torstai 15. lokakuuta 2020

Hääteemoja: Matkahäät

Rakastatteko matkustamista ja onko se yhteinen harrastuksenne? Vai oletteko ehkä tavanneet ulkomailla, esimerkiksi vaihtarivuoden tai työkomennuksen merkeissä? Työskentelettekö matkailualalla? Jos joku näistä kysymyksistä osui, niin matkateema voi olla täydellinen hääteema juuri teille! Tämän viikon hääteemapostauksessa siis haaveillaan matkustamisesta ♥ Matkateemaan liittyy mielestäni myös ihanaa symboliikkaa, sillä hääparin yhteinen matka jatkuu ja hääpäivän myötä alkaa heidän seuraava yhteinen seikkailunsa. Pakko sanoa, että näin ankean koronavuoden ja matkustusrajoitusten keskellä, tällaisista häistä haaveilu tuntui ihan erityisen ihanalta!

1. Pöytäkoristeet

Ihastuin Pinterestissä tähän ideaan, että pöytäryhmät on nimetty jonkun tietyn matkakohteen mukaan ja pöytien koristelu suunniteltu tämän pohjalta: esimerkiksi Pariisi-pöydässä pieni Eiffel-torni, Lontoo-pöydässä Big Ben ja autoja jne. Tähän voi hyödyntää matkoilta mukaan tarttuneita matkamuistoja ja kysellä myös löytyisikö sopivia esineitä ystävien tai sukulaisten kaapeista. Toinen vaihtoehto on myös tulostaa matkakohteeseen liittyvä kuva ja laittaa se kauniisiin kehyksiin. Myös vanhoista kartoista tai karttakirjoista saa askarreltua hauskan taustan pöytänumeroille. Lisäksi pöytäkoristeissa voi hyödyntää kukkia, kynttilöitä, pieniä maapalloja, vanhoja matkalaukkuja, matkaoppaita ja mitä vaan muuta matkailuun yhdistettävää. 

Yksi hauska idea olisi valita pöytäryhmien matkakohteet sen pohjalta, missä te olette yhdessä tai erikseen matkustellut. Näin pöytien koristelussa voisi hyödyntää myös omia matkakuvianne ja ne kertoisivat samalla teidän tarinaanne. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

2. Pöytäkartta ja paikkakortit

Jos pöytäryhmät on nimetty maiden tai kaupunkien mukaan, voi pöytäkartan kuvata hauskasti kartan muodossa, kuten alla näkyvissä "Where in the world am I sitting?"-inspiraatiokuvissa. Hauskat paikkakortit voi askarrella kartongista matkalaukun osoitelapun tai lentokoneen muotoiseksi. Paikkakortit voi myös taitella paperilennokeiden muotoon. 

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Etsy

3. Kutsut ja muut paperituotteet

Matkateemaisten häiden paperituotteissa on helppo halutessaan tuoda teemaa esille! Lähettäkää Save the date-ilmoitukset lentolipun näköisessä muodossa ja hääkutsut voivat toimia passina, joiden avulla vieraat pääsevät osallistumaan juhliinne. Myös menukorteissa voi tuoda teemaa esille käyttämällä esimerkiksi karttakuvia. 

Kuva: Zazzle
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

4. Hääkakku ja muut tarjoilut 

Halutessaan myös hääkakusta saa taiteiltua tyylikkään ja teemaan sopivan kokonaisuuden! Voikreemillä voi taiteilla kakkupohjaan kartan tai liimata sokerimassasta valmistetut lentokoneet kiertämään kakun ympäri. Helppo tapa on myös valita kakkukoriste, joka sopii matkailuteemaan.

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Matkahäiden tarjoilut voivat olla yhdistelmä monien eri kulttuurien makuja, näissä häissä ei haittaa vaikka menu ei olisi yhtenäinen! Alkupaloina voi olla aasialaisia makuja, lämpimissä ruoissa italialaista teemaa ja jälkkäripöydässä vaikkapa kakun rinnalla macaronseja ranskalaistyyliin. Jos hääpari suuntaa vihkimisen jälkeen ottamaan potrettikuvia ja vieraille halutaan tarjota tässä välissä pieniä cocktail-paloja ja juotavaa, voi ne nimetä hauskasti kuten alla näkyvässä kuvassa "Pre-Flight Bites". 
Kuva: Pinterest

5. Ohjelmaa vieraille 

Vieraille on helppo keksiä matkahäissä teemaan liittyvää pientä ohjelmaa ja tekemistä! Kootkaa esimerkiksi erilaisia matka-aiheisia postikortteja vanhaan matkalaukkuun ja pyytäkää vieraskirjan sijaan vieraita kirjoittamaan tervehdyksensä niihin. Toinen vaihtoehto on hankkia vieraskirjaksi tyhjä maapallo, johon vieraat voivat kirjoittaa nimensä ja tervehdyksensä, tämä olisi hauska sisustuselementti ja muisto kotona häiden jälkeen! Voitte myös pyytää vieraita kirjoittamaan lapuille omia suosikkimatkakohteitanne ja laatimaan teille "bucket listin" kohteista, joissa teidän pitäisi vielä joskus käydä. 

Photoboothin puolestaan voi nimetä passikuvaukseksi ja hankkia siihen matka-aiheista rekvisiittaa. Olen myös ihastunut erilaisiin kuvaustaustoihin (kuten tuossa viimeisessä kuvassa), jossa myös vieraat saisivat käydä napsimassa muistoksi kuvia itsestään. Esimerkiksi kuvan tapainen "kuumailmapallo" olisi suhteellisen helppo rakentaa eurolavoista, juuttikankaasta ja ilmapalloista. Lisäksi hauska ohjelmanumero voisi olla jokin visailu vieraille. Siinä voitaisiin arvuutella esimerkiksi hääparin matkakohteita tai heidän tulevaa häämatkakohdettaan. Esimerkiksi Zazzlesta ja Etsystä löytyy myös valmiita pohjia tähän!

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Zazzle
Kuva: Pinterest

6. Koristeet ja somistus

Matkateemaisten häiden koristelussa voi hyödyntää vanhoja karttoja ja karttakirjoja, joista saa taiteltua esimerkiksi kauniita kukkia tai askarreltua roikkuvia koristeita. Kartoista voi lisäksi askarrella myös hauskat vieheet sulhaselle ja bestmaneille. 

Teemaan liittyviä, kaikille tuttuja termejä kannattaa myös hyödyntää. Kortti- ja lahjapöydän voi esimerkiksi nimetä "Luggage drop offiksi" ja vieraslahjojen viereen askarrella "Baggage claim"-kyltin. Hääparin istuimissa voi morsian ja sulhanen-kylttien sijasta lukea esimerkiksi "Pilot" ja "Co-pilot". Jos et innostu askartelemaan itse, löytyy Etsyn valikoimasta myös laajasti matkateemaan sopivia koristeita! 

Hauskan lisän somistukseen tuovat myös vanhat matkalaukut, joita voi usein bongailla kirppareilta tai kierrätyskeskuksista. 
Kuva: Pinterest
Kuva: Etsy
Kuva: Etsy
Kuva: Pinterest
Kuva: Etsy
Kuva: Etsy
Kuva: Etsy

Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest
Kuva: Pinterest

Tämä teema ei ainakaan helpottanut omaa matkakaipuutani! Mitä te tykkäsitte tästä? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti