perjantai 15. tammikuuta 2021

Inspiraatiota persoonalliseen häätyyliin

Tänään luvassa jälleen inspiraatiota hääpukeutumiseen ja -tyyliin ♥ Minusta on ihanaa, että hääpukeutuminen on viime vuosina monipuolistunut ja muuttunut vapautuneempaan suuntaan. Anna oman tyylisi näkyä myös hääpäivänä ja mausta häätyyliäsi persoonallisilla yksityiskohdilla! Tähän postaukseen kerättynä omia suosikki-ideoitani. 

Henkselit ja käärityt hihat 

Ihanaa, että viime vuonna myös miesten pukeutumisessa on alkanut häätyylin osalta näkyä persoonallisempiakin valintoja! Etenkin henkselit ovat olleet kovassa suosiossa ja ne tuovat mielestäni hauskaa lisämaustetta hääpäivän pukeutumiseen. Lisää rentoutta puolestaan voi tuoda käärimällä kauluspaidan hihat! Etenkin jos itseltä löytyy käsivarsista upeita tatuointeja, kannattaa niitä ehdottomasti esitellä myös hääpäivänä. Lisää persoonallisuutta tyyliin tuovat myös erilaiset hatut, aurinkolasit ja kenkävalinnat.

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Rock- ja goottihenkisyyttä

Onko pukeutumistyylisi muuten tummanpuhuva ja esimerkiksi rock- tai goottihenkinen? Mikään ei estä tuomasta omaa tyyliä esiin myös hääpäivän asussa! Värillisiä hääpukuja käsittelevässä postauksessa ihailtiin mustan ja harmaan sävyisiä hääpukuja. Myös mustan kankaan ja valkoisen pitsin yhdistelmä toimii kauniisti hääpäivän asussa ja tummanpunainen morsiuskimppu tuo tyyliin lisää dramatiikkaa. Innostuin lisäksi alemmasta, Day of the Dead-henkisestä hääkuvasta! Tämä olisi hauska ja persoonallinen teema häihin, etenkin jos lähipiiri lähtisi teemaan mukaan ja kaikki vieraatkin maskeeraisivat itsensä teemaan sopivasti. 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Rouheaa nahkaa ja farkkua

Nahka- ja farkkutakkeja on alkanut näkyä yhä enemmän myös hääkuvissa ja mielestäni ne tuovat häätyyliin ihanaa rouheutta! Jos viihdyt muutenkin hyvin nahka- tai farkkutakissa, miksi et voisi yhdistää luottotakkiasi myös hääpäivän asuun?

Tässä kuvassa on mielestäni hauskaa kontrastia: nahkatakki ja biker-henkiset nahkahanskat yhdistettynä vaaleanpunaiseen tyllihameeseen ja hempeään morsiuskimppuun
Kuva: // Pexels

Nahka- tai farkkutakki sopii loistavasti myös boho-henkisen hääpuvun kaveriksi....
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
...mutta myös runsaaseen tylliin ja huntuun yhdistettynä!
Kuva: // Pexels

Maiharit, bootsit ja tennarit

Perinteisten juhlakenkien sijaan voi hääpäivän pukeutumiseen yhdistää omat luottokengät, esimerkiksi maiharit, bootsit tai tennarit. Rouheammat jalkineet tuovat hauskaa kontrastia myös muuten perinteiseen hääpukeutumiseen ja mikä parasta - ovat mukavat jalassa! Näillä kengillä jaksat astella koko pitkän päivän ajan ja ne tuovat pientä lisämaustetta myös hääkuviin. 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Burst
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Unsplash

Pehmeitä, keveyttä ja laskeutuvia luonnonmateriaaleja

Häätyylissä ovat alkaneet suosioon nousta myös rennommat ja huolettomat asut ja materiaalit! Myös hääpäivän asuun voi yhdistää luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa, puuvillaa tai pehmeitä neuleita. Kauniit ja kevyet, laskeutuvat asut luovat häätyyliin rentoa tunnelmaa ja mikä tärkeintä - tuntuvat mukavalta päällä. Hääpuvun ei ole pakko olla perinteinen valkoinen juhlamekko, vaan se voi aivan yhtä hyvin olla neulemekko, valkoinen paitapusero tai kauluspaita yhdistettynä valitsemaasi alaosaan. 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash

Housupuvut, jumpsuitit ja shortsihaalarit

Trendikäs ja persoonallisempi valinta häihin on häähaalari tai kauniilla leikkauksella varustettu, istuva housupuku. Myös haalareissa on tarjolla erilaisia tyylejä boheemeista pitsihaalareista juhlaviin jumpsuiteihin. Eikä haalarin tai housupuvukaan toki ole pakko olla valkoinen - viimeisen kuvan kaksiosainen asu huntuun yhdistettynä on loistava osoitus siitä!

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Pexels

Hauskat ja tyylikkäät hatut

Hattuja ihastelinkin jo viime viikolla julkaistussa päähinepostauksessa, mutta haluan nostaa ne vielä uudestaan esiin! Hatut ovat helppo tapa tuoda hääpäivän pukeutumiseen lisää persoonallisuutta ja pientä särmää, etenkin jos ne kuuluvat myös arkipukeutumiseesi ja oman tyylin kulmakiviin. Hääpukuun voi yhdistää niin veturinkuljettajan lakin, huopa- tai olkihatun, kuin tyylikkään panamahatunkin - you name it! 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Lyhyt ja midi-mittaiset hääpuvut

Hääkuvissa on alkanut näkyä yhä enemmän myös lyhyitä ja midi-mittaisia helmoja! Myös lyhyet mekot toimivat monessa eri tyylissä, niin boheemina pitsimekkona, kuin juhlavana tylliunelmanakin. Tyylikäs valinta on myös yksinkertainen, kauniisti laskeutuva kotelomekko, jolle löytyy varmasti käyttöä vielä häiden jälkeenkin. 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Loppuun vielä muutama vinkkaus kotimaisten suunnittelijoiden hääpukumallistojen helmistä, tutustu näihin jos etsit ei-niin-perinteistä hääpukua!

Laura Hyvi Bridal:
Aurora Raiskinen: 
Valkoinen Bridal Wear:
  • Leppä-Saimaa - linjakas Leppä-malli on saatavilla niin helmalla, kuin lahkeillakin. Housupukuun voi yhdistää myös Saimaa-laahuksen, jolloin siihen saa hauskaa romanttista kontrastia
Katri Niskanen: 
Heili Bridal: 
Nähdäänkö teidän häissä perinteistä vai ei-niin-perinteistä häätyyliä, vaiko niiden yhdistelmää? :) 

4 kommenttia:

  1. Vaikka muuten viihdyn parhaiten tummissa vaatteissa niin kerrankos sitä joten pukeudun häihin pitkään valkoiseen häämekkoon, joka on kuitenkin omantyylinen ja nätit korkkarit jalkaan.

    Olemme vitsailleet että mieheni menee varmaan yhden lempibändinsä huppari päällä naimisiin kun se on hänen luottoasunsa. Niistä kolmesta sen bändin hupparista se paras tietysti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on totta, onhan hääpäivä sellainen once in the lifetime-hetki! Mutta mielestäni on ihanaa, että jos ei halua pukeutua valkoiseen ja korkkareihin, niin muitakin vaihtoehtoja on ja niiden joukosta löytyy jokaiselle sopiva :) Tuohan olisi hauska jos miehesi hääasu olisi vaikka suorat housut, kauluspaita ja bändihuppari! :D Rennon ja juhlavan yhdistelmä! T: Hanna

      Poista
  2. Ihanan omaperäisiä tyylejä ja vaihtoehtoja. Meillä on pienimuotoiset häät edessä tulevana keväänä täällä Helsingissä. Itselleni tulee yksinkertainen valkoinen mekko ja mieheni aikoo pukea vanhan pukunsa. Puvun pesu tosin on ensin ajankohtainen. Täytyypä ehdottaa hänelle tuollaista henkseli-lookia, näyttää tyylikkäältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän hääsuunnitelma kuulostaa ihanalta! Yksinkertainen valkoinen mekko sopii varmasti hyvin keväthäihin ja mekolla voi ehkä olla käyttöä jatkossakin? Ja itsekin tykästyin noihin henkseleihin, ovat hauska lisäasuste sulhaselle puvun lisäksi!

      Terkuin, Hanna

      Poista