tiistai 8. syyskuuta 2020

Kaasohommissa: Hääviikon valmistelut ja hääaamu

Kuten eilen kirjoittelinkin, ystäviemme häät lauantaina olivat ikimuistoiset ja ihanat! Ajattelin kirjoitella tänne blogin puolelle häistä näin kaason näkökulmasta muutamaan postaukseen jaettuna. Olen jo aiemmin täällä kertonut, että kaasona toimiminen on ollut minulle suuri kunnia ja todella mieleinen pesti, mutta lisäksi se antoi myös tosi hyvän kuvan häiden järjestämisestä ja kaikista käytännön asioista näin omien häiden suunnittelua ajatellen. 

Hääviikolla matkasin itse Tampereelle jo keskiviikkona ja yövyimme T:n kanssa pari yötä Holiday Club Tampereen kylpylässä. T:hän on nyt asunut viimeisen kuukauden Tampereella, sillä heidän koulunsa teoriajakso toteutetaan siellä. Olemme siis nähneet vain viikonloppuisin, joten oli ihanaa viettää nyt useampi päivä yhdessä! Holiday Clubin huoneisto oli aika vanha ja nukkavieru, mutta tosi tilava ja siinä oli kiva parveke, josta oli järvinäköala. Meidän perinteitä kunnioittaen syötiin pizzaa hotellihuoneen sängyssä ja käytiin kylpylässä rentoutumassa. Oli myös ihana nauttia hotellin aamiaisesta molempina aamuina, ennen kuin T suuntasi kouluun ja minä aloitin etätyöt hotellihuoneessa!

Keskiviikkoiltana oli vuorossa myös ystäviemme vihkiharjoitus kauniissa ja tunnelmallisessa Pälkäneen kirkossa. En ole koskaan aiemmin ollut vihkiharjoituksessa, joten oli kiva päästä näkemään mitä kaikkea siinä käydään läpi. Paikalla olin minä, molemmat bestmanit, hääpari, morsiamen isä ja tietysti vihkipappi. Kävimme läpi koko toimituksen vaihe kerrallaan ja pääsin myös kokeilemaan mikkiin puhumista, sillä olin lupautunut lukemaan Korinttolaiskirjeen toimituksen aikana. Vihkiharjoitus oli mielestäni tosi hyvä juttu ja ehdottomasti haluan myös meille sitten aikanaan tällaisen harjoituksen. Oli paljon rauhallisempi fiilis itse vihkipäivänä, kun kaikki tiesivät paikkansa ja tehtävänsä ja kirkko oli entuudestaan tuttu!

Perjantaina suuntasimme ystäväni kanssa juhlapaikalle, eli Ali-Marttilan juhlatilaan Kangasalalle jo puolen päivän jälkeen. Hääpari oli käynyt jo edeltävänä iltana sommittelemassa pöydät ja tuolit oikeaan järjestykseen, joten pääsimme heti työn touhuun. Aloitimme pöytien liinottamisella ja tuolihuppujen asentamisella (täytyy sanoa, että noin 100 tuolihupun pukemisessa meni oma aikansa ja meille molemmille tuli hiki :D). Pöytäliinojen ja tuolihuppujen ollessa paikallaan tila näytti kuitenkin heti aivan erilaiselta! Myös muu häätiimi saapui iltapäivällä paikalle ja valmistelimme myös ulkorakennukseen salakapakan ja eteiseen vieraskirjan, polttarikirjat ja valokuvaseinän, miehet huolehtivat juomakaapin organisoimisesta. Floristi saapui kukkien kanssa alkuillasta ja sommitteli kukkaköynnökset suoraan pöytiin ja tämän jälkeen pääsimme lisäämään loput somisteet pöytäkattaukseen. Jokaiseen pöytään tuli muutama tuikkukippo ja pöytien päätyihin isommat kynttiläasetelmat. Pöytien päihin kiinnitettiin juuttikankaiset pöytänumerot. Yhdessä asettelimme myös paikkakortit paikalleen. 

Illan päätteeksi kävimme vielä porukalla läpi seuraavan päivän ohjelman ja tarkistimme, että plaseeraus oli oikein ja jokaiselle vieraalle löytyi istumapaikka. Hääpaikan valmistelu ja koristelu sujui hyvin upean porukkamme ansiosta, mutta osoitti myös, että koristeluun on hyvä varata riittävästi aikaa. Ehdottomasti aion hyödyntää samaa aikataulua myös meidän häidemme kohdalla ja aloittaa koristelut jo hyvisäs ajoin perjantaina päivällä. Vaikka koristeita siis olisi suhteellisen vähän, niin varatkaa valmisteluun useampi tunti! 

Tältä juhlapaikalla näytti perjantaina lähtiessämme!


Poistuimme hääpaikalta kahdeksan maissa illalla ja miehet suuntasivat yöksi toisen bestmanin luo ja me kaasot, morsian, sekä morsiamen hyvä ystävä lähdimme viettämään tyttöjen iltaa hääparin asunnolle. Kokkasimme gourmet-tyyliin pakastepizzaa, sillä kaikilla oli illalla jo huutava nälkä ja korkkasimme pari viinipulloa. Toinen niistä oli sama suklaaskumppa, jota pääsimme maistelemaan polttareiden viinitastingissa. Loppuilta kului höpötellessä, kaunistautuessa ja hääpuheita puhtaaksi kirjoitellessa. Vähän ennen puolta yötä painuimme jännittyneinä kauneusunille. 

Aamulla heräsimme jo varhain valmistelemaan hääaamun brunssia. Herkuttelimme karjalanpiirakoilla, croissanteilla, kananmunilla, pensasmustikoilla, luonnonjogurtilla ja tietysti shampanjalla! Oli todella hyvä valinta nauttia rauhassa kunnon aamupala, jonka voimin jaksoi pitkälle päivään, tällaisen haluan ehdottomasti omaankin hääaamuun. Ruokahalu nimittäin oli päivemmällä vähän kateissa meiltä kaikilta ja kaiken valmistautumisen keskellä syöminen meinasi helposti unohtua. Brunssin jälkeen suuntasimme morsiamen kanssa kampaukseen ja meikkiin, niistä lisää seuraavassa postauksessa! ♥ ♥ ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti