maanantai 19. huhtikuuta 2021

Synttäriviikonlopun staycation Klaus K:ssa

Welcome thirties! Viime viikonloppuna juhlittiin 30 v.-synttäreitäni! Koronan takia emme voineet ystäväni kanssa toteuttaa suunnittelemiamme 60 v.-yhteissynttäreitä, eikä juhlafiilis muutenkaan ollut oikein katossa. Olin jo asennoitunut siihen, että vietämme kolmekymppisiäni ihan vaan kahdestaan kotona ja iloitsin siitä, että saamme kuitenkin viettää päivän yhdessä. 

Minua ei ole kovin montaa kertaa yllätetty synttäripäivänä, sillä yllättämiseni on oikeastaan aika hankalaa, kun olen itse niin kova suunnittelemaan ja organisoimaan - ehdin usein tehdä juhlapäivän suunnitelmat jo itse. Tavallaan koronasta siis aiheutui nyt jotain hyvääkin - T nimittäin onnistui järjestämään minulle ihanan synttäriyllätyksen!

Aamu käynnistyi ihanalla myöhäisellä synttäriaamiaisella ja sen jälkeen sain ohjeet pakata tavarani yhden yön reissua varten, vailla tietoa määränpäästä. Jo tämä oli kutkuttavan jännittävää - ja myös haastavaa, sillä tavaramäärä meinasi minulla ehkä hieman riistäytyä käsistä ja T joutui mättämään osan vaatteista takaisin kaappiin (kuulemma en esimerkiksi tarvinnut mukaan kolmea eri pipoa tai villasukkia) :D Sitten pakkasimme kassin ja Aapon autoon ja lähdimme matkaan!

Lyhyen ajomatkan jälkeen päädyimme Helsinkiin ja aavistelin jo, että kohteenamme on joku keskustan hotelleista. Jätimme auton parkkihalliin ja kun nousimme sieltä takaisin maan pinnalle, huomasin että seisoimme aivan Klaus K:n sisäänkäynnin edessä. Jes! Sinne olin halunnut jo pidempään päästä yöpymään!

T oli varannut meille kolmelle Klaus K:n ihanan staycation-paketin, johon sisältyi majoitus hotellin ylimmän kerroksen Sky Loft-huoneessa, kolmen ruokalajin illallinen huoneeseen tarjoiltuna, pullo kuohuvaa, take away-aamiainen ja myöhäinen huoneenluovutus. Huone oli aivan ihana ja todella tilava - ylivoimaisesti yksi hienoimmista, joissa olen yöpynyt. Sinne oli myös tuotu illallista varten pieni pöytäryhmä, mikä oli kiva lisä ja teki ruokailun huoneessa käsin mukavammaksi. Myös Aapo oli huomioitu ja huoneessa odottivat valmiina ruoka- ja juomakuppi, pyyhe, sekä pieni herkkuluu!


T oli myös ostanut meille samppanjaa ja suklaata! <3

Ihastuin etenkin tähän kylpyhuoneeseen! Ikään kuin suihkukoppi, mutta tyylikkäämpi versio

Sekä tähän upeaan lamppuun ja LUMI:n kylpytuotteisiin! Klaus K:n aulassa olisi ollut myös Lainaamo, josta olisi voinut hakea huoneeseen lainaan haluamiaan kosmetiikkatuotteita

Mikä tää paikka oikein on?! 



Korkkasimme kuohuvan, nautimme herkullisen illallisen, ihastelimme ilta-aurinkoa huoneen omalla parvekkeella, pelasimme Unoa, löhöilimme, katsoimme Selviytyjät Suomen Chromecastin välityksellä ja nukuimme pitkään. Aamulla kävimme kävelyllä Espan puistossa ja maalaistollona Aapo oli aika ihmeissään kaupungin vilinästä :D Hänhän oli myös ensimmäistä kertaa ikinä hotellissa ja yllätti meidät molemmat käyttäytymällä superhyvin koko vierailun ajan - pääsee siis mukaan toistekin!


Sitten oli alkuruoan aika! Ohueksi leikattua suolattua lohta, fenkolia, sitruunaa ja bottargaa ja ihanaa focacciaa
Pääruokana Paccheri -pastaa, Ahvenanmaan karitsan ragout ja Pecorino Romano -juustoa
Ja jälkkäriksi Panna Cotta ja Vin Santo -kirsikoita!

Napattiin musta myös synttärikuva parvekkeella! Oon aivan ihastunut tuohon uuteen pantaan, jonka ostin kampaajakäynnin yhteydessä Studio Versiosta

Aamupala haettiin paperikassissa ravintolasta ja nautittiin huoneessa. Ei tämä varmasti vetänyt vertoja Klaus K:n oikealle brunssille, mutta oli kyllä ihan maistuva! Kolmioleipiä, croissantteja, kananmunia, hedelmiä, chia-tuorepuuroa, tuoremehua ja kahvia

Loppujen lopuksi tästä synttäripäivästä tuli yksi parhaista koskaan ja yhden yön staycation poissa kotoa tuntui aivan kuin pidemmältäkin lomalta. Minä, joka olen nyt ollut etätöissä ja -koulussa yli vuoden ajan ja saatan viettää kaksikin viikkoa putkeen poistumatta kotoa muuta kuin Aapon kanssa lenkille, sain tästä ihan superpaljon energiaa ja iloa. Lämmin suositus myös Klaus K:lle, jossa huone oli ihanan laadukas ja rauhallinen, ruoka hyvää ja palvelu pelasi. Sky Loftissa kelpaisi hyvin viettää vaikkapa hääyötä tai majoittua kaasojen/bestmanien kanssa häitä edeltävänä yönä! Niin ja ottakaa AINA myöhäinen huoneenluovutus, se on paras keksintö ikinä. 

Mikä parasta, seuraava staycation odottaa jo aivan kulman takana! Ihan pian ollaan oltu vuosi kihloissa ja päätettiin juhlistaa sitä yhden yön minilomalla Långvikissa, johon saimme vanhemmiltani lahjakortin jouluna. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti