perjantai 23. huhtikuuta 2021

Ideoita häiden jälkiruokapöytään

Tänään luvassa herkkujen täyteinen postaus, eli ideoita häiden jälkiruokapöytään! Jos hääkakku ei tunnu omalta jutulta, voi jälkiruokapöytään keksiä myös muunlaista tarjottavaa. Ja vaikka hääkakun haluaisikin, kaipaa moni sen rinnalle myös muuta pientä tarjottavaa. 

Cakepopsit

Cakepopsit, eli kakkutikkarit ovat suloinen ja pieni makea herkku, joka on yksi omista suosikeistani! Tikkarit valmistetaan pyörittämällä kakkutaikinasta pallo, joka paistetaan uunissa ja sen jälkeen kuorrutetaan suklaalla ja koristellaan haluamallaan tavalla. Tämä on myös siitä helppo jälkiruoka, että se soveltuu sormisyötäväksi, eikä välttämättä vaadi erillisiä aterimia!

Kuva: // Unsplash, American Heritage Chocolate

Macaronsit

Macaronsit ovat olleet yksi viime vuosien suosikeista niin häiden tarjoilupöydässä, kuin muissakin juhlissa. Macaronsien värin voi sovittaa yhteen häiden teemavärien kanssa tai esimerkiksi valita tarjolle kahta eri makua - hääparin molempien osapuolten omat suosikit. Macaronsit ovat kauniita ja näyttäviä jo sellaisenaan, mutta jos niihin kaipaa jotain pientä ekstraa, voi niitä koristella esimerkiksi lehtikullalla. Bongasin myös kevään Häämessut netissä-tarjousten joukosta By Katri Elinan upeat kalligrafialla koristellut macaronsit!

Kuva: // Unsplash, Heather Barnes
Kuva: // Unsplash, Diana Polekhina

Donitsiseinä

Yksi tämän hetken kuumimmista jälkkäritrendeistä on hauska donitsiseinä! Seinään kiinnitetyistä tikuista ripustetaan roikkumaan eri värisiä ja makuisia ihania donitseja ja vieraat voivat valita niiden joukosta mieleisensä. Näitä kuvia katsellessani aloin heti haaveilla Arnoldsin donitseista... Vinkki! Jos aiotte valmistaa häiden tarjottavat itse, valmistuvat donitsit kätevästi donitsipellin avulla. Teimme viime vuonna myös vappumunkit tällä tavalla uunissa paistaen ja niistä tuli superherkullisia! Donitsiseiniä puolestaan löytyy niin juhlatarvikeliikkeiden, kuin somistevuokraamoidenkin valikoimasta. 

Kuva: // Unsplash, Marisa Morton
Kuva: // Unsplash, Edgar Chaparro
Kuva: // Unsplash, Anastasiia Chepinska

Pannacotta

Ihanan raikas vaihtoehto häiden jälkiruokapöytään olisi pannacotta! Esimerkiksi vaniljaisen pannacotan koristeena ja makuparina toimivat niin lakritsi, hedelmät, kuin tuoreet marjatkin. Pannacotat voi myös asetella valmiiksi tarjolle annoskulhoihin, jolloin vieraiden on helppo napata ne jälkiruokapöydästä mukaansa. 

Kuva: // Unsplash, Karly Gomez


Cupcakes

Kuppikakut ovat trendikäs valinta myös hääjuhlan herkkupöytään. Niin taikinan maun, kuin kuorrutteen värin ja mahdolliset lisäkoristeetkin voi valita oman maun mukaan. Olisi hauskaa hyödyntää häiden teemavärejä myös kuppikakkujen kuorrutteen kohdalla. Jos kuppikakkeihin haluaa lisää koristeellisuutta, voi myös vuoaksi valita tavallisten paperivuokien sijaan esimerkiksi värikkäät tai kuviolliset muffinssivuoat. 

Kuva: // Unsplash, Tai's Captures
Kuva: // Unsplash, Rod Long

Marengit

Ah, minä rakastan marenkeja - niiden kuohkeutta, makeutta ja suloista ulkonäköä. Myös marenkeja voi tilata tai valmistaa niin eri väreissä kuin mauissakin ja itse ihastuin erityisesti noihin sydämenmuotoisiin, kermalla täytettyihin marenkeihin.

Kuva: // Unsplash, Evangelina Silina
Kuva: // Unsplash, Ruslan Bardash

Vohvelit

Miten olisi vohvelibaari häihin? No todellakin! Vohveleiden kohdalla kannattaa huomioida se, että niiden paistamiseen kuluu väistämättä tovi, joten jos jokainen paistaa oman vohvelinsa, on vohvelirautoja hyvä olla useampi. Taikinan puolestaan voi halutessaan lusikoida sopiviksi annosmääriksi pieniin kulhoihin tai kertakäyttökippoihin, jolloin sen voi vaan kipata raudalle ja laittaa paistumaan (tällainen systeemi on käytössä esimerkiksi Solo Sokos Hotel Lahden brunssilla!). Yksi vaihtoehto on myös buukata esimerkiksi joku catering-henkilökunnasta paistamaan vohveleita valmiiksi vieraille. 

Vohveleiden lisukkeeksi voi varata niin perinteistä hilloa ja kermavaahtia, kuin hedelmäpaloja, tuoreita marjoja, vaahterasiirappia, kuin suklaakastikettakin. Hauskinta on tietysti jos lisukkeita on tarjolla erilaisia ja kukin vieraista voi tuunata vohvelista mieleisensä. 

Kuva: // Unsplash, Joyful
Kuva: // Unsplash, Natasha Bhogal


Suklaaputous

Jos kaipaat häiden jälkiruokapöytään näyttävää ja erilaista vaihtoehtoa, valitse suklaaputous! Meillä oli eräänä vuonna työpaikkani pikkujouluissa suklaaputous ja kaikki olivat siitä todella innoissaan. Suklaaseen voi dipata esimerkiksi mansikoita, hedelmäpaloja tai vaahtokarkkeja. Lisäksi kannattaa varata putouksen viereen pitkiä puutikkuja ja pieniä jälkiruokakulhoja, joihin kukin voi annostella suklaata ja siihen dipattavia lisukkeita. 

Kuva: // Unsplash, Eiliv-Sonas Aceron
Kuva: // Unsplash, Natalia Fogarty

Suklaaputouksen ainoa huono puoli on sen sotkuisuus. Jos haaveilet suklaaputouksesta, mutta haluat valita helpomman vaihtoehdon, tarjoile valmiiksi suklaaseen dipattuja mansikoita ja hedelmiä. 
Kuva: // Unsplash, Serghei Savchiuc

Juustoja

Tätä ideaa hehkutinkin jo eräässä joulukalenteripostauksessa, mutta olen siitä edelleen yhtä innoissani! Jos hääpari ei ole niin makeiden herkkujen ystävä, voi hääkakun korvata erilaisista juustoista kootulla kakulla tai tarjottimella. Juustojen lisukkeeksi voi varata erilaisia keksejä, hilloja, tuoreita hedelmiä ja marjoja. Tavallaan tällainen "juustokakku" houkuttaisi myös meitä, sillä me molemmat rakastamme juustoja! Juustojen kanssa juomana voisi perinteisen kahvikonjakin sijasta tarjota niiden aveciksi täydellisesti sopivaa makeaa portviiniä. 

Kuva: // Unsplash, The HK Photo Company
Kuva: // Unsplash, Wyron A

Jäätelöbuffa

Tämänkin idean olen heittänyt ilmoille jo kerran aiemmin, mutta kertaus on opintojen äiti! Hääkakun ja makeiden leivosten sijaan, voi häiden jälkiruoaksi valita myös herkullisen jäätelöbuffetin. Tämä sopisi loistavasti esimerkiksi italialaishenkisen häämenun jälkkäriksi! Jäätelöbuffaan voi valita niin vohvelitötteröitä, suloisia pahvikippoja ja pikkulusikoita, kuin erilaisia lisukkeitakin: hedelmiä, kastikkeita, nonparelleja ja kermavaahtoa. 

Kuva: // Unsplash, Kelsey Curtis
Kuva: // Unsplash, Lama Roscu

All in?

Tuntuuko jälkiruokien valitseminen mahdottomalta? Unohtakaa valinta ja loihtikaa tarjolle jälkiruokabuffet, josta löytyy monenlaisia herkkuja! Olen itse kerran ollut vieraana häissä, jossa hääpari itse ei ollut täytekakkujen ystävä ja tarjolla oli hääkakun sijaan tällainen ihana herkkubuffet. Tarjolla oli brownieseja, pannacottaa pienissä annoskulhoissa, macaronseja, cakepopseja, toscakakkua ja erilaisia pikkuleipiä. Kaikki herkut olivat myös annoskooltaan sen verran pieniä, että jokainen vieras jaksoi maistaa useampaakin buffetin vaihtoehtoa. 

Kuva: // Unsplash, Patrick Leutenegger

Minkälaisia jälkkäreitä teidän häihin on tulossa? Omissamme mennään todennäköisesti aika perinteisellä hääkakku + pikkuleivät-linjalla, mutta näitä herkkuja katsoessa alkoi kyllä taas tuollainen jälkiruokabuffakin kiinnostaa. 

1 kommentti:

  1. Ihania ideoita! Loihtiiko teidän häihin catering jälkiruoat toiveiden mukaan? Ystäväni on menossa naimisiin nyt kesällä Espoossa ja koronan kokoontumisrajoitusten johdosta on ollut vaikea miettiä tarjoilua. Luultavasti noin 1-2 viikkoa ennen häitä voi lyödä lukkoon vieraiden määrän tällä menolla kun ei tiedoteta yhtään kokoontumisrajoituksista.

    VastaaPoista