sunnuntai 31. toukokuuta 2020

8 ideaa vieraslahjoihin

Vieraslahjat - ihana muisto vai turhake? Olemme tätä pohdiskelleet myös yhdessä T:n kanssa, mutta alan vahvasti kallistua siihen, että koska rakastan askartelua ja näpertelyä, olisi kiva valmistaa jonkunlaiset vieraslahjat itse. 

Tässä listattuna kahdeksan hauskaa ideaa häiden vieraslahjoihin: 

1. Pieni kasvi tai kasvin siemeniä 

Tämä on mielestäni aivan ihana ja persoonallinen idea vieraslahjaksi! Ainakin omasta ystäväpiiristäni löytyy paljon kukista ja kasveista innostuneita viherpeukaloita, joten tämä voisi olla mieleinen häämuisto heille. Lahjana voi olla valmis pieni kasvi, kasvin taimi tai pieni pussi kukkien tai kasvin siemeniä ja viestiksi kirjoittaa esimerkiksi: "Let love grow" tai "Watch our love to grow". 

                                        
Kuva: Pinterest

Kuva:Pinterest

Kuva: Pinterest


2. Laadukas tuikkukynttilä 

Hauska vieraslahja voisi olla myös laadukas tuikkukynttilä, kauniiseen pakkaukseen tai pussiin pakattuna. Tämä sopisi mielestäni erityisen hyvin vieraslahjaksi syys- tai talvihäihin. Itse rakastan tuoksukynttilöitä, joten kynttilään voisi valita oman suosikkituoksun tai laittaa tarjolle johonkin kauniiseen astiaan esimerkiksi tuoksuvan ja tuoksuttoman lahjavaihtoehdon, josta vieraat voivat sitten käydä valitsemassa mieleisensä. 

                
Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


3. Käsintehty suklaa tai muu herkku

Hääkarkit ovat perinteinen vieraslahja, mutta nykyään niissäkin löytyy todella laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Herkkuna voisi olla esimerkiksi raakasuklaata, pari käsintehtyä konvehtia tai kauniisti pakatut macaronsit. Suklaiden kohdalla kuitenkin itse aloin miettiä vähän sitä, että ehtisivätkö ne kesähäissä sulaa ihan kokonaan jo ennen häiden päättymistä, tämä tulisi huomioida vieraslahjojen säilytyksessä. 
                                
Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


4. Itse tehty kylpypommi


Itse tehty kylpypommi olisi hauska ja persoonallinen vieraslahja. Kylpypommeja on helppo askarrella, hyvän ohjeen niiden valmistamiseen löydät esimerkiksi täältä tai täältä. Kylpypommin voi pakata kauniisti ja viestiksi laittaa esimerkiksi: "Pure Love" tai "Love Bomb". Lisäksi mukaan voi liittää ohjeet kylpypommin käytöstä. Jos kotoa ei löydy kylpyammetta, voi tätä hyödyntää esimerkiksi jalkakylvyssä pesuammeessa. 

Kuva: Pinterest


5. Pieni oliiviöljypullo

Tämä sopisi erityisen hyvin vieraslahjaksi ulkomailla pidettäviin häihin tai puutarhajuhla-tyyppisiin häihin. Kauniit pielet pullot voisi täyttää laadukkaalla oliiviöljyllä ja mukaan sujauttaa halutessaan jotain mausteita, esimerkiksi chiliä tai rosmariinin oksan. Öljyä tarvitsevat kaikki, joten tämä tulisi vierailla varmasti hyötykäyttöön!

Kuva: Pinterest

6. Sytykeruusu tai -käpy

Loistava idea talvihäihin! Sytykeruusuja tai käpyjä on hauska askarrella itse ja näitä olen tehtaillut itse myös joululahjoiksi tuttaville. Ideana on siis, että nämä on dipattu steariiniin ja niitä voi käyttää apuna esimerkiksi takan tai saunan uunin sytytyksessä. Hyvä ohje sytykeruusujen askarteluun löytyy esimerkiksi täältä. Käpyjen askartelu on vielä helpompaa, sillä riittää, että kuivatat kävyt ja sen jälkeen dippaat ne steariiniin samalla tavalla kuin ruusutkin. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


7. Lasinaluset

Lasinaluset voi askarrella monella eri tavalla! Syysmorsiamen blogista bongasin ihanan idean virkatuista lasinalusista ja Pinterestissä näkyi esimerkiksi makramee-tekniikalla solmuiltuja alusia. Itse rakastan keramiikkaa, joten olisi ihana askarrella lahjoiksi keraamiset lasinaluset. Työmäärän pienentämiseksi nämä voisi valmistaa itsestään kovettuvasta savesta, jolloin lasitusta ja useampaa polttokierrosta ei tarvita. Saveen voi painaa erilaisia kuvioita esimerkiksi vanhoilla pitsiliinoilla tai luonnonkasveilla. Yksi helppo vaihtoehto voisi myös olla valmistaa lasinaluset hamahelmistä. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

8. Betoniset tuikkukipot

Nämä ovat hauska idea niin vieraslahjoiksi, kuin hääjuhlan kattauksenkin somistajiksi! Kävin itse muutama vuosi sitten työväenopiston betonityökurssin, jossa pääsin valmistamaan myös tuikkukippoja. Hyviä vinkkejä betonitöihin löytyy esimerkiksi täältä. Halutessaan tuikut voi koristella esimerkiksi juuttinarulla tai pitsinauhalla. Betoniaskartelu on sotkuista, mutta ihanaa ja siihen jää helposti koukkuun! Kirjoitan tätä postausta mökiltä käsin, mutta kotiin päästyäni voisin laittaa Instagramin puolelle kuvan myös omista tuikuistani.

Kuva: Pinterest

Mikä näistä ideoista on teidän suosikki? Tuleeko teidän häihin vieraslahjat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti