torstai 4. kesäkuuta 2020

Täydellisten hääkenkien metsästys

Itselläni on niin hääkenkien, kuin muidenkin hääpäivän asusteiden suhteen sellainen periaate, etten halua ostaa mitään asusteita ainoastaan tuota yhtä päivää varten. Haluaisin löytää sellaiset asusteet, joita voin käyttää myös pitkään hääpäivän jälkeen ja jotka kestävät aikaa. Varmasti pyrin myös hyödyntämään mahdollisimman paljon vanhoja, jo kaapistani löytyviä asusteita.

Asusteista itselleni tärkeimmässä roolissa ovat ehdottomasti hääkengät. Hääpäivänä tulee oltua jalkeilla aamusta iltaan ja todennäköisesti myös tanssittua yömyöhän, joten viimeinen asia jota haluan silloin miettiä, on huonosti istuvat tai hankaavat kengät. Toki jos samoja kenkiä käyttää koko pitkän päivän, jalat voivat väkisinkin väsyä, joten aion ehdottomasti varata loppuillaksi jotkut supermukavat ballerinat tai sandaalit, jotka voi sitten käydä vaihtamassa jalkaan kun alkaa siltä tuntua. 

En ole itse ikinä ollut perinteisten, valkoisten satiinisten hääkenkien fani, joten sellaisia tuskin tullaan minulla näkemään. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoni ovat nämä pari vuotta sitten ostamani Minna Parikan kirkkaanpunaiset Jodiet, jotka näyttäisivät upeilta mekon alta vilkkuessaan ja olisivat hauska yksityiskohta myös hääkuvissa. Nämä ovat korkkareiksi todella mukavat ja korko on tukeva, mutta koska en ole itse tottunut arkena käyttämään korkoja lainkaan, kipeytyvät jalkani näissäkin melko nopeasti. Toki voisin alkaa hyvissä ajoin ennen häitä käyttää näitä aina iltaisin kotona, niin ehkä jalatkin tottuisivat. 



Toisena vaihtoehtona pohtinut todella klassisten, matalakorkoisten nahkaisten avokkaiden, ns. luottokorkkareiden ostamista. Minulle mieleisiä malleja on näkynyt esimerkiksi Vagabondilla (klassinen Alicia tai Mya) ja Eccolla (Squared 35 tai Touch 35) , joita molempia pidän myös laadukkaina ja kestävinä merkkeinä. Jos päädyn ostamaan uudet kengät, haluaisin ehkä hankkia mustat avokkaat. Olisikohan se kauhea tyylimoka hääpuvun kanssa? Vaaleille minulla tuskin olisi läheskään yhtä paljon käyttöä häiden jälkeen, vaikka esimerkiksi tuo Eccon Squared 35-malli kyllä miellyttää silmää myös vaaleana. 

Kolmas (ja ehkä kaikista mukavin vaihtoehto) olisi unohtaa korot kokonaan ja ostaa jotkut kauniit matalat sandaalit, jotka kävisivät jatkossakin kesäjuhliin ja muihin rientoihin. Tämä toki vaatisi jalkahoidon ja pedikyyrin ennen häitä, sillä ainakaan näin koronakevään jälkeen, jalkani eivät todellakaan ole sandaalikelpoiset :D

Millaiset hääkengät teille on tulossa? Saa myös ilmiantaa omat luottokorkkarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti