torstai 9. maaliskuuta 2023

Diy: Kukkaiskynttilät hääkattaukseen tai vieraslahjoiksi

Tänään luvassa jälleen diy-vinkkejä! Ihastuin alkuvuodesta Pinterestissä koristeltuihin kynttilöihin ja päätin testata kynttilöiden maalaamista itse. Kynttiläkynät tilasin Sinellin verkkokaupasta ja tälle kuuden värin lajitelmalle tuli hintaa vähän päälle 30 euroa. Ihan vielä ei lopputulos ole Pinterest-kuvien tasolla, mutta ensimmäiseksi yritykseksi näistä tuli musta kuitenkin ihan kivoja! 

Kynttilöiksi tosiaan käyvät ihan mitkä vaan kynttilät, itse käytin kaapista valmiina löytyneitä Pirkan kruunukynttilöitä. Värin voi levittää joko suoraan kynttiläkynällä (kuten itse tein) tai pursottamalla ensin väriä johonkin alustalle ja levittämällä sen sitten kapean siveltimen avulla. Värin kannattaa myös antaa kuivua rauhassa, tähän kynttilänjalat toimivat loistavana apuvälineenä. Itse levitin kynttiläväriä sen verran reilut kerrokset, että ne olivat täysin kuivuneet vasta kahden vuorokauden kuluttua. Kynttilöihin voi tosiaan näiden kynien avulla maalata ihan minkälaisia koristeita vaan  - vain luovuus on rajana! Itse ihastuin näihin kukkakuvioihin, mutta seuraavaksi olisi hauska kokeilla myös jotain graafisempia kuvioita. Pinterestistä bongasin myös idean, että kynttilöihin voisi kirjoittaa hääparin nimikirjaimet ja hääpäivän - tällaiset kynttilät toimisivat itseasiassa loistavasti myös vieraslahjana. Onneksi keksin tän vasta nyt, koska ei oikein oo enää aikaa alkaa koristella paria sataa kynttilää vieraita varten...
Vinkkinä myös, että nämä kynttiläkynät ovat siinä mielessä armollisia, että tuoreen värin saa kynttilän pinnasta pyyhittyä pois ihan kostutetulla talouspaperinpalalla tai vanupuikon avulla. Pienet mokat saa siis helposti vielä korjailtua! 

Keksin näitä maalaillessani, että tää olisi itseasiassa tosi hauska ohjelmanumero myös polttareihin ja onnistuisi tosi pienellä budjetilla - polttariporukka voisi yhdessä tilata muutamia eri värisiä kynttiläkyniä ja ostaa edullisia kynttilöitä ja jokainen koristella sitten haluamallaan tavalla. 

Innostuin lopuksi kokeilemaan vielä sydänkuvioita, nää vaaleanpunaiset sydänkynttilät sopisi niin ikään sekä häihin, että polttareihin ja olisi myös täydellinen pieni ystävänpäivälahja. Täytyy pistää tämä idea muistiin ensi vuotta varten! 


Samassa toimituksessa tilasin Sinelliltä myös vahaliituja, sillä haluaisin kokeilla marmorikuvioinnin tekemistä kynttilöihin niiden avulla. Tää idea valtasi Instagramin askartelutilit joulukuussa, mutta on itsellä vielä testaamatta! Jos kokeilu on onnistunut, voisin jakaa myös siihen ohjeet täällä blogin puolella. Löytyykö sieltä muita diy-projekteihin hurahtaneita? Ootteko jo testanneet kynttiläkyniä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti