maanantai 21. kesäkuuta 2021

Polttari-ideoita: Kukkaklubi etänä tai paikan päällä

Viime viikolla pääsimme työkavereideni kanssa nautiskelemaan vielä yhdestä virkistystoimikuntamme Funclubin järjestämästä virtuaaliaktiviteetista - nimittäin etänä toteutetusta Kukkaklubista! Koska Kukkaklubi sopisi mielestäni loistavasti myös polttaripäivän ohjelmaan, ajattelin vinkata siitä myös täällä blogin puolella. 

Kukkaklubin visiona on luoda kukkien avulla hyvää mieltä, kauneutta, käsillä tekemistä, yhdessäolemista ja iloa. Klubin koulutetut kukkalähettiläät opettavat luomaan upeita kimppuja, asetelmia, kransseja, seppeleitä tai vaikkapa kukkakoruja kauden kauneimmista kukista. Klubi sopisi loistavasti heti polttaripäivän alkuun, sillä sen aikana voitaisiin valmistaa koko polttariporukalle esimerkiksi kukkaseppeleet tai kukkakorut ja niistä saisi hauskan yhtenäisen asusteen koko loppupäiväksi. 

Kukkaklubi toimii pääkaupunkiseudulla ja työpaja voidaan järjestää asiakkaan toivomassa paikassa, eli tämän voisi hyvin toteuttaa esimerkiksi polttariporukan vuokramökillä tai jonkun polttarivieraan kotona. Kukkalähettiläs tuo mukanaan kaikkit tarvittavat materiaalit ja välineet ja osallistujat voivat vain nauttia ja rentoutua kukkien parissa. Kukkaklubin jälkeen jokainen osallistuja saa itsetehdyn kukka-asetelman mukaansa ja näin ilo jatkuu vielä useamman päivän ajan klubin jälkeenkin. Kukkaklubin hinta on 59€/henkilö ja ryhmän minimikoko on 8 henkilöä. Hinta sisältää klubin ohjaamisen (1,5-2h) ja kaikki tarvittavat materiaalit. 

Kukkaklubin toteuttaminen onnistuu myös etänä, kuten meidän työporukallemme ja tällöin osallistua voi joka puolelta Suomea! Saimme valita klubin teeman vapaasti ja enemmistön äänillä päädyimme askartelemaan kuivakukkakransseja. Kukkaklubin perustaja Nora postitti tarvikepaketin kaikille osallistujille, hyvissä ajoin ennen työpajamme ajankohtaa. Paketista löytyi kaikki kransseihin tarvittava: ihania kuivakukkia, rautalankaa, juuttinarua ja kranssikehys. 


Nora ohjeisti meitä videon välityksellä vaihe vaiheelta ja puolitoista tuntia hujahti ohitse aivan huomaamatta! Kukkien pariin uppoutuminen ja käsillä tekeminen oli ihanan terapeuttista ja auttoi hetkeksi unohtamaan kaiken muun. Ja miten hienoja kransseja meidän porukka saikaan aikaiseksi! Oli hauska nähdä miten erilaisia lopputuloksia samoista materiaaleista syntyi, tässä muutamia meidän porukan luomuksista:

Omasta kranssistani tuli hyvin muhkea :D Minulla on taipumus änkeä kaikki koristeet aina tosi lähekkäin... Mutta oikein söpö silti, se pääsee koristamaan uuden asuntomme ovea!

Kukkaklubi järjestää työpajoja myös juhlateemalla, mikä olisi hauska idea hääviikolla toteutettavaksi vaikkapa yhdessä kaasojen tai lähiperheen kanssa. Juhlateemaisessa Kukkaklubissa valmistetaan kukkalähettilään opastuksella upeat kukka-asetelmat ja kimput tulevia juhlia varten ja sen avulla on helppo tehdä juhlien valmistelusta yhteisöllistä ja tarjota pientä rentoutusta juhlavalmisteluidnen keskelle. 

Lisäksi Kukkaklubin kautta voi tilata DIY Kukkalähetyksiä, jossa lähetti toimittaa vastaanottajalle kotiin kauden kauneimpia kukkia, jotka hän voi sitten itse asetella lempimaljakkoonsa. Lisäksi lähetyksen mukana tulevat pienet hoito-ohjeet ja vinkit kukkien käsittelyyn niiden säilyvyyden pidentämiseksi. Hinta DIY kukkalähetykselle on 117e ja se sisältää kauden kauneimpia kukkia kotiin toimitettuna kolmen kuukauden ajan kerran kuukaudessa. Tämä olisi ihana kiitoslahja kaasoille häiden jälkeen tai vaikkapa huomenlahja tuoreelle aviopuolisolle! Kuka muu on aivan hulluna kukkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti