maanantai 1. kesäkuuta 2020

Hääparit haastattelussa: Tuuli ja Jouni

Nyt kun omien häiden suunnittelu on käynnistynyt, on ollut ihana kuulla vinkkejä ja suosituksia ystäviltäni, jotka ovat jo juhlineet omia häitään. Tästä syntyi idea haastatella muutamia oman ystäväpiirini hääpareja tänne blogin puolelle ja päästää heidät kertomaan omien häidensä valmisteluista ja itse hääpäivästä. 

Päästetään ensimmäinen pari ääneen! ♥



Hääpäivä: 18.8.18
Vihkipaikka: Nastolan kirkko
Juhlapaikka: Uudenkylän seurantalo, Nastola
Vierasmäärä: Noin 120

Häiden suunnittelu

Kuinka paljon aiemmin aloititte häiden suunnittelun ja jäikö aikaa valmisteluihin riittävästi?

Aloitimme häiden suunnittelun 2 vuotta aiemmin. Aikaa jäi riittävästi ja oli hyvä, että oli myös aikaa niille ajanjaksoille, kun häät eivät kiinnostaneet yhtään. Kahdessa vuodessa ehtivät fiilikset ja innostus vaihdella moneen kertaan. Myös oma maku esimeriksi koristeiden ja puvun suhteen voi muuttua, eli liian aikasin ei kannata näitä asioita välttämättä alkaa ostelemaan.

Mitkä olivat kivoimmat osa-alueet häiden suunnittelussa? Entä koitteko jonkun osa-alueen muita haastavammaksi?

Vieraslistan rajaaminen oli haastavinta, samoin juhlapaikan löytäminen. Yli 120 hengen tiloja on yllättävän vähän Päijät-Hämeessä (jos toivoo että kaikki mahtuvat samaan saliin ilman tungosta ja ilman A-oikeuksia).  Kaikki suunnittelussa oli kivaa, ei ollut mitään erityistä joka olisi noussut muiden yli!

Kuinka paljon etukäteen varasitte hääpaikan ja -kirkon?

2 vuotta ennen, koska hääpäivämäärämme (18.8.18) oli hyvin suosittu. Onneksemme vielä tuolloin kirkonkin sai varattua noin hyvissä ajoin, nykyään se ei ilmeisesti onnistu.

Oliko joitain osa-alueita, joihin panostitte tai jossa pihistitte?

Varmaan juhlatila oli se, jossa pihistimme.. Ja vietimme hääyön kotona, koska lähtö minihoneymoonille oli heti häiden jälkeisenä maanantaina.

Parhaat vinkit hääsuunnitteluun:

  • Varaa suunnitteluun hyvin aikaa
  • Varaudu myös siihen, että vaikka kaikki olisi suunniteltu vimpan päälle, hääpäivänä voi tapahtua mitä tahansa sellaista, johon ei vaan voi etukäteen vaikuttaa
  • Vaikka hääpäivä onkin hääparin päivä, kannattaa suunnittelussa ottaa myös vieraiden viihtyminen huomioon (tämä menee kyllä ehkä jo enemmän hääpäivän vinkkeihin). Parhaat juhlat syntyvät silloin, kun vieraatkin aidosti viihtyvät

Polttarit

Kuinka paljon ennen häitä polttareitanne vietettiin?

Öööö oisko ollu noin kuukaus ennen? Tai kolme viikkoa? En mä muista :D 

Miten polttaripäivä käynnistyi?

Kaasot soittivat että kohta mennään, ja yhden kaason mies vei minut juna-asemalle, jossa sain polttarivalan ja junalipun Riihimäelle kouraan.

Kertokaa polttaripäivienne sisällöstä ja ohjelmasta:

Polttariviikonloppuani vietettiin Lopen Erähuvilalla, johon meidän 20 hengen polttariporukka mahtui juhlimaan oikein hyvin. Polttareiden teemana olivat festarit, jotka ystäväni olivat nimenneet lapsuuden lempinimeäni hyödyntäen Tupufesteiksi. Viikonlopun ohjelmassa oli morsiussaunaa, beer pongia, olympialaiset joukkueisiin jakautuneina (joissa, oli superhauskoja itse kehiteltyjä lajeja, kuten kanan lento :D), paljussa lillumista, viinijoogaa, Sing Star-karaokea, tanssimista, hyvää ruokaa ja tietysti polttareiden kohokohta eli yhden polttarivieraan kautta mökille esiintymään hankittu ihana duo: Saara Lampinen Acoustic, joka soitti meille livemusaa lähes kolmen tunnin ajan. Sunnuntaina polttariviikonlopun päätteeksi suoritin vielä vaimotestin ja sain palkinnoksi ystävieni ennalta tekemän kuvakirjan, johon jokainen polttarivieras oli kirjoittanut parhaat muistonsa minusta ja liittänyt parhaat yhteiset valokuvamme. 

Mikä oli polttareissa kaikkein parasta?

Se, että koko viikonlopun ajan ympärillä oli vain ne kaikki itselle läheisimmät ihmiset - tällaisia tilaisuuksia harvemmin tulee. Oli myös ihanaa olla ilman puhelinta ja kelloa, ja mennä vaan sen mukaan mitä muut pyysi. Ja tietysti lauantai-illan bileet huipun duon kanssa!

Hääpäivä

Miten vietitte hääpäivän aamun?

Itse vietin aamun kaasojen kanssa meillä ja kampaajalla. Mies oli bestmanien kanssa yhden bestmanin luona. Aamu meni tosiaan meikkaajan kanssa laittautuessa ja kampaajalla. Samalla juotiin vähän mimosaa ja syötiin hyvin.

Millaisen musiikin tahdissa häissänne bailattiin?

Bändi soitti musiikkia laidasta laitaan ja loppuyö Spotifyn tanssilistojen kanssa.

Missä vaiheessa päivää kävitte ottamassa hääkuvat?

Ennen vihkimistä ja parit vielä vihkimisen jälkeen. Valittiin tämä, koska itse hääpareja juhlapaikoilla kuvauksista odotelleena tiedän, että se on yleensä aika tuskastuttavaa vieraan näkökulmasta. Meillä oli myös vihkiminen ”vasta” kolmelta (muistaakseni :D), minkä vuoksi kuvien ottaminen oli järkevämpää ennen vihkimistä. First look -kuvista tuli myös paremmat kuin mitä kirkossa olisi tullut.





Millaista ohjelmaa häissänne oli?

Ruokailu, puheet, kakku ja kahvi, kenkäleikki, kimpun ja sukkanauhan heitto, häätanssi, bileet, iltapala

Mikä oli hääpäivässänne kaikkein parasta?

Varmaan sama kuin polttareissa, että meille tärkeimmät ihmiset olivat kanssamme juhlistamassa koko päivän. Monet ovat sanoneet jälkikäteen, että häissämme parasta oli rento tunnelma, bändi ja hyvä ruoka.

Vinkit/terveiset tuleville hääpareille:

  • Ei koemeikkiä tai -kampausta viime tippaan, jotta tarvittaessa ehtii halutessaan vielä vaihtaa meikkaajaa/kampaajaa.
  • Sama juttu puvun korjausompeluiden kanssa…
  • Ohjelmasta kannattaa tehdä tarpeeksi väljä. Kiire ja sählääminen pilaavat tunnelman.
  • Järjestäkää yhteinen illanvietto kaasoille ja bestmaneille ennen häitä - helpottaa yhteistyötä hääpäivänä.
  • Illanvietossa on hyvä sopia jokaiselle roolit (esim. roskisten tyhjennys, tölkkipussien tyhjennyt, yleinen siivous, tölkkien keräys, seuraavan päivän järjestelyt/siivous, seremoniamestari, puheet ja kaikki kartalle koko päivän aikataulusta ja ohjelmista)
  • Juhlatilan koristeluun kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Meillä meni 12h, vaikka koristeet eivät olleet mitenkään ihmeellisiä. Aikaa menee kaikkeen pieneen säätöön: pöytien järjestely, kukat, istumapaikkakortit, pöytäliinojen silitys (jos ei ole valmiina) jne.
  • Kukkia kannattaa hankkia myös juhlatilan ulkopuolelle/pihapiiriin. Ylipäänsä myös pihan siisteyteen kannattaa kiinnittää huomiota, koska kuvia otetaan paljon ulkona (ja vaikuttaa tietysti viihtyvyyteen).
  • Panostaisin ylipäänsä juhlien suunnittelussa sujuvuuteen ja vieraiden viihtymiseen. Monella hääparilla tuntuu tämä unohtuvan, kun helposti keskitytään vain siihen mitä itse haluaa.
  • Vinkit hääaamuun:
    • Varatkaa hyvin aikaa kaikkeen (siltä varalta, että esim. meikkauksessa kestää odotettua kauemmin).
    • Sopikaa kuka hakee kukat (morsiamen kimppu ja esim. vieheet, muut kukat yleensä hoidetaan edellisenä päivänä).
    • Aamupalaherkkujen lisäksi kannattaa varata myös kirkkoon jotain pientä suolaista ja juotavaa, varsinkin jos on kuuma päivä ja kuvat otetaan ennen vihkimistä.
  • Nauttikaa hääpäivästä ja luottakaa siihen, että kaikki hoitavat kyllä omat roolinsa! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti