tiistai 28. maaliskuuta 2023

Polttaritunnelmia part 1: Viikonloppu Tallinnassa

Toissa viikonloppuna juhlittiin Tuomaksen polttareita ja sain luvan jakaa vähän polttaritunnelmia tänne bloginkin puolelle! Tuomaksella oli polttareiden ajankohta etukäteen tiedossa - vaikka kovasti yritin työvuorosuunnittelun kanssa juonia, niin yllättäen ilmaantunut vapaa viikonloppu työvuorolistassa herätti sulhasen epäilykset. Se ei kuitenkaan polttarisankaria haitannut ja polttareita edeltävänä iltana sulhanen itseasiassa kommentoi, että se oli aika hyväkin juttu: tulevaan polttariviikonloppuun sai valmistautua rauhassa (järjestin Tuomakselle torstai-iltana hemmottelusaunan) ja suunnata edellisenä iltana ajoissa nukkumaan. Kaikki muu viikonlopun osalta olikin sitten ylläriä! 

Bestmanit saapuivat hakemaan Tuomasta kotoa perjantaina iltapäivällä ja toivat yllätyksenä mukanaan myös vankiasun, jonka polttarisankari sai pukea ylleen. Myös silmät ja korvat peitettiin, kun vankia lähdettiin kuljettamaan kohti tuntematonta määränpäätä. Ilmeisesti sankarin erinomaisesta suuntavaistosta huolimatta pää oli saatu ajomatkan aikana aika pyörälle. Kohteena oli Länsisatama, sillä polttariviikonloppua suunnattiin viettämään Tallinnaan. Satamassa treffattiin myös muu polttariseurue ja Tuomaksen riemuksi yhtä lukuunottamatta kaikki vieraslistalla olleet pääsivät mukaan juhlimaan. Se olikin sulhasen mielestä yksi polttareiden parhaista jutuista - nykyään on niin harvoin tilanteita, joissa kaikki ystävät olisivat samaan aikaan koolla.

Sulhanen astui laivaan käsiraudat käsissään ja laivamatkan aikana ohjelmassa oli tietovisa, jossa riittävä määrä oikeita vastauksia vapautti sankarin kahleista. Visan kysymykset käsittelivät niin urheilua kuin yleistietoakin ja bestmanit pyysivät minua lisäämään mukaan myös pari kysymystä itseeni liittyen. Kuulemma oikeita vastauksia oli 10/15, joka oli riittävä tulos vapautumiseen :D 

Tallinnassa polttarijengi suuntasi ensin majoittumaan aivan vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevaan Tallinn City Apartments - Old Town-huoneistohotelliin, josta oli viikonlopun ajaksi varattu käyttöön neljä huoneistoa. Tämän jälkeen suunnattiin illalliselle Beer Gardeniin ja ruokailun jälkeen vielä drinkeille salakapakkaan. Babylon Bar sijaitsee aivan vanhankaupungin ruuhkaisimman tien varrella, mutta silti täysin piilossa ja kunnon salakapakan tyylisesti, kadulla ei ole varsinaista kylttiä. Baariin astuttiin kuulemma sisään mystisen, kääntyvän kirjahyllyn kautta! Kahden maissa yöllä suurin osa porukasta painui sitten vähitellen yöpuulle, mutta muutama urhea juhlija viihtyi bailaamassa Tallinnan yössä pikkutunneille saakka.

Lauantaiaamu starttasi rennoissa tunnelmissa porukan heräillessä omaan tahtiinsa. Kaikkien selvittyä hereille, kokoonnuttiin läheiseen ravintolaan pubiaamiaista nauttimaan. Tämän jälkeen Tuomakselle oli luvassa tehtävä, jossa hänelle annettiin 50 euroa käteistä ja lista asioista, jotka hänen tulisi käydä hankkimassa. Aikarajana oli 30 minuuttia ja jos se ylittyisi, olisi luvassa erilaisia rangaistuksia. Ilmeisesti muu seurue oli ollut aika varma siitä, ettei haasteen suorittaminen onnistuisi noin nopeasti, mutta polttarisankari yllättikin kaikki löytämällä kaikki ala näkyvän listan sisältämät asiat peräti 21 minuutissa :D 

Ostoslistasta ehkä hiukan huokuu se, että sain olla mukana ideoimassa tätä :D Kunnia näistä ideoista kuuluu kyllä oikeasti mun ystäville, jotka keksi paljon kivoja vaihtoehtoja, jotka sitten välitin eteenpäin bestmaneille! Hyvät valinnat tekivät!
Tuomaksen suorittaessa ostostehtävää, toimi muun seurueen tukikohtana hauskasti sisustettu Pub Scotland Yard

Iltapäivällä koko porukka suuntasi Vapianoon pizzalle ja sen jälkeen lyhyen bussimatkan päähän Driftikeskukseen, jossa ohjelmassa oli kolmipyöräisillä sähköllä toimivilla moottoripyörillä driftailua! Kaikki vieraat pääsivät ajamaan 10 minuutin ajovuoron ja polttarisankari kaksi vuoroa. Lisäksi Driftikeskukselta löytyi ilmakiekkoa, pöytäfutista ja biljardia. Driftikeskus oli bestmaneilta loistava löytö, Tuomas nimittäin rakastaa moottoriajoneuvoja ja on käynyt useammankin kerran ajamassa kartingia - tässä oli samoja elementtejä, mutta kuitenkin uudella twistillä! 


Driftailun jälkeen seurue poikkesi nesteyttämään itseään läheiseen Irish Pubiin ja sen jälkeen suuntasi viettämään saunailtaa Klondaik Peokeskuksen saunatilaan. Tuomas tuumasi, että jos olisi pakko valita vain yksi juttu, niin tämä oli polttareiden paras osio! Polttariseurue sai nauttia rauhassa 3 tunnin yksityisestä saunavuorosta ja tilasta löytyi myös höyrysauna sekä uima-allas. Tilaan sai lisäksi tuoda omat juomat ja naposteltavat ja siellä sai popittaa rauhassa omaa musiikkia. Saunaillan päätteeksi sulhanen sai myös tehtäväkseen kirjoittaa mulle rakkausrunon - tätä hän kuulemma kirjoittikin pitkän tovin saunatilan terassilla. En ole vielä nähnyt lopputulosta, mutta kuuleman mukaan se alkoi jotenkin näin: "Sinä rakas ruskeasilmäinen OLENTO...." :D

Saunaillan jälkeen polttarijengi matkasi takseilla takaisin Tallinnan keskustaan ja Tuomas, sekä osa porukasta suuntasi jatkamaan iltaa karaokebaariin, jossa sulhasestakin löytyi ihan uusia puolia - kuuleman mukaan hän nimittäin esitti illan aikana useammankin kappaleen niin yksin, kuin muun polttariseurueenkin kanssa. Kysyin, että pääsikö baarin muut asiakkaat lainkaan laulamaan, niin vastaus kuului, että baari ilmeisesti tyhjeni vähitellen kuin huomaamatta muista asiakkaista :D Sulhanen ja muutama muu sinnikäs jatkoivat sitten vielä Venus-yökerhoon, jossa tanssittiin aamuun asti. 


Sunnuntaina ilmassa oli ilmeisesti pientä polttariuupumusta (lue: krapulaa) ja aamu käynnistyi rauhallisissa tunnelmissa. Majapaikassa oli check-out klo 12 ja sen jälkeen koko porukka suuntasi yhdessä myöhäiselle pubiaamiaiselle samaan paikkaan kuin edellisenäkin päivänä. Paluumatkalla laiva oli aivan täpöten täynnä, eikä istumapaikkoja oikein meinannut löytyä. Siitäkin kuitenkin selvittiin ja puoli seitsemän aikaan sunnuntai-iltana kävin noutamassa kotiin väsyneen, mutta super onnellisen polttarisankarin.

Loppuilta kului kotona polttariviikonlopusta kertoillen sekä kuvia ja videoita ihaillessa. Tuomas oli polttariviikonloppuun super tyytyväinen: paikalla olivat kaikki tärkeät ihmiset, ohjelma oli todella mieleistä ja kaikki tuntuivat viihtyneen hyvin. Kiitos vielä bestmaneille ja koko polttarijengille hyvistä järjestelyistä ja vaivannäöstä <3

Jatketaan myöhemmin vielä lisää polttaritunnelmissa, sillä viime viikonloppuna olivat vuorossa sitten omat polttarini! Täällä istuskelee tällä hetkellä tosi onnellinen ja kiitollinen polttarisankari - stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti