perjantai 9. lokakuuta 2020

Kuivakukat hääkukkina

Olen jo pari kertaa aiemminkin sivunnut tätä aihetta blogissa, mutta halusin vielä omistaa tälle ihan kokonaisen postauksen! Itse olen nyt syksyn myötä ollut entistä ihastuneempi kuivakukkiin ja ne tuntuvat olevan nyt myös todella trendikkäitä, niitä näkyy joka puolella, niin kukkakaupoissa kuin marketeissakin. 

Kuivakukkien hyödyntämisessä häissä on myös se puoli, että kauniin ulkomuotonsa lisäksi ne ovat ihanan kestäviä. Ei siis tarvitse murehtia sitä, että jos juhlapaikan käy koristelemassa edellisenä iltana, ovatko kukat ihan nuupahtaneita jo seuraavana päivänä kun juhlat käynnistyvät. Lisäksi kuivakukkia voi hyödyntää vielä pitkään häiden jälkeenkin osana omaa sisustusta tai halutessaan jakaa niitä myös kaasoille ja bestmaneille, tai miksei kaikille häävieraillekin. Kukka-asetelmista voisi häiden loppupuolella perustaa eteiseen kukkabaarin, josta jokainen vieras voi halutessaan poimia lähtiessä muutaman kukan mukaansa. 

1. Kuivakukat lasipulloissa.... tai niiden sisällä

Kuivakukkia voi hyödyntää myös pöytäkoristeina! Kukat ja heinät näyttävät kivoilta erilaisiin lasipulloihin pujotettuina ja kuivakukkien rinnalla voi toki olla lisäksi myös tuoreita kukkia. Hauska idea oli mielestäni myös pujottaa kukat lasipullon tai karahvin sisälle koristeeksi!

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

2. Näyttävät heinät osana somistusta

Ihanat ja näyttävät heinät sopivat myös loistavasti häiden somisteeksi. Näistä oma suosikkini ovat muhkean pehmoiset pampaheinät, sekä ihastuttavat pupunkorvat, joita saa myös värillisinä! Ihastuin etenkin ensimmäisen inspiraatiokuvan maanläheiseen värimaailmaan: ruskean, beigen ja valkoisen yhdistelmä näyttää kuvassa yllättävän raikkaalta ja luo rauhallisen tunnelman. 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Näyttäviä sommitelmia ja ihania pastellisävyjä

Kuivakukista voi valmistaa myös erilaisia näyttäviä asetelmiä. Näidenkään osalta ei tarvitse pelätä, että kukat kuihtuisivat kesken juhlien. Kuivakukka-asetelmien ei myöskään ole pakko olla beigen ja vaalean sävyisiä, vaan niihin voi valita esimerkiksi ihania pastellivärejä. Näistä oma suosikkini on ehdottomasti tuo katosta roikkuva kuivakukka"kruunu", jollaista olen nyt alkanut haaveilla meidän häihin. Tosin en ole vielä keksinyt millä sen saisi kaikista kätevimmin kiinnitettyä kattoon, kun juhlatilamme huonekorkeus on melko suuri :D

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest


4. Kuivakukat osana kattausta ja kransseja

Kuivakukkia voi hyödyntää myös pöytäkattauksessa ja paikkakorttien koristeina. Minikranssi tai -kimppu jokaisen vieraan paikalla olisi myös samalla kiva pieni vieraslahja, jonka voisi halutessaan viedä mukanaan kotiin. Olen myös jo aiemmin täällä maininnut, että minua viehättävät erilaiset roikkuvat, kukilla koristetut kranssit ja myös niissä kuivakukat toimisivat varmasti loistavasti. Tällainen on ehkä saatava meille myös kotiin, ulko-oveamme koristamaan!


Kuivakukkia voi hyvin hyödyntää myös hääparin, bestmanien ja kaasojen asusteissa. Kuivakukista ja heinistä valmistuvat ihanan kevyet vieheet sulhaselle ja bestmaneille ja kaasoille voi puolestaan loihtia samaan tyyliin sopivat, suloiset rannekukkaset. Lisäksi kuivakukkia voi käyttää myös kampauksessa tai valmistaa niistä kokonaisen kuivakukkaseppeleen, esimerkiksi morsianta varten. 


Kuivakukista loihdittuja hääkimppuja olen kuolannut jo aiemminkin, mutta halusin taas nostaa tähän muutaman inspiraatiokuvan siitä, miten upeita kuvia erilaisista kuivakukista saa loihdittua. Väreiksi voi valita maanläheisiä beigen, ruskean ja burgundin sävyjä tai hempeää vaaleaa roosaa. Alimmaiset kuvat kuitenkin osoittavat, että kuivakukista voi valmistaa myös iloisen värikkäitä ja leikkisiä kimppuja, esimerkiksi oranssin tai sinisen sävyissä. Kuivakukista valmistettua morsiuskimppua ei tarvitse erikseen kuivattaa, vaan voit asettaa kimpun suoraan sopivaan maljakkoon tai astiaan tai tallettaa esimerkiksi osaksi shadow boksia. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Tämän myötä alan olla entistä varmempi, että meidän häissämme nähdään kuivakukkia ainakin jossain muodossa! Pakko käydä ostamassa näitä lisää myös kotiin. Tämän hetkinen suosikkini on ihana vahvatuoksuinen laventelikimppu, jonka bongasin lähi-Cittaristamme ja ostin siskolleni valmistujaispäivänä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti