maanantai 12. lokakuuta 2020

Hääpaikkoja Lahden seudulta: Romanttinen Mukkulan Kartano

Kävimme viikonloppuna kahdeksan henkisen kaveriporukkamme voimin lauantailounaalla Mukkulan Kartanossa. Hävettää myöntää, että vaikka olen asunut Lahdessa yli 20 vuotta elämästäni, tämä oli ensimmäinen kerta kun vierailin sisällä kartanossa. Kartano tarjoaa upeat puitteet myös häiden viettoon, joten halusin ehdottomasti esitellä sen myös täällä blogin puolella! ♥

Mukkulan Kartanon tarina alkaa jo 1460-luvulta ja vuosien varrella se on ehtinyt toimia niin sotilaskartanona, kuin kapteeni Arndt Johan von Hausenin kotitalonakin. Kartano toimi myös useiden vuosien ajan Lahden kaupungin matkailu- ja vapaa-ajankeskuksena, jossa järjestettiin niin koulutuksia, kuin taidetapahtumiakin.Vuonna 2015 käynnistyi uusi ajanjakso kartanon tarinassa, kun se siirtyi Vanajanlinna Groupin omistukseen. Kartanon emäntänä toimii tällä hetkellä meidän ihana tuttava Salla!

Kartanoon saavuttaessa huomion kiinnittää ensimmäisenä miljöö ja kartanon kaunis julkisivu. Olen törmännyt joidenkin juhlapaikkojen kohdalla siihen, että itse tilat ovat upeat sisältä, mutta rakennuksen miljöö ja piha eivät ole yhtä houkuttelevia. Täällä sitä ongelmaa ei todellakaan ole ja itselleni tuli heti mieleen, että pihalla ja kartanon edessä saisi otettua upeita ryhmäkuvia yhdessä vieraiden kanssa ja vaikkapa hääauton kanssa. 

Mukkulan Kartano tarjoaa puitteet niin pienempien, kuin isompienkin häiden järjestämiseen. Kartanosaliin mahtuu ruokailemaan 66 henkilöä ja jos myös Vihreä ja Sininen kabinetti luetaan mukaan, voi Kartanossa samanaikaisesti ruokailla jopa 100 henkilöä. Kartanon vierestä löytyy myös erillinen Kavaljeeri-rakennus, joka toimii loistavasti häiden jatkopaikkana. Siellä häiden juhlinta voi jatkua rauhassa aina aamun pikkutunneille asti.

Kartanon pääsisäänkäynti
Kartanon yläkerran aulatila
Sininen kabinetti
Vihreä kabinetti
Kartanon pääaula
Kartanon pääaula

Mukkulan Kartanon hääruoista vastaa kartanon oma ravintola ja hääillallinen voidaan toteuttaa joko buffet-tarjoiluna tai hääparin toiveiden pohjalta räätälöitynä pöytiin tarjoiltavana menukokonaisuutena. Kartanon menuissa näkyvät puhtaat maut ja sesongin parhaat antimet ja niissä suositaan paikallisia tuottajia ja hääbuffetmenuun pääsee tutustumaan täällä. Mukkulan Kartanossa on myös A-oikeudet. 

Me ruokailimme lauantaina Kartanon ravintolasalissa, joka on upeasti sisustettu ja henkii romanttista kartanotunnelmaa. Lauantailounas on kartanon oman keittiömestarin, Masterchefistäkin tutun Miki Puikkosen suunnittelema. Se koostui kolmen ruokalajin menusta, joissa kaikissa hyödynnettiin sesongin parhaita raaka-aineita. Alkuruokana oli lohicevicheä, pääruokana ibericopossua ja jälkiruokana sitruunamarenkikakkua ja kurpitsaa. Näiden rinnalla nautiskeltiin tietysti annoksille sopivista viineistä ja herkullisesta talon omasta leivästä. 







Nykyään on paljon kysyntää juhlapaikoille, joiden yhteydestä löytyisi myös majoitusta vieraille. Mukkulan Kartanon huonevalikoimasta löytyy yhteensä 2 suitea, 2 yhden hengen huonetta sekä 13 kahden hengen huonetta, jotka on sisustettu romanttiseen kartanotyyliin sopivasti. Vieraat voivat siis siirtyä häiden jatkoilta kätevästi yöpymään kartanoon ja myös hääpari voi halutessaan majoittua siellä. 

Pääsimme kurkistamaan kartanon sviitteihin, jotka näyttivät aivan ihanilta! Niissä kelpaisi yöpyä myös häitä edeltävä yö esimerkiksi kaasoporukalla ja laittautua seuraavana aamuna. Molemmissa sviiteissä on myös isot parvekkeet, joista on näköala kartanon puutarhaan ja Vesijärvelle. 




Hauskana lisänä Mukkulan Kartanosta löytyy myös Vesijärven rannalla sijaitseva rantasauna. Remontoidussa rantasaunassa on kaksi erillistä sauna- ja taukotilaa, joihin mahtuu yhteensä 50 henkilöä. Tiloja voi vuokrata yhdessä tai erikseen ja rantasaunalle voi tuoda myös omat juomat. Tämä soveltuisi loistavasti joko häitä edeltävän illan etkoihin häätiimin kesken tai saunaillan viettoon kaasojen ja bestmanien kanssa häiden jälkeen. Lisäksi saunatilat sopisivat loistavasti myös polttareiden viettoon!

Jos haaveilette romanttisista kartanohäistä, suosittelen lämpimästi tutustumaan Mukkulan Kartanoon! Tällainen all inclusive-paketti alkoi itseasiassa omalla tavallaan kuulostaa tosi houkuttavalta, olisi ihanan helppoa kun tila, ruoat, juomat ja majoitus tulisi kaikki samasta paikasta. Jos innostuitte lauantailounaasta, niin niitä järjestetään kartanossa lokakuussa vielä 17.10. ja 24.10., lisätietoja löydät täältä!

Meidän päivä jatkui lauantailounaan jälkeen ystäviemme luona Orimattilassa Oktoberfestien merkeissä. Oli ihanaa viettää pitkästä aikaa melkein koko päivä yhdessä, tämän voimin jaksaa taas startata uuden viikon ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti