lauantai 30. toukokuuta 2020

Häämatkaideoita: Kuvankaunis Gardajärvi

Meillä ei ole vielä aavistustakaan, mihin haluaisimme suunnata häämatkalle. Rakastamme molemmat matkustelua ja näiden kahden vuoden aikana olemme ehtineet tehdä yhdessä jo useamman reissun. Ihania matkakohteita olisi valtavasti, emmekä ole osanneet vielä valita haluaisimmeko häämatkan olevan kaukomatka, löhöilyloma, kaupunkiloma vai jotain siltä väliltä. Matkakuumetta kasvattamaan ajattelin kuitenkin tehdä blogiin postaussarjan, jossa jaan muutaman lempparikohteeni, joita voisin hyvin suositella myös häämatkavalinnaksi ♥

Kaikki yhteiset reissumme ovat olleet omalla tavallaan ihania, mutta Gardajärvellä on erityinen asema sydämissämme, ihastuimme molemmat paikkaan heti. Meidän Italian reissumme toteutui viime vuoden elokuussa, kesti seitsemän vuorokautta ja reittinämme oli Venetsia - Gardajärvi - Milano. Jos saisimme nyt jälkikäteen valita uudestaan, viettäisimme ehdottomasti koko viikon Gardalla.

Gardajärvelle ei Suomesta pääse suorilla lennoilla, mutta lentää voi esimerkiksi Veronaan, Milanoon tai Venetsiaan ja vuokrata sieltä auton. Meidän matka starttasi Venetsiasta, jossa yövyimme yhden yön ja matkustimme sitten junalla Veronaan. Vietimme päivän Veronassa ja vuokrasimme sieltä auton, jolla sitten huristelimme Gardajärvelle. Maisemat olivat upeat jo tällä ajomatkalla ja illan suussa saavuimme Gardajärven pohjoispuolelle, Riva del Gardalle. Meidän majapaikkanamme toimi pieni perheomisteinen Hotel Al Maso, joka sijaitsee vuorten ja viiniköynnösten ympäröimänä, vajaan kahden kilometrin päässä Rivan keskustasta. Hotelli ei missään nimessä ollut hienoin, jossa olemme yöpyneet, mutta se hurmasi meidät sympaattisuudellaan ja tunnelmallaan. Istuimme joka ilta hotellihuoneemme terassilla ihailemassa auringonlaskua ja siemailemassa italialaisia viinejä. Pimeän tullen seurailimme lepakkoperheen lentonäytöstä ja aamulla herätessämme ihailimme huoneemme ikkunasta aukeavaa vuoristomaisemaa.

Häämatkaa ajatellen, jos haluaa yöpyä vähän fiinimmässä majoituksessa, niin niitä löytyy Gardalta kyllä joka lähtöön. Hieman hintavammissa hotelleissa, jotka sijaitsevat aivan rannassa, on usein mahtavat näkymät suoraan järvelle.



Gardajärven Top5: 


1. Vuokratkaa auto ja ajakaa järven ympäri

Matkaan kannattaa lähteä jo aikaisin aamulla, sillä reissuun pysähdyksineen saa helposti uppoamaan koko päivän. Retken voisi hyvin jakaa myös kahdelle päivälle: toisena päivänä voi kiertää itärannikkoa ja toisena länsirannikkoa. Pysähtykää ainakin hurmaavassa pienessä Limonen kylässä ja Gardajärven eteläkärjessä Sirmionessa, jossa sijaitsee kaunis vanha linnoitus ja ihania ravintoloita. Paluumatkalla voitte vielä pysähtyä ihailemaan upeaa auringonlaskua Torri del Benacossa. 





2. Retki Monte Baldon huipulle

Tännekin kannattaa suunnata aamuvarhaisella välttääkseen ruuhkat ja jonotuksen. Me nousimme vuoren huipulle hissillä, joka lähtee Malcesinen kylästä, hissin yhteydessä oli myös iso parkkihalli, johon jätimme auton. Olimme paikalla heti avaamisaikaan ja mahduimme päivän ensimmäiseen hissikyytiin. Ylhäällä vuoren huipulla voi patikoida haluamansa pituisen reitin, nautiskella Aperol Spritziä ehkä koko reissuin hienoimmissa maisemissa, bongata lammaspaimenen laumansa kanssa ja nauttia uskomattomista näköaloista. Vuorella vierailemisen jälkeen kannattaa myös tutustua suloiseen Malcesinen kylään ja nauttia lounasta jossain pikkukujien ihanista ravintoloista. 







3. Ajelkaa serpentiiniteitä vuoristossa

Yksi päivä kannattaa ehdottomasti pyhittää vuoristoajeluun! Serpentiiniteitä pitkin kurvaillessamme T oli aivan onnesta soikeana ja minä kauhusta kankeana. Pääosin tiet olivat onneksi todella hyvässä kunnossa, joten tiukoistakin mutkista onneksi selvittiin kunnialla. Ajelemaan voi lähteä ilman sen suurempaa päämäärää, mutta suositeltavia retkikohteita ovat esimerkiksi Cascata Ampolan vesiputous tai Varonen luolasto vesiputouksineen.

4. Uikaa kristallinkirkkaassa vuoristojärvessä

Vuoristossa ajellessamme pysähdyimme sekä Lago di Ledron luona, että Lago di Tennossa ja jälkimmäisessä pulahdimme myös ihanan viileään ja smaragdinkirkkaaseen veteen. Vuoristojärvissä on jotain todella taianomaista, yhtäkkiä keskeltä vuoristoa löytyy kirkkaanvihreänä kimmeltävä pieni järvi. Tämä myös raikasti ihanasti oloa koko päivän autossa istumisen jälkeen!




5. Nauttikaa paikallisista herkuista

Me rakastamme italialaista ruokaa! Kaikki mitä söimme reissun aikana, oli mielettömän hyvää. Käykää ainakin pizzalla tai pastalla Pizzeria Ristorante Riva Miassa ja syökää joka ilta jälkkäriksi italialaista jäätelöä paikallisesta gelateriasta. Me löysimme heti ensimmäisenä iltana oman suosikkipaikkamme Dolce Stellan, jonka jätskimakuja ehdimme maistella hyvin kattavasti viiden Gardalla vietetyn päivän aikana. 


Budjetti

Mitä tämä kaikki sitten maksoi? Alla eriteltynä meidän budjetti, josta voi olla apua matkan suunnittelussa.

Norwegianin lennot: 
Helsinki-Venetsia, 2 henkilöä + 20kg matkalaukku - 219,80€
Milano-Helsinki (välilasku Oslossa), 2 henkilöä + 20kg matkalaukku - 264,65€ 

Majoitus: 
4 yötä Hotel al Masossa, 2 hengen huone - 444,80€

Auton vuokra: 
Alfa Romeo Giulietta, 5 vrk, nollaomavastuu-vakuutuksella, 350€

Käyttörahat: 
Varaamme yleensä kaikkiin meidän reissuihin käyttörahaa noin 50€/hlö/per päivä ja se riitti oikein hyvin myös Gardalla, koska söimme illallisen ihan perusravintoloissa, emmekä fine diningia. Pizzaa ja pastaa sai ravintoloissa usein alle kympilläkin ja olut, viini sekä Aperol Spritz ovat Suomen hintoja edullisempia. Aamiainen kuului meillä majoituksen hintaan ja eväiksi päiväretkille, sekä välipalaksi hotellille haimme aina viereisestä Lidlistä jotain. 

Meillä toteuttamatta jäivät vielä risteily Gardajärvellä, sekä viinitasting, nämä ovat siis listallamme seuraavalle reissulle. Ja kyllä, sellainen on ehdottomasti tulossa! Olemmepa jopa pohtineet, että jos haluaisimme toteuttaa häämatkan vähän pienemmällä budjetilla ja takuuvarmasti mieleisessä paikassa, niin miksi emme voisi suunnata itsekin uudestaan Gardalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti