lauantai 6. kesäkuuta 2020

Häämatkaideoita: Hemmotteluloma Riikassa

Oma Riikan lomani viime syyskuussa oli itseasiassa tyttöjen pitkä viikonloppu parhaan ystäväni seurassa, mutta kaupunki sopisi erinomaisesti myös romanttiseen pariskuntalomaan tai esimerkiksi minihoneymooniin ennen varsinaista pidempää häämatkaa. Itseasiassa mekin kyllä vitsailtiin koko reissun ajan, että tää oli vähän niin kuin meidän oma pariskuntaloma :D Tämä olisi myös loistava kohde polttariviikonlopulle!

En tiedä miksi Riikassa ei ollut aiemmin tullut käytyä, vaikka se sijaitsee niin lähellä ja sinne voi reissata hyvinkin edullisesti. Itse vietimme Riikassa pitkän viikonlopun torstaista sunnuntaihin, mikä oli itseasiassa oikein sopiva aika kaupunkiin tutustumiseen. 

Yövyimme aivan vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevassa Wellton Riga Hotel & Spa:ssa, johon olimme molemmat todella tyytyväisiä. Hotelli oli tyylikäs ja kauniisti sisustettu, meillä oli ylemmästä kerroksesta kahden hengen viistokattoinen Mansard-huone, josta oli näkymä kaupungin ylle. Aamiaisella oli joka aamu tarjolla kuohuviiniä (tämähän oli siis yksi niistä syistä, miksi valitsimme juuri tämän hotellin) ja muutenkin hyvä valikoima aamiaisherkkuja, joiden avulla pärjäsi pitkälle iltapäivään asti. Lisäksi ihana lisä hotellissa oli tietysti sen oma spa ja allasosasto. Allasosastolta löytyy kaksi poreammetta ja pari erilaista saunaa ja spa:ssa on tarjolla paljon erilaisia kauneushoitoja. Me molemmat kävimme 60 minuutin hemmottelukasvohoidossa, tämä oli synttärilahja parhaalle ystävälleni minulta. Spa:ssa tarjoiltiin myös kasvohoidon jälkeen teetä ja suklaata, mikä oli ihana pieni lisä tähän hemmotteluhetkeen. 




Riikan TOP5: 


1. Vanha kaupunki 

Rakastan vanhan kaupungin alueita! Myös Riikassa tämä alue oli ehdottomasti kaupungin parasta antia ja onneksi hotellimme sijaitsikin aivan vanhan kaupungin vieressä. Vanhasta kaupungista löytyy niin ravintoloita, ostoskeskuksia, kirkkoja kuin ihania pieniä putiikkejakin. Me vietimme yhden päivän vaan kävelemällä ympäriinsä vanhassa kaupungissa ja ihastelemalla ihania vanhoja rakennuksia. Yksi juttu mitä kannattaa pitää silmällä vanhan kaupungin putiikeissa, ovat paikallisten piensuunnittelijoiden tuotteet. Ostin täältä itselleni ihanat jämänahkapaloista tehdyt sulkakorvikset ja lampaanvillasta valmistetun AITA-brändin pipon. 





2. Ruokakulttuuri ja hyvätasoiset, mutta edulliset ravintolat 

Riika on loistava kohde ruokamatkailuun! Kaupunki on pullollaan toinen toistaan parempia kahviloita ja ravintoloita, joissa hinnat ovat Suomen hintatasoon verrattuna huomattavasti huokeampia. Ensimmäisenä päivänä söimme lounasta hauskassa gastropub Medusissa ja illallista paikallisia ruokia tarjoilevassa Mildassa. Viimeisenä iltana oli reissumme kohokohta kun nautiskelimme 7 ruokalajin illallisen Restorans Forestissa, uskomattomaan 39€ hintaan. Voisin lähteä Riikaan koska vaan uudestaan ihan vain tämän illallisen perässä. Monta ihanaa ravintolaa jäi myös vielä testaamatta ja vinkkinä muille ruokamatkailijoille: jos haluatte tiettyyn ravintolaan, varatkaa pöytä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen. Suosituimmat ravintolat olivat nimittäin täyteen buukattuja jo moneksi päiväksi eteenpäin. 




3. Kauppahalli

Riikan kauppahalli eli Central Market on ehdottomasti käymisen arvoinen! Ulkopuolella ja halleissa myydään kaikkea mahdollista käsityöläistuotteista tuoreisiin kasviksiin ja paikallisiin herkkuihin. Tämä on paras paikka matkamuisto-ostoksille ja lisäksi kauppahallista löytyy myös foodmarket-alue, jossa on mahtavia ruokakojuja. Itse nautiskelimme täällä paikallisen panimon oluista tasting-platterin muodossa ja sen jälkeen superhyvät burgerit Raw Burgerin kojusta. 






4. Laiman suklaamuseo

Laiman suklaamuseo sijaitsee hiukan kauempana vanhasta kaupungista, mutta ratikalla pääsimme sinne todella kätevästi. Laima on Riikassa todella vanha ja tunnettu brändi, vähän kuin Fazer Suomessa. Museo oli tosi hauskasti rakennettu ja sisälsi paljon interaktiivista toimintaa, muunmuassa omien kuvien ja videoiden nappaamista erilaisissa taustoissa. Museon yhteydessä oli lisäksi myös suklaakauppa, josta ostimme ison kasan suklaata kotiin viemisiksi. 




5. Pyhän Pietarin kirkon näköalatasanne

Parhaat näkymät kaupungin ylle löytyvät Pyhän Pietarin kirkon näköalatasanteelta. Liput näkötorniin saa ostettua kirkon sisältä ja matka ylös taittui kätevästi hissillä. Meidän vieraillessa tornissa kävi kova tuuli ja pian alkoi itseasiassa sataakin, mutta näkymät olivat silti upeat ja ehdittiin ihailla niitä onneksi hetki ennen myrskyä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti