keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Polttari-idea: Paints and Friends workshop

Osallistuimme eilen siskoni kanssa Paints and Friendsin ihanaan akryylikaatoworkshoppiin, jonka ostin siskolleni valmistujaislahjaksi. Olin itsekin jo pitkään haaveillut tästä ja halunnut päästä kokeilemaan akryylikaatoa! Paints and Friends kiinnosti myös yrityksenä, sillä olin jo aiemminkin katsellut heidän workshoppejaan ja miettinyt niihin osallistumista. 

Maalausworkshopit järjestetään Paints and Friendsin omissa tiloissa Torkkelinkadulla, aivan Sörnäisten metroaseman vieressä. Näin korona-aikaan workshopit toteutetaan pienellä osallistujamäärällä, turvavälejä ja hygieniaohjeita noudattaen. Jos workshopin joutuisi jättämään väliin sairastumisen vuoksi, voi lunastaa paikan jostain toisesta vastaavasta workshopista. 

Paints and Friendsin tilat olivat ihanan värikkäät ja täynnä kasveja ja taidetta! Tänne saapuessa tuli heti inspiroitunut olo. 





Tällainen maalausworkshop sopisi loistavasti myös polttariaktiviteetiksi, joten halusin vinkata tästä teillekin! Akryylikaadon lisäksi Paints and Friendsin valikoimasta löytyy myös runsaasti muita workshopvaihtoehtoja, esimerkiksi huippusuosittu Paints and Wine (jossa siis maalaamisen ohella pääsee nautiskelemaan myös viinistä, mikä täydellinen afterwork aktiviteetti!), Paints and Botanicals (jossa maalataan guassiväreillä erilaisia kasviaiheita), sekä uutuutena alkoholimusteworkshop (jossa loihditaan alkoholimusteilla ja maalaustusseilla erilaisia abstrakteja maalauksia). Workshopin voi varata myös omalle porukalle ja sisältö voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti! Tällainen käsillä tekeminen olisi itselleni todella mieleistä polttariohjelmaa.

Workshopissa pääsimme ensin tutustumaan akryylikaato-teniikkaan, eli muunmuassa värien sekoittamiseen ja oikean sekoitekoostumuksen löytämiseen. Pienen teoriaosuuden jälkeen jokainen meistä osallistujista pääsi toteuttamaan kaksi työtä taulupohjille. Itse halusin toteuttaa maalaukset melko neutraaleja värejä käyttäen, jotta ne sopisivat hyvin kotimme sisustukseen. Väreiksi valikoitui siis vaaleanpunaisen eri sävyjä, kultaista ja valkoista. Kokeilimme siskoni kanssa molempia opetettuja tekniikoita, eli puhallustekniikkaa ja dirty cup-tekniikkaa, jossa värit kaadetaan kerroksittain kuppiin ja sen jälkeen kumotaan taulupohjalle. 

Valmiina taiteilemaan!

Puhallus käynnissä

Omista maalauksistani tuli keskenään aika samanlaiset. Jos tekisin nyt uudestaan, valitsisin ehkä kuitenkin ainakin toiseen niistä vähän kirkkaammat ja kontrastisemmat värisävyt! Toisaalta nämä sopivat nyt kauniisti yhteen. 



Siskoni tauluissa puolestaan näkyvät hänen lempivärinsä: emeraldinvihreä ja laventeli


Akryylikaato oli superhauskaa ja rentouttavaa! Paints and Friendsin ohjaajat olivat myös ihania ja auttoivat ja neuvoivat aina tarvittaessa, tätä voi siis lämpimästi suositella. Meillä on siskon kanssa jo seuraava workshop harkinnassa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti