torstai 28. lokakuuta 2021

Hääteemoja: Mystiset Halloween-häät

Näin Halloweenin kynnyksellä ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa uuden Hääteemoja-postauksen ja leikitellä hiukan ajatuksella eleganteista Halloween-teemaisista häistä! Mielestäni olisi hauska ja persoonallinen ajatus järjestää rennommat Halloween tunnelmaa huokuvat, tyylikkäät hääbileet, jossa bailattaisiin yhdessä ystävien ja läheisten kanssa. Postauksesta voi myös poimia ideoita Halloween-juhlien järjestämiseen ja somistukseen ylipäätään!

1. Teemavärit

Halloween-teemaisten juhlien itsestäänselviä värivaihtoehtoja ovat tietysti oranssin, mustan ja valkoisen sävyt. Jos haluaa välttää liian suoria mielleyhtymiä lasten Halloween-kutsuihin, voi näiden rinnalle kuitenkin valita murretumpia oranssin, ruskean ja beigen, sekä viininpunaista. Myös kupari ja messinki sopivat loistavasti tähän teemaan!

Jos et ole perinteisempien Halloween-värien ystävä, revittele vapaasti ajatuksella ja loihdi neutraalien vaaleiden sävyllä persoonallinen somistus! Esimerkiksi valkoinen, persikka ja harmaan sävyt sopivat myös loistavasti Halloween-häiden väreiksi ja luovat ihanan raikkaan vaikutelman. 

Kuva: // Unsplash, Paige Cody
Kuva: // Unsplash, Paige Cody
Kuva: // Unsplash, Paige Cody

2. Somistus ja pöytäkattaus

Halloween-tunnelmalla leikittelevien syyshäiden kattaukseen sopivat täydellisesti eri paria olevat vanhat lasipullot ja kynttilänjalat, kruunukynttilät ja harsokankaiset kaitaliinat. Lisäksi somisteena voi käyttää erilaisia koristekurpitsoja, myrskylyhtyjä, pääkallokoristeita tai vaikkapa tarot-kortteja. Mustat lautaset, kuparin tai kullan sävyiset aterimet ja kristalliset juomalasit tuovat myös näyttävyyttä kattaukseen. 

3. Kukat

Tähän teemaan sopivat täydellisesti erilaiset kuivakukat, heinät ja kuivatetut puunoksat! Halloween-teema tarjoaa loistavan mahdollisuuden hyödyntää luonnon antimia. Kerää tien varsilta ja metsästä erilaisia kasveja ja puunoksia ja anna niiden kuivua rauhassa. Heinäkasveista voi solmia valmiiksi pieniä kimppuja, jotka kannattaa ripustaa kuivumaan alaspäin roikkumaan, esimerkiksi verhotankoon. Risuista voi myös solmia hauskoja teemaan sopivia kransseja!

Kuva: // Pexels, Rachel Claire
Kuva: // Pexels, Pixabay
Kuva: // Pexels, Yaroslav Shuraev
Kuva: // Pexels, Thirdman
Kuva: // Pexels, Rachel Claire
Kuva: // Pexels, Jonathan Borba
Kuva: // Pexels, Yaroslav Shuraev
Kuva: // Pexels, Artie Siegel
Kuva: // Pexels, Patrick Porto

4. Kakku 

Halloween-häiden jälkiruokapöydän katseenvangitsijaksi sopii loistavasti näyttävä ja dramaattinen kerroskakku. Kakun väreinä voi olla esimerkiksi syviä tummia sävyjä, kuten viininpunaista ja mustaa tai murrettua oranssia ja kuivakukkia. Mielestäni tähän teemaan sopisi loistavasti joku oikein täyteläinen suklaakakku!

Kuva: // Pexels, Jonathan Borba

5. Ruoka ja juoma

Halloween-teemaisissa juhlissa voi myös ruoalla ja juomalla halutessaan hiukan leikitellä. Hauska idea olisi esimerkiksi valita häämenun teemaksi kurpitsa ja hyödyntää sitä useammassa eri muodossa: kurpitsakeittoa, uunissa paahdettua kurpitsaa esimerkiksi fetan ja muiden uunijuuresten kanssa tarjoiltuna, täyttyjä kurpitsaveneitä. Kurpitsojen herkullinen oranssi värimaailma sopii loistavasti Halloween-juhlapöytään! 

