävyillä tai valitse luomille kirkkaan keltaisia sävyjä. Myös värikäs meikki voi olla todella juhlava ja tyylikäs!

Kaikki postauksen kuvat: // CanvaPro

Tällaisia ideoita tänään! Voisitko kuvitella viettäväsi vappuhäitä? Toivotan myös ihanaa vappua teille kaikille lukijoille! Toivotaan, että kelikin tästä vielä hiukan lämpenisi - tänä aamuna oli nimittäin täällä Espoossakin taas pakkasta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti