tiistai 30. kesäkuuta 2020

Diy: Boho-henkiset roikkuvat kukkakoristeet

Olen täällä jo aiemminkin maininnut, että rakastan askartelua ja käsillä tekemistä. Viime aikoina olen ollut innostunut muunmuassa makramee-solmuilusta ja opetellut erilaisia solmuja Youtube-videoiden avulla. Törmäsin Pinterestissä näihin ihaniin roikkuviin boho-henkisiin kukkakoristeisiin ja ihastuin näihin heti. Meidän häidemme tunnelma tulee todennäköisesti olemaan yhdistelmä maalaisromantiikkaa ja boho-henkisyyttä, joten nämä koristeet sopisivat juhliimme oikein mainiosti. 

Halusin päästä jo tekemään koeversiot ja testaamaan miltä nämä oikeasti näyttäisivät, joten äitini (joka oli meillä yökylässä viikonloppuna) toi mukanaan loputtomasta askarteluvarastostaan erilaisia silkkinauhoja ja metallirenkaita. Makrameelankaa minulla oli jo ennestään, sillä tilasin sitä useamman ison kerän joulun alla. Eilen hänen lähdettyään kotiin, pääsin siis askartelupuuhiin!

Tarvitset: 

Metalli- tai puurenkaita
Silkkinauhoja tai makramee-lankaa/nyöriä/paksua puuvillalankaa
Sakset
Tekokukkia (itse irrotin nämä vanhasta kukkapannasta, jota en ole käyttänyt aikoihin)
Kuumaliimaa

Itselleni makrameesolmut olivat jo entuudestaan tuttuja ja jo parilla solmulla saa loihdittua paljon erilaisia malleja. Valkoisessa työssä käytin kolmea eri solmua: leivonpäätä, kaksoistasosolmua ja silmusolmuja. Vaaleanpunaisessa työssä kaikki nauhat on kiinnitetty renkaaseen leivonpääsolmuilla. Jos et ole aiemmin tehnyt makrameetöitä tai kaipaat pientä muistin virkistystä, niin täältä löytyy mielestäni tosi selkeät ohjeet yleisimpiin solmuihin. 

Kun työt on solmuiltu, voi koristeeksi halutessaan kiinnittää erilaisia tekokukkia tai kasveja, kuumaliima oli varsin näppärä väline tähän! Oman kuumaliimapistoolini olen tainnut ostaa muutamalla eurolla Tigerista, mutta se on palvellut uskollisesti jo useamman vuoden ajan. 

Nämä ovat vielä vähän viimeistelyä vailla, sillä en vielä leikannut lankojen päitä, kun sen osannut päättää haluaisinko ne tasaisiksi, vai esimerkiksi sivuilta lyhyemmiksi ja keskeltä pidemmiksi, eli kapenemaan keskelle päin. Muutenkin nämä olivat vähän tällaiset pikavauhdilla tehdyt luonnokset, mutta kyllä niistä kivan näköisiä tuli ja taidan askarrella häihin sitten lisääkin! Haluaisin ehkä lisätä molempiin vielä vähän jotain vihreääkin, täytyy käydä katsomassa löytyisikö esimerkiksi Ikeasta tekoeucalyptysköynnöstä tai muuta vastaavaa. Meillä olisi haaveena kiinnittää näitä roikkumaan koristeeksi juhlapaikan seinille tai ulos koristeeksi.

Vihreän köynnöksen kanssa?

Vai ilman vihreää? 


Tässä vielä muutama inspiraatiokuva Pinterestistä! Näiden pohjalta innostuin omiani näpertelemään:

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Taidan kokeilla seuraavaksi tuollaisen vaakatasoon tehdyn, ryijymäisen version tekemistä. Nekin voisivat näyttää kivoilta, sillä juhlapaikassamme on paljon seinätilaa!

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Mitäs tykkäsitte tästä ideasta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti