keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Stand-uppia, taikuutta tai tulishow - uusia ohjelmaideoita hääjuhlaan

Voisiko modernien häiden ohjelmaan sisältyä muitakin esiintyjiä kuin perinteinen livebändi? Tämän päivän postaukseen olen kerännyt muutamia uusia ideoita häiden ohjelmaan. Harkitkaa bändin lisäksi tai sen tilalle myös muun tyyppisiä esiintyjiä, yllättäkää juhlavieraat ja tehkää häistä rohkeasti teidän näköisenne bileet!

Stand-up

Ystävieni häissä viime syksynä esiintyi stand up-koomikko Jacke Björklund, jonka reilun puolen tunnin mittainen setti oli loistava tunnelman rentouttaja ja sai vieraat nauramaan. En ollut itsekään aiemmin ollut häissä, joissa olisi ollut stand uppia, mutta se oli oikein piristävä ohjelmanumero ja sai vierailta todella positiivista palautetta. 

Stand up-koomikkoja löytyy monien ohjelmatoimistojen listoilta. Esimerkiksi Ohjelmakaupan kautta voi tilata häihin esiintymään esimerkiksi Jaakko Saariluoman, Riku Suokkaan, Heli Sutelan, Niko Kivelän tai Krisse Salmisen. 

Tulishow

Näyttävä ja jännittävä tulishow olisi hieno ohjelmanumero talvikauden tai alkusyksyn häihin, jolloin iltaisin on hämärää ja tulitaiteilijat erottuvat pimeässä edukseen. Tämä olisi myös hauska (ja hiljaisempi) vaihtoehto ilotulituksen sijaan!

Tulishow-esiintyjiä häihin tarjoavat esimerkiksi Juhlaviihde Mäntyset, Tuliryhmä Taikatulet (heidät olen itseasiassa nähnyt useampaankin kertaan mm. Linnanmäen valokarnevaaleilla ja Korkeasaaren Kissojen Yössä), sekä UniFlow

Kuva: // Unsplash, Dmitriy Ostretsov

Tanssi- tai akrobatiaesitys

Hääparin esittämän häävalssin tai -tanssin sijaan/lisäksi voi häiden ohjelmanumeroksi tilata myös ammattitanssijat esiintymään. Tanssiesityksen tyylin ja sisällön voi valita omien toiveiden mukaisesti, oli kyseessä sitten tanssiryhmän luova nykytanssishow tai paritanssijoiden esittämä dramaattinen tangoesitys. Toinen viihdyttävä vaihtoehto tanssille, on jännittävä akrobatiaesitys, joka varmasti vangitsee kaikkien juhlavieraiden huomion. 

Jos harkitset tanssi- tai akrobatiaesitystä, tutustu ainakin näihin: Tanssiryhmä FDC, House of Dance, Tanssishow, Akrotaiturit

Drag-artisti

Moderneihin häihin hauska ja räväkkä ohjelmanumero voisi olla myös drag-show. Erään aiemman työpaikkani kesäjuhlilla ohjelmanumerona oli drag-artistin show ja se oli todella mukaansatempaava: hittibiisejä ja upeita esiintymisasuja, yksi toisensa jälkeen!

Tunnettuja drag-artisteja ovat muunmuassa: Nikola, Divet Show ja Jere Sivonen

Taikuri/mentalisti

Erilaiset taikurit ja mentalistit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina osana juhlien ohjelmaa sopisivat loistavasti myös hääjuhlan esiintyjiksi. Taikurin tai mentalistin esitykseen on myös helppo osallistaa vieraita tai esimerkiksi hääpari itse. Taikuri voi esiintyä yleisön edessä lavalla tai kierrellä vieraiden joukossa tekemässä lähitaikuutta. 

Itse olen nähnyt päässyt nauttimaan juhlissa Martti Vannaksen ja Xavier Crown esityksistä. Lisäksi kiinnostavia vaihtoehtoja olisivat esimerkiksi Pete Poskiparta ja Jenni Sofia

Kuva: // Unsplash, Loris Marie

Improteatteri

Ah, rakastan improteatteria! Parhaimmillaan improteatteri on hyvin mukaansa tempaavaa ja saa myös yleisön innostumaan, sillä esitystä rakennetaan yhdessä yleisön kanssa. Kun vielä nuorempana asuin Lahdessa, esiintyi Improryhmä Kolina Teerenpelissä aina kerran kuussa, torstai-iltaisin ja minä ja ystäväni olimme aina paikalla. 

Häihin sopisi loistavati lyhyt improteatteriesitys, jonka teema linkittyisi jotenkin hääteemaan. Jos innostuit tästä, tutustu ainakin näihin: Improvisaatioteatteri Riskiryhmä, Ykkösryhmä, Improvisaatioteatteri Snorkkeli ja oma suosikkini Improryhmä Kolina.

Jättisaippuakuplat

Monissa eri tapahtumissa on viime vuosina näkynyt myös jättisaippuakuplaesityksiä, jotka ovat mielestäni aina yhtä kauniita! Tämä sopisi täydellisesti kesähäiden iltaohjelmaan, jolloin vieraat voisivat kokoontua juhlapaikan pihalle ihailemaan esitystä ja nauttimaan lämpimästä kesäillasta. 

Ruffle Armyn upeita esityksiä olen itse päässyt ihastelemaan useammankin kerran eri tapahtumissa ja lisäksi kannattaa tsekata myös JuhlaViihde Mäntysten jättisaippuakuplesiintyjät

Kuva: // Unsplash, Alfred Kenneally

Photobooth-koppi/taustaseinä

Photobooth on nykyään hyvin suosittu ohjelmanumero häissä! Jos photoboothiin haluaa tuoda hiukan lisäboostia, harkitkaa Photo Booth Finlandin valokuvauskopin vuokraamista. Koppeja löytyy erilaisia ja myös kuvien tausta voidaan kustomoida toiveiden mukaan. Parasta kopissa on, että vieraat voivat tulostaa korkealaatuiset kuvat heti mukaansa! Kuviin voidaan myös printata esimerkiksi häähashtag tai oma häälogo. 

Photobooth-taustan voi helposti askarrella ja kasata itse, mutta jos haluatte päästä helpolla ja vuokrata valmiin taustaseinän, kannattaa tutustua Juhlaviihde Mäntysten photo booth-setteihin, joita löytyy eri teemoilla. 

Alpakat

Viimeisenä oma suosikkini, eli ah niin ihanat alpakat! Näin vähän aikaa sitten jossain kuvan häistä, joissa juhlissa olivat mukana ihanat alpakat, joiden kanssa sekä hääpari, että häävieraat saivat poseerata ja napsia kuvia. Tämä olisi ihana idea etenkin maalaisromanttisten häiden ohjelmanumeroksi! Mitenhän saisin T:n suostuteltua tähän?! :D

Esimerkiksi Ali-Ollin Alpakkatilan suloiset alpakat ovat vierailleet erilaisissa juhlissa niin yritysjuhlista lasten synttäreihinkin ja tulisivat varmasti mielellään mukaan myös hääjuhliin!

Kuva: // Unsplash, Greg Lippert

Voisitko harkita jotain tämän tyyppistä esiintyjää häihin tai oletko ehkä ollut itse vieraana hääjuhlassa, jossa oli bändin sijasta tai lisäksi myös muita esiintyjiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti