perjantai 22. lokakuuta 2021

Häämatkakohde valittu - Roadtripille Islantiin

Olemme pohtineet häämatkakohdettamme pitkään ja hartaasti ja osa ehkä muistaakin aiemman postaukseni aiheesta. Nyt kun koronatilanne on alkanut vähitellen kääntyä paremmaksi ja somessakin alkanut vähitellen vilahdella matkakuvia, alkaa häämatkan toteutuminen ensi kesänä tuntua jo vähän todennäköisemmältä! 

Mietimme pitkään haluaisimmeko suunnata häämatkalla johonkin Euroopan ulkopuolelle ja kerrankin valita helpon ja huolettoman all inclusive-hemmotteluloman jossain ihanassa resortissa. Lopulta tulimme kuitenkin siihen tulokseen, ettei sellainen loma vaan ole meidän tyylisemme. Etenkään Tuomas ei niin suuresti nauti auringossa makoilusta ja kuumuudesta ja olemme tottuneet yhteisillä reissuillamme näkemään useampia eri paikkoja ja enemmän aitoa paikallista menoa. 

Eräänä sunnuntaina jälleen häämatkaa pohtiessamme aloimme puhua kohteesta, josta olemme yhdessä haaveilleet jo pitkään ja nopeasti se alkoi kuulostaa molemmista juuri meidän näköiseltä häämatkalta. Lopulta päätös oli hyvinkin helppo - me lähdemme roadtripille Islantiin!

Olemme jo aloittaneet raivoisan googlailun ja blogien kahlaamisen parhaimpien Islanti-vinkkien varalta ja luoneet yhteisen Word-tiedoston, johon alamme täydentää matkasuunnitelmaamme ja listata kiinnostavia kohteita. Etenkin minä olen niitä ihmisiä, joille matkan suunnittelu ja matkakohteeseen perehtyminen jo ennakkoon on iso osa matkustamisen iloa. Haaveissamme olisi viettää Islannissa reilu viikko, eli noin 10 päivää ja kiertää vuokra-autolla rauhassa koko saari. Jos vaan mahdollista, haluaisimme suunnata häämatkalle heti häiden jälkeisellä viikolla, mutta koska Tuomaksen työpaikalla on käytössä lomaryhmät ja ensi kesänä ensimmäinen palkallinen loma tiedossa, riippuu ajankohta vielä aika monesta asiasta. 

Miksi sitten Islanti? Islannin ainutlaatuinen luonto on aina houkutellut meitä molempia - siinä on jotain mystistä ja kiehtovaa. Tuomas on itseasiassa käynyt  vanhempiensa kanssa Islannissa kerran aiemmin, mutta siitä on jo aikaa ja kyseinen reissu toteutui talviaikaan ja rajoittui Reykjavikiin ja Golden Circlen nähtävyyksiin. Me molemmat myös rakastamme roadtrippejä - Tuomas kun tykkää ajaa ja minä nukk... ei kun siis toimia kartturina, suunnitella reittivaihtoehtoja ja nähdä monia kiehtovia kohteita! Yhteisiltä roadtripeiltä on jo kokemusta niin Suomesta, kuin Italiastakin. 

Kuva: // Unsplash, Andrey Andreyev
Kuva: // Unsplash, Josh Reid

Jos joku teistä on matkaillut Islannissa, niin vinkatkaa ihmeessä omat suosikkikohteenne ja parhaat matkavinkkinne! Samoin jos jollain on vinkata joku loistava sivusto/sovellus roadtripin reitin suunnitteluun, niin saa vinkata! Latasimme nyt Roadie-nimisen sovelluksen puhelimiimme testiksi.

Ihana äitini lupasi myös yrittää ehtiä neuloa meille häälahjana aidot islantilaisneuleet. Keksin lisäksi häämatkaamme liittyvän loistavan huomenlahjaidean, mutta tyypilliseen tapaani en pystynyt pitämään sitä salassa Tuomakselta, joten voi olla, että toteutan sen nyt jo ennen häitä, vaikkapa kihlajaispäivän pienenä yllärinä. Vitsailimme myös, että häälahjaksi voisikin toivoa samanlaiset tuulipuvut, joille varmasti tulisi käyttöä Islannin haastavissa sääolosuhteissa :D Häämatkan fiilistely on siis nyt vahvasti käynnissä! 

Joko teillä muilla on häämatkakohde valittuna? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti