lauantai 6. toukokuuta 2023

2 päivää häihin

Täällä on vähitellen palattu hääviikonlopun jälkeen arkeen ja töissä olikin heti hyvin hektiset pari päivää - palasin nimittäin sopivasti keskelle kuunvaihteen kiireitä. Onneksi nyt viikonloppuna ehdin rauhassa uppoutua myös blogin pariin. Hääpäivästä on loputtomasti kerrottavaa ja jaettavaa, mutta haluan kirjoittaa itseäni varten muistiin myös häitä edeltävien päivien tunnelmia. Edetään siis aikajärjestyksessä ja hypätään ensimmäisenä hääviikon torstaihin, jolloin häihin oli aikaa 2 päivää! 


Torstaiaamuna Tuomaksella oli vielä ohjelmassa parturikäynti, jolla pistettiin sekä sulhasen hiukset, että parta kuntoon hääpäivää varten. Samalla reissulla Tuomas kävi noutamassa Via Avelinasta Vantaalta meille myös muutamat varaamamme vuokrasomisteet. Itse vietin aamun pakkailemalla viimeisiä tavaroita ja jynssäämällä Minna Parikan puputennareitani (jotka toimivat hääpäivänä vaihtokenkinäni) puhtaaksi :D Etukäteen olimme pohtineet, ettei meillä olisi enää kuskattavana kovin paljoa tavaraa, mutta kyllä se tavaramäärä sitten kuitenkin vähän yllätti. Onneksi lopulta kaikki kuitenkin mahtui yhteen autoon, eikä jouduttu lähtemään peräkkäin ajelemaan Turkuun.

Ajomatkalla Turkuun popitettiin meidän hääsoittolistaa Spotifysta ja lisäilin sinne vielä läjäpäin vanhoja suosikkibiisejäni. Todettiin myös, että ei enää jakseta alkaa laatimaan erillistä rauhallisempaa soittolistaa juhlien alkuun ja ruokailun taustalle, mutta löydettiin onneksi Spotifysta tosi hyvä valmis soittolista nimeltä "Acoustic Covers of Popular Songs". Listalta löytyi akustisia versioita tunnetuista suosikkibiiseistä, muunmuassa Miley Cyruksen Flowers ja The Weekendin Blinding Lights. 

Komea tuleva aviomies <3



Turkuun saavuttuamme tapasimme ensin vanhempani ja siskoni Holiday Club Caribiassa, josta heillä oli vuokrattuna kahden makuuhuoneen lomahuoneisto koko hääviikonlopun ajaksi. Jätimme Aapon jo sinne heille hoitoon ja siirryimme sitten koko porukan voimin Mikaelinkirkkoon, jossa ohjelmassa oli kirkkoharjoitus ja vihkikeskustelu. Oli ihanaa, kun paikalle tulivat sekä meidän molempien vanhemmat, että kaasot ja bestmanit. Pääsimme näkemään kaikki porukalla ja jotenkin tämän myötä heräsi todenteolla hääfiilis! Päästiin myös tapaamaan meidän pappi, joka paljastui onneksi ihan mahtavaksi ja rennoksi tyypiksi.

Vihkiharjoituksessa kävimme läpi vihkitoimituksen kulun ja roolit (mm. sormusten ojentaminen, Raamatun kohdan lukeminen) ja harjoittelimme myös alttarille kävelyä ja kirkosta poistumista. Harjoituksen myötä pahin jännitys hävisi ja parhaiten jäikin mieleen papin ohjeistus: "Jos jotain kommelluksia tulee, niin muistakaa, että niistä syntyy hauskimmat muistot". Kuulemma useampikin hääpari on esimerkiksi kompastellut noustessaan portaat alttarille :D Toinen hyvä neuvo oli, että kannattaa kädellä toooooosi hitaasti - kun tuntuu, että kävellään hitaasti, niin vielä vähän hitaammin. 



Vihkiharjoituksen jälkeen sanoimme muille heipat ja jäimme itse vielä papin kanssa vihkikeskusteluun. Tätä olin etukäteen itse vähän jännittänytkin, mutta keskustelu sujui tosi hyvin ja rennoissa tunnelmissa. Oli oikeastaan tosi kiva jutella yhdessä meidän suhteen alusta ja vaiheista ja kuvailla mitä asioita toisissamme eniten arvostamme. Oli myös kiva ehdotus papilta, että vihkipuheen lopussa voisi muistaa myös meille tärkeitä henkilöitä ja asioita ja siinä mainittiinkin sitten rakas Aapo-koiramme. 


Vihkikeskustelun jälkeen fiilis oli ihana, oli pakko napata kuva muistoksi kirkon edustalla! Oli niin jännää ajatella, että kahden päivän päästä meidät jo vihittäisiin samassa paikassa

Kirkolta suuntasimme Tuomaksen vanhempien luo yöpymään ja vietimme siellä ihanan rennon illan grillaillen ja viiniä nautiskellen (olin tässä vaiheessa jo koko alkuviikon haaveillut kylmästä valkkarilasillisesta :D). Täydensimme myös vielä muutamia tekstejä hääkirjaamme ja valmistelimme pienet yllärit toisillemme hääaamua varten. Myös lähipiiri hoiti omilla tahoillaan häävalmisteluja ja saimme toiselta bestmanilta ja hänen vaimoltaan kuvia valmiiksi koristellusta hääautosta, siitä tuli niin super hieno!



Omat vanhempani ja siskoni puolestaan askartelivat illan aikana valmiiksi 80 kpl paikkakortteja, koska halusin, että näihin solmitaan vielä koristeeksi organzanauhaa. Ja niistä tuli niin ihanat! Kiitos vielä äiti ja sisko kaikesta näpertelyavusta <3 


Päästiin onneksi kaikki kuitenkin suht ajoissa nukkumaan ja keräämään voimia valmiiksi seuraavaa päivää varten. Silloin oli nimittäin ohjelmassa viimeisten tavaroiden noutamista ja tietenkin juhlapaikan laittamista valmiiksi. Siitä lisää huomenna seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti