lauantai 31. joulukuuta 2022

Diy: Häähuiskut (wedding wands)

Vuoden viimeiseen päivään vielä vähän diy-juttuja! Syksyn Häämessut netissä-ohjelmassa oli mukana Jennan (@bybridezilla) ja mun yhteinen askartelulive, jossa valmistettiin häähuiskuja. Jatkoin huiskujen askartelua vielä eräänä joulukuisena sunnuntaina kaasoni kanssa, ja ajattelin vielä jakaa ohjeet huiskujen tekoon myös täällä blogin puolella. 


Mihin huiskutuskeppejä sitten käytetään? Yleisimmin huiskut jaetaan vieraille vihkimisen jälkeen ja niitä huiskutetaan hääparin poistuessa vihkipaikalta. Ystäväni häissä muodostettiin lisäksi samanlainen huiskukuja juhlapaikalla, kun vasta vihitty hääpari saapui paikalle ja toisissa häissä huiskuja hyödynnettiin hääjuhlan tutustumisleikissä, niin että kun kaaso ja bestman kuuluttivat esimerkiksi: ”Hääparin opiskelukaverit” niin nämä vieraat huiskuttivat keppejä ilmassa. 

Huiskujen askartelu on helppoa, eikä tarvikelistakaan ole kovin pitkä. Tarvikkeita löytyy isompien markettien askarteluosastoilta tai askarteluliikkeistä (esim Sinelli). 

Valmistamiseen tarvitset: 

Puurimoja

Erilaisia silkki- ja pitsinauhoja

Metallirenkaita (joko avaimenperissä käytettäviä isompia renkaita tai koruaskarteluissa käytettäviä pienempiä renkaita) 

Silmuruuveja

Vasara

Pihdit

Sakset

Kulkusia (näitä kannattaa muuten ostaa nyt joulun aikaan, kun ovat sesongissa! Bongasin esimerkiksi Tigerin valikoimasta) 

Tee näin:

1. Leikkaa silkkinauhoista valmiiksi saman mittaisia pätkiä (huomioi, että nauha solmitaan keskeltä eli leikkaa 2 x haluamasi pituinen pätkä) 

2. Tee puuriman toiseen päähän ruuville pieni alku vasaran avulla

3. Kierrä silmukkaruuvi kiinni puurimaan

4. Kiinnitä metallirengas ruuviin, käytä tarvittaessa pihtejä apuna (huom. jos haluat myös kulkusen mukaan, se kannattaa ensin pujottaa metallirenkaaseen ja sitten vasta kiinnittää rengas silmukkaruuviin) 

5. Solmi silkkinauhat metallirenkaaseen

6. Jos nauhat näyttävät alkavan purkautua, polta niiden päät kevyesti sytkärillä saadaksesi siistimmän lopputuloksen 

… ja valmista! 

Jos askartelu ei innosta, mutta haaveilet kuitenkin häähuiskuista, pidä silmällä hääkirppisryhmiä! Moni myy omat huiskut eteenpäin omien häiden jälkeen - ostin itsekin osan huiskuista valmiina Sonjalta ja nyt askartelimme vain tarvittavan määrän lisää. Meidänkin huiskut tulevat myyntiin sitten omien häidemme jälkeen! 

Jos haluat katsella inspiraatiokuvia huiskuista, niin niitä löytyy Pinterestistä hakusanalla wedding wands

Onko teidän häihin tulossa huiskutuskepit?

Ihan kreisiä, että huomenna starttaa vuosi 2023, joka tarkoittaa samalla myös vihdoin meidän häävuotta! Kiitos tästä vuodesta teille kaikille seuraajille ja ihanaa uutta vuotta ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti