sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Hääteemoja: Bridgertonin inspiroimat viktoriaaniset häät

Monen muun tavalla jäin joululomalla aivan koukkuun Netflixin Bridgerton-sarjaan, jonka myötä myös minut on vallannut pukudraamavillitys! Bridgerton oli viihdyttävyytensä lisäksi myös visuaalisesti erittäin houkutteleva, sillä sarja vilisee pukuloistoa, näyttäviä kampauksia, tanssiaisia ja värejä. Sarja toi mieleeni Sofia Coppolan ohjaaman Marie Antoinette-elokuvan, joka sekoitti samalla tavalla historiaa ja nykyajan popkulttuuria. 

Ahmin Bridgertonin läpi kahdessa päivässä ja nyt olen empinyt, että alanko kahlata läpi kyseistä kirjasarjaa, vai yritänkö malttaa odottaa sarjan tulevia kausia. Tässä Bridgerton-intoilussani innostuin myös ideoimaan, miten häihin voisi tuoda samanlaista viktoriaanista tunnelmaa. Tähän siis koottuna ideoita pukudraamojen inspiroimiin teemahäihin!

1. Kattaus ja somistus 

Kattauksessa ja muussa somistuksessa voi yhdistää pastellisävyjä ja metallivärejä. Ajan patinoimat korkeat kynttilänjalat tuovat näyttävyyttä kattaukseen. Koristeellisten pastellisävyisten astioiden rinnalle sopivat loistavasti kultaiset aterimet ja kristalliset juomalasit.

Jos et ole pastellisävyjen ystävä, valitse murretumpia sävyjä: vaaleaa roosaa, veden sinistä ja burgundia. Lisäksi tähän hääteemaan kuuluu kukkaloisto! Valitsit sitten aidot tai tekokukat, koristele juhlapaikan pöydät näyttävillä kukka-asetelmilla. Kukkiin sopivat erityisen hyvin romanttiset ruusut ja etenkin isot näyttävät Jane Austen-lajikkeet. Nämä muuten muistuttavat ulkonäöltään aika paljon pioneja, eli jos haaveilet pioneista mutta häänne ovat pionisesongin ulkopuolella, harkitse näitä! 




2. Tarjoilut

Myös ruoka-ja juomatarjoiluissa saa olla leikkisyyttä, värikkyyttä ja näyttävyyttä. Tähän teemaan sopivat loistavasti suloiset, mutta hienostuneet kuppikakut ja macaronsit. Asettele tarjottavat koristeellisille kerrosvadeille (näitä voi muuten usein bongailla ihan kirppiksiltä!) ja tarjoile tee ja kahvi suloisista posliinipannuista. Hääkakuksi sopii niin näyttävästi kuorrutettu yksitasoinen kakku, kuin lehtikullalla koristeltu kerroskakkukin. 


3. Miljöö ja tunnelma 

Viktoriaanisten häiden juhlapaikaksi sopivat loistavasti erilaiset vanhat kartanorakennukset! Niiden juhlasalit ja kalusteet ovat usein jo valmiiksi koristeellisia ja tyyliin sopivia. Lisäksi monista kartanoista löytyy kaunis puutarha, johon voi myös varata istuskelupaikkoja vieraita varten. Entä jos hyvän sään yllättäessä tanssisittekin häävalssin puutarhassa, tanssiaishenkisesti? 

Lisäksi teemaan sopivat loistavasti romanttiset hevoskärryt, joilla hääpari voisi siirtyä vihkipaikalta juhlapaikalle. Bridgertonissa ihailin niin hevoskärryjä, kuin hevosia ylipäätään. Vanhana heppatyttönä olisi myös omien salaisten päiväunieni haave ratsastaa hevosella paikalle :D Noh, tämä ei varmaan olisi kauhean käytännöllistä haaveilemani valkoisen hääpuvun kanssa....



Lisäksi innostuin myös tämän teeman kohdalla haaveilemaan naamiaisista! Ei siis sellaisista, joissa kaikki ovat pukeutuneet hassuiksi hahmoiksi ja sairaanhoitaja-asuihin, vaan tällaisiin tyylikkäisiin vanhan ajan naamiaisiin, joissa kaikilla vierailla olisi kaunis, koristeellinen naamio. Tällaisiin juhliin olisi niin siistiä päästä joskus!



4. Hatut, ah ne hatut!

Bridgertonissa keskeisessä roolissa ovat etenkin hatut! Mitä näyttävämpi ja koristeellisempi, sitä parempi. Intouduin myös etsimään inspiraatiokuvia siitä, miten tällaisen hatun voisi yhdistää häätyyliin. Oma suosikkini on oikean alakulman supertyylikäs kukilla ja höyhenillä koristeltu beigen sävyinen hattu, joka sopii upeasti yhteen kyseisen mekon kanssa. Hattua ei toki ole pakko käyttää koko juhlien ajan, mutta se olisi näyttävä yksityiskohta esimerkiksi potrettikuviin. Myös vieraita voisi ohjeistaa halutessaan pukeutumaan hattuun tai hiuskoristeeseen. 


5. Muut asusteet 

Tämän teeman kohdalla myös muut asusteet ovat tärkeässä roolissa! Ihastuin etenkin hansikkaisiin, jotka ovat ihanan elegantit ja romanttiset, mutta nykypäivänä juhlapukeutumisessa aika vähän käytetty asuste. Yritin myös muistella, että oliko minulla vanhojentansseissa pitkät silkkihansikkaat... Se olisi ehkä omalla kohdallani ainoa tilaisuus, jolloin olisin tällaisia päässut käyttämään! 

Myös hansikkaissa löytyy lukuisia eri tyylejä paksuista ja koristeellisista silkkihansikkaista läpikuultaviin kevyisiin pitsihansikkaisiin. Ihastuin etenkin tuohon kuvaan, jossa hansikkaissa ja sukkanauhassa on käytetty samaa pitsiä! Ihana, piilossa oleva yksityiskohta. 

Lisäksi hääpukeutumiseen voi yhdistää muitakin persoonallisempia asusteita, kuten koristeellisen viuhkan tai romanttisen päivänvarjon. 



6. Hääpuku ja -tyyli

Oletko haaveillut runsaasta ja näyttävästä ball gown-tyylisestä hääpuvusta? Tähän tyyliin se sopii täydellisesti! Kerroksellisia runsaita helmoja, muhkeita ja koristeellisia hihoja sekä runsaasti yksityiskohtia - niistä löytyvät tämän tyylin avaimet. Lisäksi tyylin voi viimeistellä näyttävillä koruilla, esimerkiksi statement-kaulakoruilla ja -korviksilla tai hiuskoruilla ja tiaroilla. Kampauksen osalta teemalle ominaisia ovat korkeat, näyttävät nutturakampaukset. Parasta koko tässä tyylissä on leikkisyys ja pukujuhlan fiilis, voi pukeutua sellaisiin juttuihin, joita ei muuten ehkä omassa arkityylissä nähtäisi!




Tätä postausta oli hauska kirjoittaa ja ihailla näitä upeita kuvia ja ideoida vähän erilaista häätyyliä. Nyt tekisi mieli järjestää jotkut pukujuhlat, jotta pääsisi itsekin fiilistelemään näitä! :D Oletteko te muut koukuttuneet Bridgertoniin?

Lue myös Häät.fi-lehden juttu, jossa inspiroidutaan Daphne Bridgertonin häätyylistä! 

Kaikki postauksen kuvat://  CanvaPro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti