torstai 23. maaliskuuta 2023

Diy: Makrameekoristeet hääparin tuoleihin

Bongasin joskus aikoja sitten Pinterestistä ihanan kuvan, jossa hääparin tuoleihin oli kiinnitetty makrameesta solmuillut koristeet. Nyt eräänä viikonloppuna, kun Tuomas oli töissä, innostuin kaivamaan makrameelangat esiin ja solmuilemaan meille tuolien selkänojiin kiinnitettävät koristeet! Kuvan nähtyään äiti kysyi, että aionko tehdä jokaiselle vieraalle tällaiset, mutta EI, niin hullu minäkään en ole :D

Solmuilin nämä itse ihan vaan Pinterest-kuvan perusteella, eli varsinaista ohjetta minulla ei näihin ole.  Mutta kun on hallussa kolme makrameen perussolmua, niin nämä valmistuvat tosi nopeasti!

  • Leivonpääsolmu
  • Kaksoistasosolmu
  • Kohosolmu
Hyvä keino makrameen perussolmujen opetteluun on esimerkiksi tämä Taito-lehden ohjevideo, jossa esitellään makrameen viisi perussolmua. 


Näitä voisi vielä täydentää esimerkiksi jonkinlaisilla kukkasomisteilla tai askarrella keskelle roikkumaan jotkut hauskat nimikyltit vanerista tai pahvista. Mielestäni näistä olisi tullut vielä kivemman näköiset jos kaikki narujen päät olisivat saman mittaiset, mutta itselleni kävi vanhanaikaisesti ja leikkasin alussa hiukan liian lyhyitä pätkiä. Mutta ihan kivalta se näyttää kuitenkin! 

Olen myös vähän haaveillut jonkinlaisesta makrameeverhosta tai juhlakaaresta oman pöytämme taustalle, mutta katsotaan mitä kaikkea vielä intoudun tässä viime metreillä solmuilemaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti