torstai 8. lokakuuta 2020

Hääteemoja: Värikästä tivolitunnelmaa

Tämän viikon hääteemapostauksessa hullutellaan - vuorossa värikkään leikkisät tivolihäät! 

1. Juhlapaikka

Tivolihäiden juhlapaikaksi sopii loistavasti niin navetan vintti tai lato, industrial-henkinen tila, kuin suuri telttakatoskin, tämän teeman kohdalla koristeet luovat juhlatunnelman. Ripusta kattoon värikkäitä viirinauhoja, valoketjuja, harsokangasta ja värikkäitä paperisia pompomeja. Tämän teeman suhteen koristeluissa voi myös hullutella! Ripusta viirinauhojen kaveriksi esimerkiksi vanhoja polkupyörän renkaita tai ylösalaisin aseteltuja sateenvarjoja. Jotta kokonaisuus ei muutu liian levottomaksi, valitse värikkäiden koristeiden rinnalle vaaleat, yksiväriset pöytäliinat. 


Myös tivolihäiden pöytäkoristeissa voi leikitellä väreillä! Asettele kukkien ja tuikkukynttilöiden joukkoon värikkäitä hyrriä ja sommittele kukat maljakoiden sijasta vanhoihin peltipurkkeihin tai pahvisiin popcorn-kulhoihin. Paikkakortin saa askarreltua helposti kiinnittämällä nimilapun värikkään tikkarin varteen. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Tuolien selkämykseen sidottavat värikkäät silkkinauhat ovat helppo tapa muuttaa tuolien ilmettä. Koristele joko kaikkien vieraiden tuolit tai panosta vain hääparin istuimiin. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Tähän teemaan sopivat loistavasti niin puna-valkoisen yhdistelmä, kirkkaat värit, kuin pastelliset sävytkin, käytä värejä rohkeasti! Varatkaa vanha puulaatikko kortteja varten ja askarrelkaa pahvista tai laudanpätkistä hauskat kyltit juhlapaikan sisäänkäynnin yhteyteen tai toimittamaan ohjelmataulun virkaa.

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

3. Hääkakku ja muut tarjoilut

Myös tivolihäiden hääkakussa saa leikitellä väreillä ja muodoilla! Koristeeksi sopivat esimerkiksi värikkäät kukat ja sokerimassasta askarrellut viirit, kakun koristeeksi puolestaan voi kiinnittää vaikkapa suloisen minikarusellin. 

Kuva: Pinterest

Kakun lisäksi tivolihäissä kannattaa tarjota tietysti kaikkia ihania tivoliherkkuja! Suklaakuorrutettuja omenoita, popcornia, värikkäitä irtokarkkeja ja limonadeja, sekä tietysti hattaraa. Herkkukojun voi helposti rakentaa itse esimerkiksi eurolavoista tai tarjoiluvaunusta ja niitä on myös mahdollista vuokrata. Tutustu esimerkiksi somistevuokraamo Hurmaavan Hattaran värikkäisiin kojuihin ja HeviPropsin hattara- ja popcorn-koneisiin. Tivolihäihin sopivan sokerisen alkumaljan saat lisäämällä skumppalasien pinnalle pienen nokareen hattaraa. 


Haaveiletko rennoista häistä, joissa vieraat voisivat juhlan aikana myös pelailla? Tähän teemaan erilaiset pihapelit sopivat loistavasti! Varaa vieraiden käyttöön esimerkiksi perinteinen mölkky tai petanque tai askartele onginta tai pallonheittopiste. Tavallisen photoboothin sijasta, toteuttakaa vieraille hauska valokuvausseinä, jonka aukoista he voivat kuvaa ottaessaan kurkistella tai rakentakaa suloinen pussauskoppi. 


Tivoliteemaa voi hyödyntää myös Save the date-korteissa ja kutsukorteissa. Kutsun voi rakentaa esimerkiksi pääsylipun muotoon ja paperituotteissa suosia samaa värimaailmaa kuin juhlapaikan koristelussa. Myös menu- ja ohjelmakortit, sekä pöytänumerot voi suunnitella samaan tyyliin sopiviksi. 


Hääparin lookissa tivoliteemaa voi tuoda esille esimerkiksi kukkien osalta. Morsiamen kimppu voi olla värikäs ja satiininauhoilla koristeltu ja sulhanen kiinnittää perinteisen vieheen sijasta napinläpeen esimerkiksi hauskan paperisen hyrrän. Teemaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös häiden potrettikuvissa, jos se vain on sijainnin kannalta mahdollista. Suunnatkaa kuvauksiin läheiseen huvipuistoon tai maailmanpyörään tai suunnitelkaa teemaan sopiva kuvaustausta esimerkiksi värikkäästä kankaasta ja viirinauhoista. 

Jos innostuit tästä teemasta, suosittelen katsomaan myös Netflixin Tahdon-sarjan kakkosjakson, jossa järjestetään ikimuistoiset tivoliteemaiset häät ihanalle pariskunnalle! ♥

3 kommenttia:

  1. Siis tää ois NIIIN mun juttu! Rakastan värejä, teemajuhlia (vappu ja halloween <3), pelejä, huvipuistoja... tosin tiedän etten IKINÄ saa miestäni suostuteltua tällaiseen teemaan :'D

    VastaaPoista
  2. Vähän sama juttu! :D Jos menisin naimisiin itteni kanssa niin tää olisi kyllä niin mulle sopiva teema! Ois myös hauskaa järjestää vähän persoonallisemmat ja leikkisämmät häät.

    VastaaPoista
  3. Ihania ideoita, erityisesti se että paperituotteissa on joku teema on aina huippua! Häät ihan oikeesti huvipuistossa ois kans hauska! Vaan kun asuis vähän lähempänä jotain huvipuistoa.

    VastaaPoista