tiistai 9. kesäkuuta 2020

Juhlatilat esittelyssä: Ala-Lemun kartano

Teimme jo päätöksemme häiden juhlapaikasta, mutta ennen sen paljastamista ajattelin esitellä kaikki meidän vaihtoehdot täällä blogin puolella. Toivottavasti näistä postauksista on iloa myös muille, jotka miettivät samoja tiloja!

Viime lauantaina kävimme tutustumassa ihanaan Ala-Lemun kartanoon, joka sijaitsee Kaarinassa, vain noin vartin ajomatkan päässä Turun keskustasta. Kartanon miljöö on ihana ja maalaismaiseman keskellä onkin vaikea uskoa, että ollaan vain kivenheiton päässä kaupungista. Kartanosta löytyy kaksi eri juhlatilaa: Talliravintola, sekä varsinainen kartano ja me pääsimme tutustumaan samalla näihin molempiin. Otimme yhteyttä sähköpostitse ja saimme vastaukset kysymyksiimme, sekä näytön sovittua nopeasti ja joustavasti. Näyttöpäivä oli hyvin sateisen harmaa, mutta yritin silti napata mahdollisimman paljon kuvia tiloista.

Talliravintola

Talliravintola on kaunis punainen puurakennus, joka sijaitsee samassa pihapiirissä kartanon päärakennuksen kanssa. Sisäänkäynnin yhteydestä löytyy tilava terassi, johon mahtuu useampi ulkoilukalusteryhmä. Eteisestä löytyvät narikka, sekä wc-tilat ja huomio kiinnittyy heti kauniiseen isoon tarjoilupöytään tilan keskellä. Pöytä on jo itsessään näyttävä ja liinalla verhottuna siitä tulee varmasti entistä juhlavamman näköinen. Pöydän oikealta puolelta, parin rappusen päästä löytyy ihana valoisa ravintolasali, jossa on isot ikkunat puutarhaan. Terassille on mahdollista järjestää myös pöytäryhmiä ja istuintilaa. Myös ylätasanteelle, pitopöydän viereen on mahdollista sijoittaa pöytäryhmiä.

Talliravintolasta löytyy erittäin tilavat keittiötilat kylmiöineen ja kylmäkaappeja juomien säilytykseen on useampi. Lisäksi hauska yksityiskohta on pitopöydän vieressä sijaitseva baaritiski, johon voi halutessaan järjestää oman baaritarjoilun. Tilan perältä löytyy vielä tilava takahuone, johon voi halutessaan järjestää jotain ohjelmaa. Itselläni tuli heti mieleen että tuonne voisi hyvin sijoittaa Photoboothin tai rakentaa erillisen viskibaarin tms hengailualueen. Tämän tilan vieressä on myös pienempi huone, jossa on pöydät ja tuolit ja se voi hyvin toimia esimerkiksi häätiimin tukikohtana tai bändin taukotilana.

Talliravintola taipuu varmasti monenlaisten hääjuhlien järjestämiseen. Itselleni tuli heti tilasta jotenkin välimerellinen tunnelma ja viinikellarit mieleen, täällä saisi siis järjestettyä esimerkiksi aivan ihanat italialaishenkiset häät. Erilaisilla koristeilla tila taipuu varmasti monenlaiseen. Plussaa myös siitä, että tilassa on ilmastointi/lämmitys, eli lämpötilan saa aina säädettyä juuri omaan juhlapäivään sopivaksi. 








Hinta kesälle 2022: 1390€ (pe-su), siivous lisämaksusta 180€

Plussat ja miinukset:

+ Hyvät keittiö- ja kylmäsäilytystilat 
+ Valoisuus ja isot ikkunat upealla puutarhamaisemalla
+ Tuoleissa valmiina tyylikkäät valkoiset tuolihuput
+ Baari ja baaritiski

- Salin alatasanne on melko kapea, eikä bändille ja tanssilattialle jää kovin paljon tilaa. Kapea muoto myös rajoittaa erilaisten pöytäjärjestysten suunnittelua 
- Nettisivujen mukaan Talliravintolaan mahtuu 120 istumapaikkaa, mutta silloin osa vieraista todennäköisesti istuisi ylätasanteella, eikä näe alas. Meidän noin 85 hengen porukalle tämä tila tuntui turhan ahtaalta

Kartano 

Kartanon keltainen päärakennus on upea näky myös ulkoapäin. Sisään astuessa löytyy eteiskäytävästä naulakot ja eteisaulasta baaritiski. Suoraan eteisestä eteenpäin löytyy kaunis sininen salonki sohvaryhmineen ja kakluuniuuneineen. Tämän tilan reunassa on myös tarjoilupöytä, johon kuulemma usein katetaan hääkakku ja kahvit. Sinisestä huoneesta on sisäänkäynti ruokailutilaan, josta löytyy iso buffet-pöytä ja sieltä pääsee keittiötiloihin ja kylmiöön. Kuten Talliravintolassakin, keittiötilat ovat todella hyvät ja tilavat.

Jos eteisestä kääntyy oikealle, tie vie pääsaliin, jossa on upeat isot ikkunat ja valkoiset pylväät. Meidän vierailumme ajankohtana, pöytäryhmät oli aseteltu salin sivuille ja keskelle jäi vapaa tila esimerkiksi tanssilattialle, tämä on todennäköisesti suosituin pöytäjärjestys hääjuhlissa. Kartanon toiselta puolelta löytyy upea puutarha, jossa on runsaasti istumapaikkoja. Kauniilla säällä tämä tarjoaa siis paljon lisätilaa. Instagramia selaillessani törmäsin videoon, jossa hääpari tanssi häävalssinsa puutarhan terassilla ja usein täällä kuulemma pidetään myös musiikkiesityksiä. 









Kartanon yläkerrasta löytyy isot pöydät ja tuolit, sekä majoitustiloja. Makuuhuoneita löytyy 2 x 2 hlö makuuhuoneet, sekä yksi parisängyllinen huone. Kuulemma hääpari on usein varannut yläkerran omaan käyttöönsä ja yöpynytkin siellä, mutta periaatteessa myös ylhäälle on siis mahdollista järjestää hääohjelmaa. Itselleni tuli heti mieleen, että olisipa kätevää yöpyä täällä kaasojen kanssa ja kutsua aamulla kampaaja & meikkaaja tänne, jolloin laittautumisen voisi hoitaa kartanossa. Laittautumis- ja pukeutumisvaiheesta saisi myös upeita kuvia otettua täällä. 






Unohdin ottaa kartanon julkisivusta kuvan, mutta siitä löytyy hyvä kuva Ala-Lemun kotisivuilta

Hinta kesälle 2022: 1490€ (pe-su) ja siivous lisämaksusta 180€

Plussat ja miinukset:

+ Rakennuksen upea ulkokuori ja juhlava tunnelma 
+ Kaunis puutarha ja tilava terassi
+ Kartanon henki: kalusteet ja sisustus ovat tyyliin sopivia
+ Hyvät keittiö- ja kylmäsäilytystilat
+ Salissa hyvä valaistus, jota saa säädettyä toiveidensa mukaan

- Pääsali näytti luonnossa huomattavasti pienemmältä kuin kuvissa. Suunnitelmissa on ilmeisesti kaataa salista yksi seinä, jolloin tilasta tulisi hiukan isompi ja avarampi, mutta silti tämäkin tuntui meidän vierasmäärälle ahtaalta ja etenkin bändille ja tanssilattialle jäävä tila turhan pieneltä. 
- Meidän fiilis oli, että osittain kartano olisi pienen pintaremontin tarpeessa. Toki kyseessä on ilmeisesti museokohde, joten remontointi on varmasti haastavaa ja ajan henki halutaan säilyttää 
- Kartanoille tyypilliseen tapaan huoneita ja tiloja on useita ja yleisvaikutelma hiukan sokkeloinen

Ala-Lemussa iso plussa on myös se, että kartanon pihapiiristä löytyy majoitustilat noin 40 hengelle. Jos muistan oikein, niin 2 hlö huoneet ovat 69€/yö ja 3 hlö huoneet 79€/yö. Majoitustiloihin on mahdollista tehdä alustava varaus ja tarjota sitten yöpymismahdollisuutta vieraille, jotka voivat itse varata ja maksaa majoituksen. Mikä olisikaan kätevämpää kuin tanssia yöhön saakka ja sitten kävellä muutama metri majapaikkaan. 

Lisäksi kartanon alueelta löytyy vielä rantasauna, joka on mahdollista halutessaan vuokrata. Kuulemma hääparit ovat vuokranneet tätä käyttöönsä esimerkiksi häiden jälkeen ja tulleet viettämään saunailtaa bestmanien ja kaasojen kanssa. Merenrannassa on myös mahdollista ottaa kauniita hääkuvia. 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, pysäköintialue on todella tilava ja sinne mahtuu varmasti hyvin bussikin, jos hääpari haluaa järjestää vieraille kuljetuksen. 

Ala-Lemu teki siis päätöksestämme entistä vaikeamman tarjoamalla ei vain yhtä, vaan kaksi upeaa vaihtoehtoa häiden juhlapaikaksi! Onko joku juhlinut häitään joko Talliravintolassa tai kartanossa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti