keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Hääleikit ja häiden ohjelma

Kun kyselin Instagramin puolella toiveita postausten aiheisiin, tuntuivat hääleikit ja häiden ohjelma kiinnostavan monia. Tämän päivän postauksessa keskitytään siis niihin!

Hääjuhlan ohjelmaa miettiessämme ajatuksena oli, että juhlissa olisi jonkin verran ohjelmaa järjestettynä vieraita varten, mutta toisaalta halusimme järjestää rennot ja hyvät bileet, joissa jäisi runsaasti aikaa myös vapaalle seurustelulle. Itse olen häävieraan asemassa nauttinut myös siitä, että juhlapäivän aikana ehtii myös höpötellä ja vaihtaa kuulumisia muiden vieraiden kanssa. Sinänsä mitään uutta tai ennennäkemätöntä ohjelmaa ei meidän häissä nähty, vaan valikoitiin mukaan sellaisia leikkejä ja ohjelmia, jotka tuntui meidän tyylisiltä ja joista ollaan itse muiden häissä vieraana ollessamme tykätty. 

Tutustumisleikki

Heti juhlien alussa, onnittelumaljojen ja toisen kaason pitämän alkuinfon jälkeen, oli vuorossa tutustumisleikki, jossa päädyimme hyödyntämään myös huiskutuskeppejä. Oli kiva saada niille vielä kirkosta poistumisen jälkeen muutakin käyttöä, olihan niitä kuitenkin askarreltu suudella sydämellä! Listasimme Tuomaksen kanssa etukäteen valmiiksi erilaisia väittämiä, jotka kaasot sitten lukivat yksitellen ja leikin ideana oli, että ne vieraat, joihin kyseinen kuvaus sopi, nostaisivat huiskutuskepin ilmaan ja huiskuttaisivat sillä omalta paikaltaan. Halusimme pitää väittämien määrän suhteellisen vähäisenä, mutta toisaalta miettiä ne niin, että jokainen vieraista saisi osallistua leikkiin ja huiskuttaa ainakin yhden kerran. 

Tässä alla vielä meidän väittämät: 

1. Kaikki, jotka muistavat morsiamen tai sulhasen syntymän
2. Kaikki, jotka ovat bilettäneet yhdessä sulhasen tai morsiamen kanssa
3. Kaikki, jotka ovat saunoneet yhdessä sulhasen tai morsiamen kanssa 
4. Kaikki, jotka ovat käyneet samaa koulua tai työskennelleet yhdessä morsiamen tai sulhasen kanssa 
5. Kaikki, jotka ovat olleet festareilla tai keikalla yhdessä morsiamen kanssa
6. Kaikki, jotka ovat olleet sulhasen kanssa ulkomailla
7. Kaikki, jotka ovat tunteneet morsiamen tai sulhasen vähintään 10 vuotta
8. Kaikki, jotka haluavat toivottaa paljon onnea upealle hääparille
Kahoot-visa

Ruokailun ja ryhmäkuvien ottamisen jälkeen, oli vuorossa seuraava ohjelmanumero - Kahoot-tietovisa hääpariin liittyen. Kahootin juonsivat toinen bestmaneista ja hänen vaimonsa ja juhlapaikalta löytyi valmiina sekä videotykki, että valkokangas, jotka sopivat täydellisesti visan toteuttamiseen. Jos Kahoot ei jollekin vielä ole entuudestaan tuttu, niin kyseessä on siis sivusto, jolla voi luoda omia tietovisoja. Kysymyksiä voi lisätä haluamansa määrän ja jokaiseen kysymykseen valita haluamansa kysymystyypin - eniten käytetty on varmastikin monivalinta, jollaisia kaikki meidänkin kysymykset olivat. Kuhunkin kysymykseen liittyen lisäsimme neljä vastausvaihtoehtoa, joista yksi oli oikea vastaus. 

Kahootissa kisaajat saavat pisteitä oikeiden vastausten, mutta myös nopeuden perusteella. Jokaisen kysymyksen kohdalle saa myös määrittää haluamansa aikarajan, johon mennessä kaikkien tulee vastata kysymykseen. Pelaajat liittyvät visaan omalla kännykällään ja valitsevat oikean vastausvaihtoehdon aina kännykän näytöltä. On myös mainittava, että Kahootin miinuspuolena on se, että ilmaisversiolla saa nykyään luotua visoja vain max. 10 osallistujalle ja isommalla pelaajamäärällä on hankittava maksullinen versio (joka osoittautui yllättävänkin tyyriiksi). Itse sain onneksi rakkaalta työpaikaltani luvan hyödyntää meidän firman Kahoot-tunnareita, joten kaikki halukkaat pääsivät mukaan pelaamaan. Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla, että jos somen hääryhmistä löytyisi muutama muukin Kahootista innostunut tuleva hääpari, jolla on häät suht lähekkäin, niin voisi porukalla ostaa kuukaudeksi maksullisen version ja näin jakaa kuluja vähän pienemmäksi!

Tässä alla meidän visan kysymykset, sekä oikeat vastaukset ja vähän lisätietoja niihin liittyen. Vieraille paljastettiin aina oikea vastausvaihtoehto ja visan juontajat kertoivat sen jälkeen vielä nämä lisätiedot. 

1. Mistä tv-sarjasta/elokuvasta hääparin vihkitilaisuudessa kuultu poistumismusiikki on peräisin? (Muumit)
Kirkossa hääparin poistumismusiikkina kuultu kappale on nimeltään Hosulin ja Sosulin häät ja se on tuttu Muumeista. 

2. Missä Hanna ja Tuomas tapasivat toisensa? (Jodel)
Tuomas laittoi postauksen Jodel-sovellukseen samana päivänä, kun muutti Espooseen kesätöihin, toiveenaan löytää uusia tuttavuuksia. Hanna vastasi ilmoitukseen ja viestittely jatkui yksityisviesteillä. 

3. Montako koiraa hääparilla on yhteensä ollut? (5)
Hannan perheessä on ehtinyt olla kolme labradoria ja Hannan ensimmäinen oma koira on Aapo, Tuomaksen perheessä oli villakoira Emma (toki Aapo on nykyään myös Tuomaksen koira, mutta Aapo laskettiin mukaan vain yhden kerran :D)

4. Moni teistäkin on ollut avustamassa hääparia muutoissa. Monessako eri asunnossa Hanna ja Tuomas ovat ehtineet yhdessä asua? (3)
Hääpari asui ensin muutaman kuukauden yhdessä Hannan yksiössä Haukilahdessa, muutti sitten kaksioon Matinkylään ja asuu nyt ensimmäisessä omistusasunnossaan Nurmijärven Röykässä.

5. Missä Tuomas tapasi Hannan vanhemmat ensimmäistä kertaa? (Järvenpään Citymarketissa)
Hannan vanhemmat ajoivat puolimatkaan vastaan hakemaan Aapoa heille hoitoon ja tapasivat tulevan vävyn ensimmäisen kerran Järvenpään Cittarissa, jossa käytiin yhdessä kahvilla.

6. Mihin hääpari on lähdössä häämatkalle? (Islanti)
Kesäkuun alussa Tuomas ja Hanna suuntaavat Islantiin 12 päivän ajaksi ja suunnitelmissa on kiertää vuokra-autolla koko saari. 

7. Kuinka moneen eri maahan hääpari on ehtinyt yhdessä matkustaa? (5)
Tähän mennessä hääpari on ehtinyt matkustaa yhdessä Viroon, Ruotsiin, Puolaan, Norjaan ja Italiaan. 

8. Milloin hääpari muutti ensimmäiseen yhteiseen omistusasuntoonsa? (7/2021)
Korona-ajan keskellä hääpari osti ensimmäisen yhteisen kotinsa ja muutti Espoosta landelle, Nurmijärven Röykkään. 

9. Kumpi hääparista osti toiselle joululahjaksi uuden virvelin? (Tuomas)
Yhteisten vuosien aikana myös Hanna on innostunut kalastusharrastuksesta, joten jouluna 2022 Tuomas osti Hannalle lahjaksi oman virvelin – nyt ei enää tarvitse lainailla appiukolta. 

10. Missä Tuomas kosi Hannaa? (Suomenojan lintualtailla Espoossa)
Toisilla treffeillään Espoossa, hääpari suuntasi kävelylle Suomenojan lintualtaille ja istui siellä pitkän tovin lintutornin alla puupenkillä juttelemassa. Tuossa samassa paikassa Tuomas myös myöhemmin kosi Hannaa, melkein päivälleen kolme vuotta sitten, eli 2.5.2020. 

Tosi moni vieraistamme innostui osallistumaan Kahootiin ja kisa voitosta oli tosi tiukka! Hauskinta oli, että lopulta voittajaksi selviytyi hyvän ystäväni puoliso, joka vastasi jokaiseen kysymykseen oikein. Kiusasinkin häntä, että onko siellä käyty salaa lukemassa blogia hyvinkin ahkerasti :D Palkinnoksi menestyksekkäästä pelistä voittaja sai tietenkin oman pelin - jonka nimeä en enää muista, mutta Cittarista sen ostimme! Puheet ja yllätysesitys

Kakun ja kahvin oheen olimme varanneet aikaa läheistemme puheille. Meillä oli etukäteen tiedossa kaksi puhetta, mutta iloksemme luvassa oli myös yllätyspuheita ja ohjelmaa. Toinen kaasoni yllätti meidät pitämällä alkuun itse puheen ja sen jälkeen oli vuorossa rakkaan famuni pitämä puhe. Ystäväni puheesta jäi mieleen se miten hän totesi ystävyytemme saavuttaneen näin 17 vuoden jälkeen "mummoiän", sillä viime aikoina olemme yhdessä harrastaneet muunmuassa avantouintia ja erilaisia käsitöitä - ja se on ihan parasta! :D Famuni puolestaan luki oman puheensa lopuksi kauniin Kotiliesi-lehdestä poimimansa runon, jonka pyysinkin häneltä jälkikäteen vielä meille muistoksi ja ajattelin jakaa myös teille tähän: 

"Unelmat yhdessä haaveilkaa, 
toiveet yhdessä toteuttakaa. 
Ilot yhdessä eläkää, 
surut yhdessä jakakaa, 
muistot yhdessä vaalikaa. 
Ilot yhdessä naurakaa, 
surut yhdessä itkekää, 
kädestä toisianne pitäkää. 
Anteeksi toisillenne antakaa, 
matkalla toisianne tukekaa, 
siten onnellisia päiviä saa."


Tämän jälkeen vuorossa oli toinen yllätyspuhe, kun Tuomaksen sisko astui estradille, ja lopuksi vielä toinen bestmaneista piti puheen. Tämän puheen lopussa odotti myös yllätysohjelmanumero, kun bestmanit kutsuivat yleisön eteen koko Tuomaksen polttariporukan ja he esittivät etukäteen harjoittelemansa Tapio Rautavaaran Niin minä neitonen sinulle laulan-kappaleen. Yllätys oli ihan huikea ja sai myös yleisöltä raikuvat aplodit! Etenkin Tuomas on ihastellut tätä myös videolta jälkikäteen jo useammankin kerran. 

Kaikki puheet olivat mieleenpainuvia ja koskettavia - meillä oli Tuomaksen kanssa molemmilla koko ajan vedet silmissä. Oli ihanaa ja ainutlaatuista kuulla läheisten puhuvan noin kauniisti ja jakavan yhteisiä muistoja ja ajatuksiaan meistä. 

Vieraskirja ja photobooth 

Vieraskirja&photobooth-yhdistelmiä on viime vuosina näkynyt lähes jokaisissa häissä, mutta halusimme ehdottomasti sellaisen myös meidän juhliin! Vieraskirja ja kuvausnurkka ovat myös kivaa itsenäistä tekemistä vieraille ja kukin voi käydä nappaamassa kuvan, ja kirjoittaa terveisensä vieraskirjaan, juuri itselle sopivana hetkenä. Meidän vieraista lähes jokainen kävikin täyttämässä vieraskirjaan omat terveisensä ja näistä jäi aivan ihana muisto. Kirjoittelen tästä vielä myöhemmin lisää ihan omassa postauksessaan, sillä haluan jakaa parhaita paloja vieraskirjan sisällöstä myös teille :D

Heittely 

Perinteisen morsiuskimpun ja sukkanauhan heittämisen sijaan, halusimme toteuttaa heittelyn niin, että kaikki halukkaat ikään tai siviilisäätyyn katsomatta, voisivat osallistua ohjelmanumeroon. Tämän idean bongasin Sonjan ja Tonyn häistä viime kesänä ja se oli meistä molemmista tosi hauska! 

Olimme keksineet heittelyä varten kolme erilaista palkintoa, jotka jollain tavalla liittyivät meihin: Maxi Yatzy-pelin (koska rakastamme kaikkia erilaisia pelejä), suklaakonvehteja ja suklaapäällysteisiä lakuja (koska ollaan molemmat mahdottomia herkuttelijoita) ja rakkaan kotikylämme kunniaksi Röykkä-kangaskassin ja Grönbackan panimon Röykkä-kyläoluen. Koska emme halunneet viskoa näitä esineitä ihmisiä päin, Tuomas keksi, että heitimme kolme suklaamunien sisältä tullutta muovikoteloa, joiden sisässä oli sitten kerrottu palkinto. Kotelot napanneet vieraat saivat sitten noutaa palkinnot kaasoilta. Oli ihana huomata, miten meidän huikeat vieraat heittäytyivät myös tähän ohjelmanumeroon täysillä mukaan!


Häävalssi

En oikein tiedä voiko meidän häävalssia varsinaisesti kutsua ohjelmanumeroksi, mutta ainakin sellainen tanssittiin! Emme ensinnäkään ole mitään kovin kokeneita tanssijoita muutenkaan ja lopulta kävi niin, että kaiken hääkiireen keskellä emme ehtineet harjoitella tanssia etukäteen lainkaan. Vedimme siis ihan lonkalta, jallu-shottien rohkaisemina! Jännitimme molemmat häävalssia etukäteen ihan kauheasti - tämä oli itselleni jopa vihkimistä jännittävämpi osuus. Lopulta tanssi sujui kuitenkin ihan hyvin, ja mikä parasta, saimme viettää nuo minuutit vaan toisiamme tuijotellen. Onnistuttiin jopa tekemään pari pyörähdystä - tosin valmistauduimme niihin laskemalla ensin yhdessä viiteen. Vähän vahingossa saimme myöhemmin tanssia vielä yhden toisenkin kappaleen ihan kahdestaan, bändin soittaessa ekan setin aikana hitaampaa biisiä. Tässä kohtaa emme itse edes tajunneet, ettei tanssilattialla ollut muita ja havahduimme tilanteeseen vasta kun kappaleen päätteeksi saimme raikuvat aplodit :D Eli voi jopa sanoa, että pieneksi hetkeksi ympäröivä maailma unohtui, kun uppouduttiin vaan toisiimme!

Bändi

Ehkä tärkein ohjelmanumero itselleni oli ehdottomasti hääbändi! Rakastan keikoilla käymistä ja livemusiikkia ja harvoin kuitenkin tulee sellaisia juhlia, joissa sitä olisi tarjolla. Meidän hääbändinä oli turkulainen Soitellaan, joka oli kyllä kaikin puolin ihan huikea! Bändi veti 3 x 45 minuutin setit ja sai todellakin houkuteltua vieraat tanssilattialle. Myös häiden musiikkipuolesta ja hääbändistämme ajattelin kirjoitella lisää vielä omassa postauksessaan. 
Piilopullo

Erittäin suosittu ohjelma - tai ehkä pikemminkin aktiviteetti, oli myös navettasillan alapuolelle sijoittamamme piilopullo-piste. Pisteeltä löytyi piilopullo, muovisia shottilaseja ja pikkusikareita ja pisteellä riitti koko ajan kävijöitä - voisi sanoa, että loppuillasta sillan alla oli jopa tungosta! Meidät piilopullon suosio jopa hiukan yllätti - varaamamme jallupullot nimittäin tyhjenivät jo alkuillan aikana. Onneksi kakkukahveilta jäi yli konjakkia ja Baileysia, jotka sitten kuskasimme loppuillaksi piilopullon virkaa toimittamaan. 

Toisaalta nyt kun asiaa miettii, niin sama ilmiö on itseasiassa toistunut myös kaikissa häissä, joissa olemme itse olleet vieraina: ihmiset haluavat viettää aikaa myös ulkona ja piilopullon tai sikaribaarin yhteydessä on helppo alkaa höpötellä ihan uusienkin tyyppien kanssa. Suosittelenkin siis lämpimästi, että jos juhlapaikalta vaan löytyy jonkinlainen terassi tai piha-alue, niin tehkää sinne joku piste, jossa vieraat voivat halutessaan hengailla: piilopullo, salakapakka, sikaribaari, pihapelejä, beer pong - you name it!Jos kaipaat vielä lisää ideoita häiden ohjelmaan, kannattaa lukea myös tämä aiempi postaukseni aiheeseen liittyen: 


Kaikki postauksen kuvat: // Sanni Hirvonen Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti