sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Suunnittelupalaveri cateringin kanssa

Toissa viikolla oli luvassa jälleen yksi odotettu tapaaminen - nimittäin suunnittelupalaveri yhdessä häidemme pitopalvelun, Pitopastantin kanssa. Päädyimme järkkäämään palaverin etänä Google Meet:in välityksellä ja tämä toimi oikein hyvin - suosittelen siis Google Meet:iä muillekin, jos kaipaatte ilmaista työkalua videopalaverien järkkäämiseen palveluntarjoajien kanssa. 

Mehän varasimme pitopalvelun jo aivan hääsuunnittelun alkumetreillä, eli kesällä 2020, joten välissä oli tosiaan ehtinyt vierähtää pitkä tovi. Pitopastantin Elinan kanssa oli kuitenkin heti alusta alkaen tosi helppoa ja luonnollista jutella, tuntui siltä, että olisimme tavanneet toisemme jo aiemminkin!


Tässä vielä vähän avattuna, mitä kaikkea kävimme palaverissa yhdessä läpi: 
  • Menu - Olimme yhdessä suunnitelleet alustavan menun tuolloin varauksen tekemisen yhteydessä, mutta kävimme nyt koko menun perusteellisesti läpi ja teimme siihen vielä joitakin muutoksia. Alkuperäinen menuluonnos oli myös hyvin kesäinen, sillä alun perin häitämme oli tarkoitus juhlia elokuussa. Nyt menuta muokattiin hiukan paremmin kevääseen sopivaksi ja koska meidän häitä vietetään nyt vappuviikonloppuna, voi olla, että ujutimme mukaan myös muutamia vappuun liittyvä elementtejä.

  • Aikataulu - Kävimme alustavasti läpi hääpäivän aikataulun: monelta vieraat saapuvat juhlapaikalle, alkumaljojen tarjoilun ja ruokailun, sekä kakkukahvien ajankohdat. Saimme myös Elinalta hyviä vinkkejä aikataulun laatimiseen, muunmuassa että meidän vierasmäärälle (83 hlö) kannattaa varata ruokailuun kaksi tuntia, niin pitopalvelu ehtii korjata myös astiat pöydistä pois ennen ohjelman jatkumista. Sovimme myös, että pitopalvelu esittelee häämenun ennen ruokailun aloittamista. 

  • Allergiat ja erityisruokavaliot - Kävimme läpi vieraiden ilmoittamat allergiat ja erityisruokavaliot, sekä mietimme yhdessä miten nämä huomioidaan eri ruokalajien kohdalla. Palaverin jälkeen lähetimme Elinalle nämä tiedot vielä kootusti excel-tiedostona - tämä muuten onnistuu super helposti Tahtoo-hääsovelluksen avulla! 

  • Kakku - Suunnittelimme yhdedsä hääkakkua, niin täytteiden kuin ulkonäönkin puolesta. Hääkakkumme toteuttaa Elinan oma kakkuihin keskittynyt Baakkelsi-yritys. Palaverin jälkeen koostimme vielä Tuomaksen kanssa moodboardin muutamista Baakkelsin suosikkikakuistamme ja Pinterestin inspiskuvista. Rakastan Baakkelsin kakkuja ja erityisesti olen ihastunut "maalattuihin" pintoihin kakkujen koristelussa. Totesimme myös Elinalle, että hääkakku saa mieluusti olla vähän överi :D

  • Iltapala - alunperin olimme miettineet iltapalan toteuttamista food truckin muodossa, mutta päädyimme kuitenkin tilaamaan myös iltapalan pitopalvelun kautta. Tähänkin löytyi Pitopastantilta kivoja ideoita! Meille iltapalan kohdalla tärkeintä on, että se on mahdollisimman helppo toteuttaa, eikä vaadi häätiimiltä sen suurempia valmisteluita. 

  • Astiat - Vuokraamme myös suurimman osan astioista pitopalvelun kautta. Sovimme, että pitopalvelu vie lähtiessään muut astiat mukanaan, mutta jättää viinilasit vielä juhlapaikalle, jotta nämä voivat olla käytössä vielä iltabileidenkin ajan.
Buffet-ruokailun ja hääkakun lisäksi tilasimme pitopalvelulta myös ruokajuomia, iltapalan ja muutamia raaka-aineita drinkkibaaria varten. Ihanaa kun kaikki hoituu nyt kätevästi yhdestä paikasta! Ollaan tosi innoissamme meidän häämenusta ja nyt taas sitä miettiessäni taas vähän nälkä. Jaan tänne blogin puolelle meidän koko häämenun sitten vielä häiden jälkeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti