tiistai 6. lokakuuta 2020

Häiden järjestäminen toisella paikkakunnalla

Tänään ajattelin jakaa kanssanne vähän kokemuksia siitä, miten häiden järjestäminen toisella paikkakunnalla on lähtenyt käyntiin ja millaisia haasteita ja toisaalta hyviä puolia siinä on jo tässä vaiheessa hääsuunnittelua tullut vastaan. 

Me olimme jo ennen kosintaa keskustelleet yhdessä siitä, että kun joskus menemme naimisiin, niin haluaisimme juhlia häitämme T:n kotipaikkakunnalla Turussa! Itsekin olen aina pitänyt Turusta ja jos joskus muuttaisimme pääkaupunkiseudulta pois, olisivat vaihtoehtoina todennäköisesti Turku tai Tampere. Turku on pullollaan ihania ravintoloita ja kahviloita, rakastan jokirantaa, Tuomiokirkkoa, historiallisia rakennuksia, Ruissaloa, meren läheisyyttä. Turun seudulta löytyy myös lukuisia upeita hääjuhlapaikkoja! Yllättävän moni lähipiirissämme on ihmetellyt sitä, että emme halunneet järjestää häitä omalla kotipaikkakunnallani Lahdessa (tai siis Lahessa :D). Siihen ei oikeastaan ole edes mitään sen syvällisempää syytä, jotenkin se ei vaan tuntunut omalta jutulta, vaikka Päijät-Hämeestäkin löytyy aivan ihania juhlatiloja ja palveluntarjoajia. Mietimme myös häiden viettämistä nykyisellä asuinpaikkakunnallamme Espoossa, mutta totesimme, että silloin melkein kaikki vieraat joutuisivat matkustamaan, sillä vain harva läheisistämme asuu pääkaupunkiseudulla. Päädyimme siis nopeasti yhteistuumin Turkuun!

Onko häiden järjestäminen toisella paikkakunnalla sitten tuonut tullessaan jotain erityisiä haasteita? Näin hääsuunnitelmien alkuvaiheessa ainoaksi haasteeksi häiden järjestämisessä toisella paikkakunnalla on  muodostunut se, että meillä ei ole henkilökohtaista kokemusta kovinkaan monista alueen palveluntarjoajista. Lahdessa tietäisin heti esimerkiksi mistä kukkakaupasta haluaisin tilata kukat tai minkä cateringin toivoisin hoitavan häiden ruokapuolen, mutta Turun yrityksistä meillä kummallakaan ei ole kauheasti kokemusta. Onneksi olemme saaneet niin tutuilta, kuin tuntemattomiltakin jo paljon hyviä vinkkejä ja suosituksia! Odotamme myös innolla Turun häämessuja, joihin olisi ihana suunnata yhdessä, toivotaan että ne voitaisiin tammikuussa järjestää.

Kuva: Valokuvaaja Sonja Siikanen

Toisaalta juuri tämän takia häiden suunnittelu on myös ollut todella hauskaa ja virkistävää. On ollut hauska etsiä tietoa ihan uusista palveluntarjoajista ja vertailla eri yrityksiä. Nykyaikana somesta löytyy paljon kuvia, kokemuksia ja suosituksia, joiden perusteella voi kätevästi etsiä oman tyylisiä palveluita. On ollut ihanaa googlailla esimerkiksi erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja kukkakauppoja Turun seudulta. Lisäksi vietämme itsekin Turun seudulla suhteellisen paljon aikaa, sillä T:n vanhemmat asuvat edelleen Kaarinassa ja heidän kesämökkinsä sijaitsee Paraisilla, joten varmasti ehdimme tämän kahden vuoden aikana testailla erilaisia palveluita myös itse. Suunnitelmissa on käydä ainakin maistelemassa kakkuja useammassakin eri paikassa ja ehkä myös lounaalla parissa ravintolassa, joiden cateringia harkitsemme.

Käytännön asioihin häiden järjestäminen toisella paikkakunnalla tulee vaikuttamaan ainakin niin, että myös häitä edeltäväksi yöksi pitää buukata majoitus Turusta ja kaikki hääpäivää varten tarvittava pitää muistaa pakata kerralla mukaan kotoa. Onneksi meillä on Turussa lukuisia sukulaisia ja ystäviä, jotka varmasti voivat tarvittaessa olla apuna käytännön asioissa sitten hääviikon koittaessa. En siis ainakaan vielä koe, että tämä tulisi mitenkään vaikeuttamaan meidän järjestelyjä, täytyy kirjoitella lähempänä häitä aiheesta uudestaan! 

Millaisia kokemuksia teillä on häiden järjestämisestä toisella paikkakunnalla? Onko eteen tullut jotain yllättäviä haasteita? :)

2 kommenttia:

  1. Espoosta käsin häiden suunnittelu Ikaalisiin sujui yllättävän hyvin. Liikuimme myös paljon Tampereelle ja Ikaalisiin, joten esim. valokuvaajien tapaamiset kasvotusten onnistui siinä samalla. Nyt Tampereelle muuton myötä kaikki on jotenkin lähempänä. Vaikka silti saa kyllä tehdä hyvät suunnitelmat ja pakkauslistat, ettei tätä väliä Tampereelta juhlapaikalle tarvitsisi ajella ylimääräisiä kertoja.

    Tuo on kyllä totta, että paljon saa kartoittaa ja itse ottaa selvää, kun suorilta ei pysty heittämään tekijöitä. Ja vaikka tietäisi palveluntarjoajia, vertailua kannattaa tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että teillä järjestelyt on sujuneet hyvin välimatkasta riippumatta ja toki ihanaa, että pääsette nyt loppuajaksi myös lähemmäs hääpaikkaa, on siinäkin kuitenkin oma etunsa :)

    Ja tuo on kyllä hyvä pointti, että vaikka tuntisikin palveluntarjoajia ennalta, kannattaa vertailua ja kilpailutusta silti tehdä!

    VastaaPoista