Jälkiruoaksi puolestaan sopivat esimerkiksi ihanan pehmeä kurpitsalatte tai teemaan sopivilla koristeilla varustetut kurpitsamuffinssit. 

Kuva: // Unsplash, Bee Felten-Leidel
Kuva: // Pexels, Lovefood Art
Kuva: // Unsplash, Henry Perks
Kuva: // Unpslash, 85mm.ca

Vieraiden viihdykkeeksi häihin voi toteuttaa mystisen drinkkibaarin, jossa juomien ainesosat löytyvät lasipulloista ja karahveista ja muut raaka-aineet, kuten yrtit tai hedelmälohkot lasipurkkeihin valmiiksi pilkottuina. Drinkkiohjeet puolestaan voi koota baarin yhteydestä löytyvään taikajuomakirjaan. 

Myös juomien kohdalla on hauska hyödyntää juhlien teemavärejä ja Halloween-teemaan hyvin sopivia drinkkejä ovat esimerkiksi täyteläisen punainen mansikkamargarita, raikkaan oranssi verigreippi-gin tonic, klassikkodrinkki Bloody Mary tai punaviinipohjainen sangria.

Kuva: // Pexels, Brett Sayles
Kuva: // Unpslash, Elena Mozhvilo
Kuva: // Unsplash, Elena Mozhvilo
Kuva: // Unsplash, Izzy Park
Kuva: // Unsplash, Misunderstood Whiskey
Kuva: // Pexels, Nataliya Vaitkevich

6. Pukukoodi 

Jos myös häävieraasi rakastavat teemajuhlia ja pukeutumista, tarjoavat Halloween-häät täydellisen mahdollisuuden ei-niin-perinteisiin pukukoodeihin. Voitte esimerkiksi toivoa, että kaikki vieraat pukeutuisivat pelkästään mustavalkoisiin asuihin tai järjestää juhlapaikalle maskeeraajan loihtimaan kaikille upeat Day of The Dead-henkiset maskeeraukset. Myös hääpari voi halutessaan revitellä ja napata perinteisempien hääpotrettien lisäksi muistoksi myös Halloween-teemaiset kuvat. 

Kuva: // Pexels, A Koolshooter
Kuva: // Pexels, A Koolshooter
Kuva: // Pexels, Sierra Koder
Kuva: // Pexels, Dima Valkov
Kuva: // Unsplash, Alonso Reyes

7. Hääohjelmaa

Halloween-häissä voi myös juhlaohjelmaan sisällyttää hauskoja teemaan liittyviä aktiviteetteja! Järjestäkää esimerkiksi juhlapaikan pihalle kurpitsan kaiverrus-piste, jossa vieraat voivat käydä kaivertamassa omat Halloween-kurpitsalyhtynsä. Näistä saa myös hauskan somisteen asettelemalla lyhdyt vierekkäin juhlapaikan ulkopuolelle ja sytyttämällä kynttilät niiden sisälle. Kotiin lähtiessään vieraat voivat sitten halutessaan napata oman kurpitsansa mukaan vieraslahjana! 

Lisäksi juhlapaikalle voisi varata ennustajan, jonka luona vieraat voivat halutessaan vierailla. Polttareissa tämä onkin jo alkanut nostaa suosiotaan, mutta voisi hyvin toimia myös tällaisissa rennommissa häissä yhtensä ohjelmanumerona. Lisäksi Halloween-juhlien ohjelmaan sopisi hyvin vaikkapa kauhuelokuvia käsittelevä tietovisa tai mentalistin esitys. 

Ai että, nyt tuli vielä kovempi hinku päästä itsekin pitkästä aikaa kunnon Halloween-juhliin! Ehkä täytyy vielä joku syksy yrittää järjestää sellaiset itsekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti