perjantai 21. elokuuta 2020

Häähullun sarja- ja leffavinkit


Olen aina ollut romanttisten sarjojen ja elokuvien suurkuluttaja! Siksi ajattelinkin alkamaisillaan olevan viikonlopun kunniaksi pistää jakoon muutama oma suosikkisarjani ja -leffani, jotka liittyvät jollain tavalla häihin ja niiden valmisteluun. Kaada itsellesi lasillinen kuohuvaa, varaa viereen lempiherkkusi ja avaa telkkari!

Häähulluille sopivia sarjoja


Love is blind

Parhaan ystäväni suosituksesta aloimme T:n kanssa katsoa yhdessä tätä Netflixistä löytyvää reality-sarjaa ja jäimme molemmat siihen heti koukkuun! Tosi tv-ohjelmaksi ja etenkin seuranhakuun keskittyväksi sellaiseksi, tässä oli hauskan erilainen ajatus: sinkut deittailevat toisiaan suljetuissa kopeissa, joissa eivät voi nähdä toisiaan ja kuulevat ainoastaan toistensa äänen. Tavoitteena on löytää itselle sopiva kumppani, jonka kanssa haluaa astella alttarille. Sarja seuraa parien muodostumista, kosintoja, parien ensimmäistä tapaamista kasvokkain, yhteenmuuttoa ja häihin valmistautumista. Vasta hääpäivänä selviää haluavatko molemmat osapuolet jatkaa yhdessä ja sanoa toisilleen tahdon. Enempää en viitsi kertoa, etten vahingossakaan spoilaa mitään, mutta siis katsokaa tää! Odotan malttamattomana, että tästä tulisi toinen kausi. 

Tahdon

Niin ikään Netflixistä löytyvä ihana hääaiheinen reality, jonka jokaisessa osassa seurataan yhden pariskunnan yllätyshäitä. Pariskunnan toinen osapuoli luulee heidän osallistuvan ohjelmaan, jossa käsitellään heidän parisuhdettaan ja rakkaustarinaansa, mutta hänen tietämättään toinen onkin valmistellut unelmien kosinnan ja häät häätiimin kanssa. Itkin aivan jokaista osaa katsoessani, tää oli vaan jotenkin niin ihana! Hauskaa on myös se, miten eri tyylisiä pareja ja häitä tässä on mukana ja miten jokaisista juhlista tulee juuri hääparin itsensä näköiset. 

Yes to the dress Suomi

Katsottiin tätä yhdessä äitini kanssa kun hän oli meillä yökylässä kesäkuun lopussa ja loput sarjasta ahmin yksikseni kesälomalle jäätyäni. Tätä kotimaista versiota on huomattavasti kivempi seurata kuin jenkkiläistä versiota ja jaksoissa nähdään toinen toistaan ihanampia hääpukuja. On myös kiva seurata miten jokainen morsian lopulta löytää sen itselleen täydellisen mekon, vaikka mukana on erikokoisia, tyylisiä ja ikäisiä morsiamia. Koko kausi on katsottavissa maksullisena DPlaysta. Itse maksoin yhden kuukauden käyttöoikeuden ja ahmin kaikki osat sen aikana. 

Cheapest weddings

Tämä sarja ilmestyi Netflixiin vasta äskettäin ja ahmin sen läpi ennätysvauhdilla! Sarjan jokaisessa osassa kolme erilaista australialaista pariskuntaa pyrkii toteuttamaan unelmiensa häät, mahdollisimman pienellä budjetilla. Mukaan mahtuu paljon erilaisia pareja ja häitä, eikä draamalta ja yllätyksiltäkään vältytä!

Ensitreffit alttarilla

Yksi mun ikuisista lempisarjoista! Olen katsonut kaikki aiemmat kaudet, enkä malta odottaa, että uusi kausi starttaa 1.9. ja tällä kertaa mukana on neljä paria <3 Itken AINA niissä alkujaksoissa, jossa parit kirjoittavat toisilleen kirjeet ja vietetään häitä tunnelmallisessa Suomenlinnassa. 

Häätunnelmaan virittäviä elokuvia


Sinkkuelämää-elokuva

Sinkkikset on edelleen yksi suosikkisarjoistani ja voisin katsella jaksoja uudestaan ja uudestaan, vaikka olen nähnyt ne jo lukuisia kertoja. Ja sama juttu on Sinkkuelämää-leffojen kanssa! Kakkososakin on hyvä, mutta näin häitä ajatellen ykkösosa sisältää ihanaa häähumua (vaikkakin myös traagisia käänteitä) Carrien ja Mr. Bigin vihdoin suunnitellessa häitään. Tästä on myös jäänyt mieleen heidän käyttämänsä ihana lainaus: "Aina sinun. Aina minun. Aina meidän."    

Bridesmaids 

Olen nähnyt tämän jo moooonta kertaa, mutta tää on vaan aina yhtä hulvaton! Täydellinen valinta yhdessä kaasojen kanssa katsottavaksi. Jos leffa ei ole jollekulle vielä tuttu, niin päähenkilö siis pääsee toimimaan parhaan ystävänsä kaasona, mutta häävalmistelut ja polttarit menevät aikamoiseksi sekoiluksi hänen kilpaillessaan muiden morsiusneitojen kanssa. 

Bachelorette

Toinen elokuva, jota olisi hauska katsella porukalla kaasojen kanssa! Elokuva kertoo Beckystä joka pyytää morsiusneidoikseen kolme hyvää ystäväänsä, jotka pitävät polttareissa hauskaa hänen kustannuksellaan. Tässä mukana kaksi loistavaa näyttelijää eli Kirsten Dunst ja ikisuosikkini Rebel Wilson!

Crazy Rich Asians 

Tämän kuuntelin ensin äänikirjana BookBeatista ja sen jälkeen oli pakko nähdä myös suureen suosioon noussut leffaversio! Tässä jos missä voi virittäytyä aivan övereiden ja jättimäisen budjetin häiden valmisteluun ja tunnelmaan. Leffassa tosin häät ovat paljon pienemmässä roolissa kuin kirjassa, joten jos kaipaat hömppäluettavaa/-kuunneltavaa niin suosittelen tutustumaan myös kirjaan!

27 Dresses

Yksi suosikkileffoistani! Elokuvan päähenkilö Jane on ollut 27 kertaa morsiusneitona eri ystäviensä häissä mutta on itse edelleen sinkku. Hän on rakastunut pomoonsa, joka on menossa hänen siskonsa kanssa naimisiin. Kaiken lisäksi sisko pyytää häntä suunnittelemaan häänsä. Sisältää ihania mekkoja ja häiden suunnittelua!

Bride Wars

Tämä leffa on jo yli 10 vuotta vanha, mutta edelleen viihdyttävä! Parhaita ystävyksiä kositaan molempia samaan aikaan ja he ovat molemmat haaveilleet häistä samassa, unelmiensa juhlapaikassa. Ja tietysti juhlapaikan mokan takia heidän häänsä aikataulutetaan samalle päivälle... 

Love Wedding Repeat 

Tämä leffa on ilmestynyt vasta tänä vuonna ja bongasin sen juuri Netflixistä, tätä en siis ole vielä itsekään ehtinyt katsoa! Elokuva tarjoaa kolme näkökulmaa samaan päivään, jossa päähenkilö Jack yrittää selvistä siskonsa häistä. Kuulostaa siis mielenkiintoiselta ja ainakin tätä on katsottu tosi paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti