perjantai 7. huhtikuuta 2023

Polttaritunnelmia part 2: Alpakoita, herkuttelua ja morsiussauna

Tänään jatketaan polttaritunnelmissa, luvassa nimittäin vihdoinkin megapitkä postaus MUN polttareista! <3 Polttareitani juhlittiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna ja polttareiden jälkeiset päivät menivätkin vielä jotenkin häkeltyneen onnellisissa ja liikuttuneissa tunnelmissa, polttarikuvia selaillen. 

Kuten jo aiemmin mainitsin, polttareiden ajankohta oli minulla omasta toiveestani etukäteen tiedossa ja olin saanut ohjeistukseksi olla valmiudessa lauantaiaamuna klo 9:30. Pari päivää ennen polttareita kaasot vielä infosivat, että ei ole pakko olla ihan täysin valmiina vielä tuolloin, sillä he saapuvat ensin tänne meille ja voidaan nauttia yhdessä aamiaista tässä. Lauantaiaamuna rakkaat kaasoni (eli pikkusiskoni ja hyvä ystäväni) saapuivatkin kotiovemme taakse ihanien brunssiherkkujen kanssa ja startattiin polttaripäivä herkkubrunssilla tässä meillä, tämän vuoden UMK-finaalibiisejä popittaen. Sen jälkeen pistimme kamppeet kasaan ja pakkauduimme ystäväni autoon, josta starttasi matka kohti tuntematonta määränpäätä. Olin saanut ohjeistukseksi pukea ylle ulkoiluun sopivat vaatteet ja vitsailinkin matkalla, että toivottavasti ohjelmassa ei ole juoksukoulua... Sadekin oli lakannut juuri sopivasti ja sää alkoi kirkastua. 

Olin täynnä riemua, kun lyhyen ajomatkan päätteeksi tajusin mihin olimme matkalla - ensimmäinen kohteemme oli nimittäin Klaukkalassa sijaitseva Ali-Ollin Alpakkatila, jota olen hehkuttanut lähestulkoon kaikille tutuille (ja vähän tuntemattomillekin). Polttarijengi totesikin, että vaikein osuus oli ollut pitää minut poissa sieltä polttareihin saakka :D Olivat kuulemma kauhulla seuranneet, kun olin ilmoittanut lähestulkoon jokaiseen alpakkatilan Facebook-tapahtumaan olevani "Kiinnostunut". Alpakkatilalla odotti iso joukko rakkaita ystäviä ja tässä vaiheessa polttareita edeltänyt jännityskin viimeistään laukesi - oli ihanaa, että niin moni rakas tyyppi oli päässyt mukaan juhlimaan! Rintaani kiinnitettiin myös söpö "Bride to be"-koriste ja sain Sonjalta heti haltuuni Pastelligrafian ihanan polttarikirjan ja polaroid-kameran. Polttarikirjan ekalta sivulta löytyi myös lista aiheista, joista minun tulisi napsia kuvat polttareiden aikana. Halaillessani kaikki ystävät läpi onnistuin viskaamaan kameran vahingossa maahan ja filmikin lensi ulos, mutta ei onneksi sitten kuitenkaan tuhoutunut kokonaan. Tämän jälkeen kamera evakuoitiinkin multa takaisin turvallisempiin käsiin :D

Ali-Ollin Alpakkatilalla pääsimme ensimmäisenä tutustumaan tyttöalpakoihin ja jakamaan niille kädestä herkkuja ulkotarhassa. Alpakkatilan henkilökunta myös kertoi meille samalla hiukan alpakoista ja niille lajityypillisestä käytöksestä, sekä vastaili kysymyksiimme. Meille selvisi nopeasti, että alpakat eivät ole kovin kiinnostuneita rapsutuksista tai ihmisten miellyttämisestä, mutta ne ovat ystävällisiä ja erittäin persoja herkuille - niitä saa motivoitua parhaiten ruoan avulla. Joukossa oli kuitenkin myös yksi hellyydenkipeä tapaus, jota saimme rapsutella oikein urakalla! Tämän jälkeen siirryimme poika-alpakoiden tarhan luokse ja seuraavaksi oli luvassa pieni metsäretki ja ulkoilua alpakoiden kanssa. Mukaamme lähti kuusi alpakkaa, joita pääsimme vuorotellen taluttamaan. Metsäretki oli täynnä naurua ja kommelluksia, onnistuimme lopulta nappaamaan myös yhden ryhmäkuvan vaikka yksi alpakoista ei millään olisikaan halunnut poseerata kuvassa. Retken jälkeen kaikki halukkaat pääsivät vielä kokeilemaan hiekkakentällä alpakka-agilitya - tästä olin haaveillut jo pitkään! Kokeilimme pujottelua, estepuomin yli hyppäämistä. renkaan keskelle pysähtymistä ja rengasradan ylittämistä. Osa alpakoista suhtautui agilityyn hiukan enemmän ja osa vähemmän innokkaasti, mutta pari huikeaa esteen ylitystäkin nähtiin. Tämä oli super hauskaa! 






Lopuksi pääsimme vielä viettämään aikaa tilan muiden eläimien kanssa. Syötimme herkkuja pupuille, marsuille, aaseille ja pikkuponille ja paijailimme niitä. Rakastan kaikkia eläimiä ja ajan viettäminen eläinten kanssa rentouttaa ja ilahduttaa aina - olisin voinut viettää tilalla vaikka kokonaisen päivän! Muistoksi alpakkahetkestä ostin vielä tilan puodista itselleni alpakka-aiheisen tiskirätin ja pehmolelun, jonka ajattelin sijoittaa työhuoneeni pöydälle etäpäiviä piristämään. 






Seuraavaksi hypättiin autojen kyytiin ja lähdettiin ajelemaan kohti seuraavaa kohdetta - josta minulla ei ollut mitään ennakkoaavistusta. Vähän aikaa reitti vaikutti siltä, että oltaisiin ehkä matkalla Keilaniemeen ja vitsailinkin, että ollaankohan menossa meidän toimistolle (ei sinänsä huono vaihtoehto, onhan sielläkin rantasauna ja avanto...), mutta oikeaksi kohteeksi paljastui kuitenkin Otaniemen Fat Lizard, yksi lemppariravintoloistani, johon suuntasimme porukalla lounaalle. Meille oli varattu oma pitkä pöytä ja ravintolassa oli vielä mukavan rauhallista. Iloinen ylläri oli myös, että Fatissa polttarijengiimme liittyi vielä yksi ystäväni lisää! Tilasimme kaikki juotavaa ja syötävää - itse päädyin Pinkity Drinkity-nimiseen cocktailiin, koska se vaan kuulosti niin minulta ja sopi myös täydellisesti vaaleanpunaiseen polttarilookkiini. Ruokia odotellessamme pidimme myös pienen esittelykierroksen, jossa jokainen polttarivieras esitteli itsensä ja kertoi lyhyesti, miten on tutustunut minuun. Tässä huomasin itsekin jälleen kerran sen, miten kaikista eri elämänvaiheista on tarttunut mukaan elämääni upeita tyyppejä - osan kanssa ollaan tunnettu jo teiniajoista lähtien ja osaan olen tutustunut näin aikuisiällä. Myös Tuomaksen kautta olen löytänyt elämääni lisää ihania ihmisiä. 

Fat Lizardin ruoka oli super herkullista, kuten aina ja loput ruoat pakattiin halukkaille vielä mukaan take away-bokseihin. Ravintolasta muu polttarijengi lähti siirtymään seuraavaan määränpäähän ja minä ja kaasot suuntasimme kävellen läheiseen Otaniemen Alkoon hankkimaan vähän nestemäistä matkaevästä. Valitsin polttarijuomaksi Rieslingiä ja kaasojen innokkaan kannustuksen myötä valitsin lisäksi myö shottipullon, nuoruuteni suosikkijuoman, salmarin! Juomaostosten jälkeen mekin suunnistimme takaisin autolle ja lähdimme ajelemaan kohti tuntematonta määränpäätä. Minullahan on tunnetusti ihan surkea suuntavaisto, joten ei ollut kyllä mitään hajua mihin päin olimme matkalla. 


Parinkymmenen kilometrin jälkeen näkymät vaihtuivat vähitellen ihaniin maalaismaisemiin ja kaarsimme ison valkoisen kivitalon pihaan, jossa muun polttariporukan autot jo odottelivatkin. Osasin paikantaa meitä sen verran, että arvasin meidän olevan Kirkkonummella. Odottelin hetken pihalla tiluksia ihaillen, että kaasot saivat siirrettyä myös meidän autosta tavarat sisälle ja sen jälkeen Sonja saapui noutamaan minut sisälle ja käski pitää silmät suljettuna. Ja kun sain sitten luvan avata ne, odotti sisällä rakas ystäväjoukko ja ihan mielettömän upea Villa Saga! Sain käteeni skumppalasillisen ja kippistelimme porukalla, ystäväni olivat ehtineet jo koristellakin paikkaa ja laittaa jälkkärikahvit ruokailutilaan valmiiksi. Olin ihan häkeltynyt Villa Sagan kauneudesta ja siitä, miten täydellisesti paikka sopi omaan tyyliini. Yksi ystävistäni (joka on ihan super lahjakas leipuri ja valmistaa aina parhaat herkut) oli leiponut porkkanakakun, suklaisia cupcakeseja ja suklaaruutuja, joita nautiskelimme kahvin ja skumpan kera. Jälkkärikahvien aikana siskoni myös yllätti minut isosti pitämällä pienen puheen koko jengille. Hän ei ole yleensä mikään puhujatyyppi tai nauti esillä olosta, joten olin tästä tosi otettu ja kieltämättä puhe avasi myös kyynelhanat oikein kunnolla. 

Villa Sagan pihalla, onnellisena odottelemassa lupaa astua sisälle








Herkuttelun jälkeen kokoonnuimme olkkarin lattialle patjojen ja tyynyjen päälle istumaan ja luvassa oli hauska musavisa, jossa pääsin arvaamaan mikä biisi oli kenenkin polttarivieraan. Lisäksi ystävät olivat kukin tuoneet mukana jonkun yhteiskuvan meistä ja näitä porukalla ihaillessa tuli jaettua monia hulvaamattomia muistoja. Tämä oli tosi ihana polttariohjelma! Oli hauska popittaa yhdessä kaikkien valitsemia biisejä ja muistella valokuvien kautta yhteisiä hetkiä vuosien varrelta. 



Seuraavaksi siirryimme kaikki keittiön tupapöydän ääreen, johon toinen kaasoistani oli valmistellut meille ihanan villiyrtti & luonnonkosmetiikka-työpajan. Pääsimme kaikki valmistamaan itse kasvonaamiot sekä -vedet ja sitten vielä porukalla minulle ja Tuomakselle jalkakylpysuolat. Workshopista, sekä kaasoni ja hänen hänen ystävänsä perustamasta Holista-nimisestä yrityksestä (ja yhteisöstä), ajattelin kirjoittaa vielä ihan oman erillisen postauksensa! Luonnonkosmetiikan valmistaminen oli tosi hauskaa ja mielenkiintoista - olen aina itse rakastanut kaikkea kosmetiikkaa ja viime vuosien aikana kiinnostunut koko ajan yhä enemmän myös luonnosta ja kaikesta siihen liittyvästä. Kosmetiikkapajan lomassa myös virtasivat niin viini, kuin naurukin ja sanoinkin ystävälleni, että tällainen riehakas ja eläväinen porukka on varmasti erinomaista harjoitusta tulevien workshopien vetämiseen. Oli myös ihanaa, että itse tehtyä kosmetiikkaa päästiin heti hyödyntämään illalla saunassa ja kasvovedet sai myös jokainen mukaansa kotiin, muistoksi polttareista. 





Työpajan jälkeen tankkasimme vähän sipsiä ja karkkia ja sitten oli luvassa vielä illan viimeinen osuus - nimittäin morsiussauna ja paljuilua! Tämä oli itseasiassa ainoa toiveeni polttareiden suhteen: halusin päästä saunaan ja toivoin, että mukana olisi joku vesielementti (palju, avanto tai poreallas, eli jotain missä kylpeä!). Ystäväni olivat järkänneet ihanan morsiussaunan, jossa sain ensin astella saunaan heidän muodostamansa kujan läpi, samalla kun he metelöivät (mm. yläkerran joogasalista löytyneillä marakasseilla ja sadekepillä soitellen :D) ja huutelivat "Paha pois" häätäkseen pahat henget pois saunasta. Saunan lauteilla odotti minulle koivunoksista (ja muutamasta havunoksastakin) sommiteltu oma istuin ja kaksi saunavihtaa (hyvä vihta ja paha vihta), jolla ystävät saivat sitten kylvettää minua ja jakaa avioliittovinkkejä. Lisäksi sain jalkakylvyn, joka sisälsi aiemmin valmistamaamme kylpysuolaa (sain annostella suolan määrän itse, niin että jokaista eksää kohden tuli yksi lusikallinen) ja hunajaa (makeaa elämää takaamaan). Sauna oli myös koristeltu kynttilöillä ja koivun oksien ansiosta siellä tuoksui ihanalta! Kaiken lisäksi ulkoa löytyi sitten vielä tilava palju, jossa pääsimme vuorotellen kylpemään. Lumipyrykään ei haitannut, sillä oikeastaan viileän ilman ja lämpimän veden kombo oli aika ihana ja pipo päässä tarkeni hyvin kylpeä vaikka kuinka pitkään. Osan polttariporukasta kanssa taisimmekin paljuilla melkein parin tunnin ajan. 




Saunan ja paljuilun jälkeen oli luvassa iltapalaksi vielä nachopeltiä ja korkkasimmepa lopulta vielä sen shottipullonkin, joka sai nimekseen Uni-Salmari. Loppuilta (tai ehkä pikemminkin yö) kului yhdessä olohuoneessa höpötellen ja kaikki saivat suunnata nukkumaan juuri silloin, kun itsestä alkoi siltä tuntua. Sinnikkäimpien kanssa valvoimme kolmeen saakka (ja silloin kello vaihtuikin neljäksi, koska kellojen kääntäminen sattui juuri työhön) ja kömmimme sitten yläkertaan, kukin omiin peteihimme. Nimitin omaa sänkyäni morsiuspesäksi, sillä Villa Sagan ihanissa, pellavaverhoilla ympäröidyissä futon-sängyissä, oli pesämäisen rauhoittava tunnelma. 


Sänky oli super mukava, samoin pellavaiset petivaatteet ja vaikka alkoholi aiheuttikin hiukan katkonaiset yöunet, nukuin mukavasti ja aamu starttasi hitaasti, sängyssä löhöillen ja rauhassa kämppisteni Saran ja Sonjan kanssa heräillen. Sain Saralta myös Gold Mask-silmänalusnaamiot, jotka laitoin hetkeksi jääkaappiin ja asettelin sitten kasvoille - täydellinen freesaus polttareiden jälkeiseen aamuun! Alakertaan hiippailin kymmenen jälkeen ja siellä olikin jo valmistumassa mieletön herkkubrunssi: tuoretta leipää, kananmunia, suolaista piirakkaa, tuoreita hedelmiä, toisen kaasoni itse tekemää granolaa ja hilloja, kinuskipiirakkaa... niin ja tietysti mimosat! Nautimme rauhassa brunssiherkuista ja loput polttarijengistä heräilivät omaan tahtiinsa. Kaikki polttarivieraat myös kirjoittivat vuorollaan omat terveisensä polttarikirjaan. Ihastelin myös yhden ystäväni mieheltä saamaani lahjakassia (hän on töissä kosmetiikka-alan yrityksessä), josta löytyi ihan super monta kivaa tuotetta! Kiitos Jaakko <3

Brunssin jälkeen siirryimme löhöilemään oleskelutilan lattialle ja minulle oli luvassa vielä yksi tehtävä - Tuomaksen sisko oli nimittäin esittänyt Tuomakselle sarjan erilaisia kysymyksiä ja pääsin veikkaamaan, miten Tuomas oli niihin vastannut. Oli hauska uppoutua pohtimaan vähän haastavampiakin kysymyksiä, kuten esimerkiksi: mitkä Tuomaksen mielestä ovat 3 parasta puolta minussa tai mitkä ovat Tuomaksen tulevaisuuden haaveita tällä hetkellä. Yllätin itsenikin vastaamalla melkein kaikkiin kysymyksiin oikein! 




Oli ihanaa, että Villa Sagasta piti poistua vasta klo 15 mennessä, joten saimme viettää vielä hitaan aamun yhdessä ja sitten siivoilla keittiön, tyhjentää jääkaapin ja pakkailla mukaan kaikki omat tavaramme. Pakkasimme kaikille halukkaille polttariherkkuja vielä kotiin mukaan, itsekin vein Tuomakselle tuliaisiksi niin suolaisia, kuin makeitakin herkkuja. 

Ennen kotiin lähtöämme kiertelin vielä villassa ja napsin paljon valokuvia muistoksi.Villa Saga oli polttaripaikkana ihan huippu tällaiselle isommallekin porukalle! Meitä majoittui nyt 13 henkeä, ja vaikka koossa olisi ollut alkuperäisen polttarilistan 18 vierasta, olisi kaikille löytynyt oma nukkumapaikka. Villan keskikerroksesta löytyvät oleskelutilat, eli olohuone (josta löytyy takka, patjoja ja nojatuoleja), sekä gongilla varustettu tilava sali, joka sopii niin joogaamiseen, tanssimiseen kuin muuhunkin liikuntaan. 







Keskimmäisestä kerroksesta löytyy myös tilava, pitkällä pirtinpöydällä varustettu keittiö, sekä kahdella isolla lankkupöydällä varustettu erillinen ruokailuhuone. Ruokailemaan tai esimerkiksi erilaisia workshoppeja pitämään mahtuu siis isommallakin porukalla. Keittiössä on myös iso jääkaappi ja pakastin ja astiavalikoima oli todella hyvä isommankin porukan tarpeisiin. Ja astiat olivat vieläpä super kauniita ja sopivat villan tyyliin täydellisesti!








Alimmasta kerroksesta en tajunnut napsaista kuin tämän yhden kuvan, mutta sieltä tosiaan löytyvät tilava pukuhuone, sekä sauna ja suihkutilat. Sauna on sähkölämmitteinen ja lauteille mahtui 5-6 henkilöä kerrallaan. Suihkuja oli kaksi ja myös pesuaineet löytyivät valmiina kylppäristä. Alimmasta kerroksesta oli myös uloskäynti pihalle, puulämmitteiseen paljuun (tänne mahtui hyvin 6-7 henkilöä), joka odotti meitä valmiiksi täytettynä. Lisäksi alimmassa kerroksessa on tilava oleskeluhuone, josta löytyy lisää nukkumapaikkoja ja valkokangas - tämä sopisi siis vaikkapa leffaillan tai polttariaiheisen Kahoot-visan järjestämiseen. 


Villan ylimmästä kerroksesta löytyy kaunis, valoisa aula, sekä majoitustilat. Makuuhuoneita on yhteensä neljä kappaletta ja jokaisesta löytyi 2-4 puurunkoista futon-sänkyä. Ihanat pellavaiset petivaatteet, kuten myös pyyhkeet odottivat meitä valmiiksi sängyillä. Suurin osa sängyistä oli myös ympäröity kauniilla pellavaverhoilla, joka loi niihin pesämäisen, rauhoittavan tunnelman. Kahdessa makuuhuoneista oli oma vessa ja lisäksi käytävältä löytyi vielä kylpyhuone (jossa oli suihku ja amme), sekä erillinen wc. 







Rakastin Villa Sagan sisustusta ja sen rauhoittavaa, hyvää energiaa! Joka puolella oli niin kaunista ja kaikki pienetkin yksityiskohdat loppuun asti mietittyjä. Villa Sagassa järjestetään erilaisia joogaretriittejä ja sitä vuokrataan yksityiskäyttöön niin yrityksille, kuin yksityisille porukoillekin. Villasta lähtiessämme kumautimme kaasojen kanssa gongia vielä kerran ja totesimme yhteen ääneen, että tänne on kyllä päästävä toistekin. ♥ 

Heitimme ystäväni kanssa siskoni juna-asemalle ja ajelimme sitten meille. Ystäväni mies oli ollut meillä Tuomaksen seurana viettämässä poikieniltaa (ja harjoittamassa heidän uutta yhteistä intohimoaan: karaokea...). Ehdimme Tuomaksen kanssa viettää pienen hetken yhdessä, ennen kuin Tuomas suuntasi yövuoroon töihin. Itse käperryin viltin sisässä sohvalle, polttarikirjan ja polaroid-kuvien kanssa ja luin rauhassa läpi jokaisen ystäväni terveiset, jotka he olivat polttarikirjaan kirjoittaneet. Lisäksi luin vielä pitkän kirjeen, jonka sain polttareissa yhdeltä ystävältäni, joka ei valitettavasti ollut päässyt mukaan juhlimaan. Voin myöntää, että ilta kului tosi tunteiden vallassa - polttarit olivat niin tärkeä muistutus siitä, miten paljon ihania ihmisiä minulla on elämässäni. Olo oli jotenkin tosi liikuttunut ja otettu siitä, miten paljon vaivaa muut olivat nähneet minun eteeni ja järjestääkseen juuri minun näköiseni polttaripäivän. Näihin polttarimuistoihin tulee varmasti palattua vielä moneen kertaan ja ammennettua niistä iloa ja voimaa myös silloin, kun iskee huono päivä tai surkea olo. KIITOS ystävät, polttarit oli aivan täydelliset! <3

Pastelligrafian polttarikirja ja polaroid-kuvat on ihan super kiva muisto polttaripäivästä!


Näillä kelpaa tulevan morsiamen hemmotella itseään, kiitos vielä Jaakko!

Lisää polttaripäivän muistoja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti